Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuğunda yeşil lekeler var.

Memokaptan

Yeni Üye
Sırtında bir kaç tane varken bu sabah nerdyse tum kabugu kaplamış ne yapmalym sizce . Yeşil lekeler var ama mantar değil acba kabuk mu değişiyor yardım.

RE: kabuunda yeşil lekeler var.

Kabuk değişimi ve gelişiminde bu tarz renk değişimlerine rastlanır. Ancak siz genede resim ekleyin görelim. Bu tarz görsel durumları bu şekilde değerlendirmek çok daha iyi.

Cvp: kabuğunda yeşil lekeler var.

[IMG]mailto:/1zlang7.jpg*

biraz anlaşıyor sanırım daha net fotolar çekmeye çalışacağım

[IMG]mailto:/zv2cd2.jpg*

anlaşılıyor mu daha fazla foto koyayım mı

zeynep resim net değil ama fabrikasyon hatalı ürün grubundan almışsın. bunlar normal reslere göre biraz daha kıymetli.

ney hatalı ney almışım biraz açsan iyi olucak galiba bu yeşillikler ne bana bir anlatsan çok iyi olcak ama lütfen türkçe olsun olur mu:ashamed0006::ashamed0006::$:$

üst kabuk ortadaki plakalar normalde tek sıra gider. burada resmi olan kaplumbağalara baktığında farkı anlarsın ve kafasının tepesindeki kırmızılık.

evet farklı cidden bu kötü bişeymi bide kırmızılık daha az var o ne peki off korktum şimdi bak bide yeşillikler ne

hayır korkulacak bir şey yok. nadir görülen bir hayvan almışsın. özel diyeyim.

hımmm alırken kapluşlar ile ilgili bilgim yoktu o yüzden böyle almışım bu bir çeşit doğum lekesi gibi bişey galiba değil mi

peki üstündeki yeşillikler ne tam olarak bu arada uykum geldi siz sorularıma ceva yaza durun ben sabah bakarım iiyi gecelerr

Buna genetik hata denir ama yaşamsal bir engeli yok. Kabuk plakaları doğuştan parçalı şekilde fazladan bölünmüş. Hayvan bencede özel. Fazla rastlanmıyor.

Yeşiller dediğin plakalardaki noktalarsa sana açıklamıştım sanırım normal büyürken oluşan pigment birikmeleri. Bunlar yer değiştirir, büyür. Sorun yok.

Kırmızılık dediğin sanırım boynu değil mi? Kabukta bir sorun yok bence.

ben kafa üstündeki kırmızı çizgiyi dedim. zeynep boyundakini anlamış o boyundaki ışık vurduğunda oluşan renk biçimi.

Geri