Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuğunda beyaz noktalar

tosbik57

Bordo Bereli
Arkadaslar kaplumbalarımdan Idığın kabuk sorunları var resim yukledim yardımci olun beyz noktalar cıkmıya basladi bisey olur diye korkuyorum yardım :(

Size bakan taraftaki kabukta kücuk bir beyazlik var elimle yavasca kasidim gecmedi nedir bu :) ????

Kabuk boyu 4 cm

Cvp: kabuğunga beyaz noktalar :(

daha yakından net bir resim iyi olur. akvaryuma sonradan bir şey koydun mu ?
bir tane de yukarıdan olsun.

Cvp: kabuğunda beyaz noktalar :(

siyah çizgilerde genişleme var kabuk değişmesi başlamış. o beyazlığı tam seçemedim. siyah çizgilerde olsa kireç diyeceğim o da yok. o kısma diş fırçasını ıslattıktan sonra tuz döküp yavaşça bir defaya mahsus ovala sonra durula bir süre takip et bakalım ne olacak. artacak mı azalacak mı.

RE: kabuğunda beyaz noktalar :(

Bende pek secemedim ama mantar olabilir mi ? mantarsa pamuksu bir yapisi olmasi lazim oyle mi ?

Öyle bisi deil beyaz bir nokta :(

Cem beyin dedi tedaviyi uygulayayim duzelirde haber verrim :)

Kabuk değişiminde bazen olabiliyor. Mineral birikmesi diye okuduğum bir yazı vardı ama bulamadım.

emre onu ben de düşünmedim değil. bazı gıda, vitamin ve madenlerin eksikliğine bağlı olarak nasıl bizim tırnaklarda lekeler oluşuyorsa bunlarda da olabilir. mesela tırnaklarımızdaki beyaz noktaların çinko eksikliğine bağlı olduğu söylenir.

Benim kaplumbağamda da var biraz araştırdım devit 3 ilacını önerdiler yemeğe falan sıkın deniyordu haftada bir kere falan ayda birde kabuğuna sürün yazıyordu ne kadar doğru bilemem ama yanlış bilgilendirmiyim seni

D vitamini eksikliğinde önerilebilir ama bu hayvanda bu durum olduğunu düşünmüyorum. Devit uvb lambası yoksa düzenli haftada bir kez bir yeme bir damla verilir. Kabuk yumuşaması olmadıkça bu doz aşılmaz. Hatta rutin kullanımda bir süre sonra bırakılıp uvb kambaya dönülür. Kabuğa sürmek çokta gerekli yada faydalı bir yöntem değil. Özellikle ihtiyaç varsa tamamen yetersiz.

Tesekkürler kabuna tuz döküp fircalayacam insallah düzelir :)

Tuzun bi zarar omaz dimi. Sadece kabuguna sürup fircalayicam bir az sonra yapcam bu uygulamayı :)

Cvp: kabuğunda beyaz noktalar

Deriye temas etmesin. Az miktar uygulama kafi. Sonra akvaryum suyundan biraz alıp durulamayı ihmal etme.

Belki zarari olmaz ama bence o sey gitmez. Devit 3 kullan knk? Bende kullanicama §elale nin kabuklari kasiniyo da :)

Cvp: kabuğunda beyaz noktalar

plakanın atılmasında ısıtıcı lamba daha etkilidir. plakayı kurutarak gerilmesini ve daha çabuk atmasını sağlar tabi bunun için mangoda ayrıca olmalı ki sürtünerek açılmasını artırsın.

Uygulamayi yaptim grcmedi kaplusa zarari yoksa dursun beyz nokta kafiyeli oldu ha :)

Bende simdi devit 3 uyguladim bekliyo simdi ama cildirdi. 10 15 daha bekliycek :)

Geri