Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğunda sorun var mı?

Sprite

Gümüş 1 Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ben profesyonel olarak bir futbol takımında oynuyorum ve o yüzden pek zamanım olmuyor nerdeyse her gün 3-4 saat antrenmanlar var ve yeterince ilgilenemiyorum ve bugün tosbağamın kabuğunun üst tarafında bir sarılık farkettim! Bir bakarmısınız resim bulanık çıktı şu an da daha fazla streslendirmek istemiyorum

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    212.4 KB · Görüntüleme: 118
Cvp: Kabuğunda sorun var mı?

Resim net değil fakat birşey yok gibi gözüküyor

Kabuk plakalardan oluşur. Büyükdükçe bu plakalar açılır ve alttan daha büyük plakalar gelir. İlk başta aralanan plakaların arasında siyah doku halinde farkedilir. Oluşum tamamlandıkça doğal rengine döner. Bu esnada üstte kalan eski daha ufak plakalar canlılığını kaybeder. Buda sırtta ve kenar plakalarda sararma ve beyazlamalarla gözükür. Zamanla eski plakalar iyice şeffaf hale gelir.
Resim bulanık ama seçebildiğim durum bu.

Cvp: Kabuğunda sorun var mı?

kabuğun en üst kısımdaki baştan kuyruğa olan çizgiyi söylüyorsan o normaldir. büyüdükçe rengi açılır.

Geri