Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuğun beyazlaşmas

Alper Enez Oral

Yeni Üye
kaplumbağam önceden hep zıpır zıpırdı mecbur şu pet shop kabında besliyordum kaplumbağa kaçıyodu ve çok hızlı bir şekilde sağa sola koşuyodu ben 1 aylığına tatile gittim kaplumbağa babaannemde kaldı geldiğim de bana küsmüştü ve kabuğu daha çok üstten beyazlamış kötü bişey mi :(

Hayvanın şu anki yaşam koşulları tam olarak nedir?
Bir süre sonra sizi unutmaları normal. Bu hayvanlar ortama adapte olabilirler ancak değişimlerde bunu baştan tekrar yaparlar. Kişiyi ezberleme ve unutmayacak şekilde akılda tutma yoktur.
Hayvanın bu sürede nasıl bakıldığı yada nelerle beslendiği yada bir sorun yaşanıp yaşanmadığıda öğrenilmeli.

Kabuk beyazlaması mantar, kireç ve kabuk değişiminde olur. Net bir resim olmadan yorum yapmak zor.

Cvp: kabuğun beyazlaşmas

resmini bilgisayara attım ama buradan resimi koymayı bulamadım ,
birde kabı şu pet shopçuların verdiği kap yakın bir zaman da plastik bir akvaryum almayı planlıyorum

Aşağıdan yeni mesaj yaz dedikten sonra dosya ekle diyince resmi yükleyebilirsiniz.

Bu konuyu onumakta fayda var. O kapta ekipmansız hayvan hasta olmuş olabilir. Isı yetersizliği iştahı kapatır.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Sırtta tepedeki değişime bağlı beyazlama. Ancak en arka plaka ve eteklerdeki sanki kireç gibi geldi. Musluk suyu kullanılıyor değil mi?Değişime bağlı renk kaybıda var. Yani mantar değil bence.

Cvp: kabuğun beyazlaşmas

resim o bölgede parlak çıkmış, hayvanın sadece arka bölgesinde olduğuna göre o bölgesi hep su içindeymiş. her ihtimale karşı diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu dök ve kabuğun o bölgelerine fazla bastırmadan uygula ve biraz kuru yerde bekletip kaptaki ile aynı ısı değerinde suda durula. deri ve özellikle gözlerine temas etmesin tuz. bir an önce bir akvaryum alıp gerekli ekipmanları temin et. yoksa hayvan ciddi bir hastalıkla karşı karşıya kalabilir.

Geri