Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğunda sorun var ve hayvan durgun

btlstr

Yeni Üye
Bir arkadaşım ilgilenemediği için kaplumbağasını aldım. Kaplumbağa az hareket ediyor mama yemiyor ve kabuğunun üstü resimde ki gibi. kabuğunda ki mantar mı ? Yavru kaplumbağa yemek konusunda seçici olur mu ne hangi yemi vermeliyim?
mailto:/2e0sev9.jpg

RE: yardıma ihtiyacım var!!!!!!!!!!!!

Akvaryumda salınım yapan bir malzeme var mı yada kabuk jeli kullanmış mı?

Hayvanın durduğu yer kalorifer mi?

Yavru hayvan protein ağırlıklı beslenir. Ortam soğuksa metabolizma yavaşlar ve iştah gider. Hasta ise gene iştah gider. Uyum sorunu yaşıyorsa yem yemez. Bunları değerlendirmeli. Bu hayvan için gereken yemler sera raffy p, sera raffy I yemlerdir. En az bu ikisi olmalı.

Nerede ve ne şartlara yaşadığı hakkında bilgiler gerekiyor.

Cvp: yardıma ihtiyacım var!!!!!!!!!!!!

kabuk jeli var sanırım kabuk koruyucu yazıyor üzerinde o mu? evet kalorifer az yanıyor üşür diye koydum üzerine akvaryumunu

RE: yardıma ihtiyacım var!!!!!!!!!!!!

Gene su ısısı 26-28 derece, kuru alan ısısı 31-33 derece değilse metabolizma yavaşlar ve hayvan durgunlaşır.

Hemen kaloriferden almalı. Hayvanın ayağı yanabilir kendisi pişebilir.

Kabuk jelinden kaynaklı bir durum olmuştur. Kabuğun yumuşaklığı ne durumda?

kalorifer en düşükte yanıyor ısı uygun olsun diye koydum . bana yardım eder misiniz suyu biraz koydum hastaysa falan boğulur diye o ölçüde mi kalsın? kuruyken kabuğu beyazlı suyun için de böyle neyi vardır?

hayvan kalorifer üstünde değil yanında ve 1 cm uzakta olmalı. aksi halde pişer sıcaktan. üstündekiler mantar değil. yine böyle sığ bir suda muhtemelen ölüm kabı dediğimiz kapta bakılmış ve kirli su içinde tutulmuş sırtı suya temas etmediği için o bölge temiz kalmış. yalnız sol arka ayağının önündeki siyahlıktan şüpheliyim.

hayvanın yan kısımlarını ıslak diş fırçasına karbonat döküp yavaşça fırçala iki defa bunu yap yıka sonra bu işlemi bir kezde tuz dökerek yap dikkat et deriye temas etmesin. arkasından bir resim daha çek ne halde net karar verelim. yarında devit alıp hayvanın kabuğunu kuruttuktan sonra sür ve 5-10 dakika kadar beklet sonra bir bez veya peçete ile silip suya koy.

hayvan için gerekli malzemeler alınmalı. bunlar başta en az 50 lt ara geçişli bir akvaryum su ısıtıcısı, kuru alan kuru alan için ısıtıcı lamba ve filtre en kısa zamanda bunların temin edilmesi gerekiyor.

kabuk jelini çöpe at o bir işe yaramadığı gibi ölümcül zarar verebilir.

İlk olarakta jel çöpe atılmalı. Bu kabuğun hava almasını önler. Artık kir yada salınım yapan başka nesne ne ise jel bunu üzerine yapıştırmış.

Cvp: Kabuğunda sorun var ve hayvan durgun

kabuğu orta sertlikte bilemiyorum tam

Cem yazmış bile.

Cem in dediği yöntem uygulanmalı. Kabuk arkası hafif esnek olabilir. Ama genelde yumuşama olmamalı. Hayvan kaç cm kabuk boyunda? 5 cm ve üzeri ise diğer tarafları sertleşmiş olmalı.

küçük boy bi akvaryumu var su an onun içinde kuru alan da yaptım suyunu doldurmalı mıyım böyle az mı kalsın

Suyu koymalısın. Isıtıcıyı 28 dereceye ayarlayıp suyun ısısını derece ile ölçmeli. Kuru alanıda lamba ile ısıtıp 32 derece yapmalı. Evdeki bir masa lambası olur. led değil bildiğin sarfiyatlı olmayan ampullerden 40-60 w 15-20 cm mesafeden işini görür. Gene derece ile ölçmeli.

kaplumbağa çok küçük

şu an ısıtıcı yok su eklemeli miyim

Akvaryuma suyu koyup kaloriferin 1 cm yanına koymalı. Kalorifer sürekli yanmalı. Üzerine bir tarafı hava alacak aralık olacak şekilde havlu koymalıki ısı kaybı azalsın.
Yarın ısıtıcı almayı ihmal etmemeli.

kabın derinliği kaç cm çok kısa ise ısıtıcı kullanılamaz hava teması camını patlatır. yukarda dediğim malzemeler alınmalı.

önce akvaryum.

30 cm sanırım ısıtıcı koyulmaz mı

derinlik 30 cm ise ısıtıcı konulur. en temiz ve güvenlisi su yüzeyinden 10 cm altta olması. daha derin daha iyi.

tabi su içine tam batan bir model olmalı ısıtıcı. üzerinde totally veya completely summersible yazanlardan alacaksın.

ısıtıcı havayla temas etmemeli hepsi suyun içinde mi kalmalı

diğer konuda yazdım. tüpün hava teması camı patlatır.

Butun tavsiyeler yapilmis zaten bu konu bastan sona dikkatle okunmali
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

kabugunu kaya tuzuyla fırçladım üstündekiler pislikmiş :( böyle oldu bi kaç yerde leke gibi bir şeyler ver sorun var mı?

mailto:/14lpj6f.jpg

mailto:/15yddl.jpg

Geri