Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğundaki Beyaz Lekeler

evalina

Yeni Üye
Arkadaşlar Merhaba,

Kaplumbağamın kabuğunda beyaz lekeler var araştırmalarım üzerine mantar olduğunu düşünüyorum ancak emin olamadım çünkü kötü koku yok.
Hafta sonu şişli civarı gösterebileceğim veteriner aradım ancak ne yazık ki çoğu biz sadece kedi ve köpek bakıyoruz dediler :(
Bu konuda yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada bakım koşullarını elimden geldiğinde iyi tutuyorum,boyuna göre büyük bir akvaryumu, su ısıtıcısı,fitresi ve lambaları var ancak aldığımda bu şekildeydi 2 hafta oldu ve hala geçmedi.

mailto:/2irb39h.jpg
mailto:/iw3e5i.jpg

tırnağınızla kazıdığınızda çıkıyormu yoksa kabuğun o kısmı içinde boşluk varmış gibi mi?

Cvp: Kabuğundaki Beyaz Lekeler

Tırnağımla kazıdığımda çıkmıyor, dediğiniz gibi bir hafif içe doğru oyulmuş sanki.

kaplumbağalar büyüdükçe kabuk değiştirir bu nedenle eski plaka kapuktan ayrılırken arada boşluk oluşabilir eğer oluşan şey dışarda değilse sanırrım kabuk değişimine bağlı ama yinede modlarrın yorumunu beklemeniz en doğrusu

Bence mantar var. Anlayan bir veterinre göstermek şart. Vildan hanıma gösterin bence, kontrol etsin. Kaplumbağalar konusunda bilgilidir. Adresini tarif ederim.
http://www.petospher.com/iletisim.html

Kabuk plakaları eskidikçe beyazlar, şaffaf bir hal alır, kalkar, düşer ama bü tip yenmiş şekilde olmaz. Burada üst plakanın yendiğini görüyoruz. Eğer alta geçmediyse eski plakaları atarak tedavi ile düzelir görüşündeyim.

Bu arada geçmiş olsun Nilüfer.

Bende ilk başta kabuk değişimi gibi düşündüm ama dikkatli incelediğimde pek benzetemedim. Zaten aldığım yerde 1 parmak su içinde küçücük bir kaptaydı hayvancık.

Önerdiğiniz yere götürmeye çalışacağım ancak evime oldukça uzak. Arabamda olmadığından otobüste eziyet etmek istemiyorum. Şişli civarı bildiğiniz bir yer yer varsa çok sevinirim.

Orada yok, ancak hayvanın üzerinde hava alma delikleri olan ayakkabı kutusuna koyup içerisine kuru havlu koyarak taşımak çok kolay. Tabi bir poşet içerisinde. Vetriner ziyareti şart.

Elle kazinsaydi kesin derdim ama bu %90 ihtimalle mantar, yalniz korkmayin gec kalinmamisa benziyor

Aslında tırnakla sürtünce dağılınca mantar şüphesi artıyor ama bunda olmuyormuş Ali Sarp. Bence görüntüden her ihtimalde mantar.

nilüfer kaplumbağayı hekime götürene kadar ki sürede temiz bir diş fırçasını ıslatıp tuz sonra bununla üst kabuğu fazla bastırmadan ovala. bir dakika kadar yeterli sonra akvaryum suyu ile yıka ve akvaryuma al. ikincisi dış filtren yok sanırım. öyle ise metilen mavisi alıp suyuna iki damla damlat. bu mantarın yayılmasını önleyip, sudaki bakterileri öldürür.kuru alana gelen lambanın ısısı 32 dereceyi aşmasın. bunun için kaplumbağayı ikame olarak bir kibrit kutusunu kuru alana koyup üzerine dereceyi yatır ve net ısıyı öğren. kabuğunu kurutması mantarın ölmesinde etkili olur. mantar kuru yerde üreyemez. bunlar şu an için yapacakların. tuz uygulamasını sabah akşam. metileni su değişimlerinde yapacaksın. geçmiş olsun.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Lambayı ilk kurduğumda kuru alanın ısısını 31 derece ölçmüştüm.
Bu arada metilen mavisini nerede bulabilirim. Çünkü dediğiniz gibi sadece iç filitre kullanıyorum.
Hafta sonuna kadar bu dediklerinizle idare edip cumarteside veterinere götürmeyi planlıyorum.

Pet shoptan bulunur. Ürün deep fix deepdezopur olsun.

Kuru alan ısısı uygun. Daha da artırıp hayvanın kalma süresini kısaltmamalı.
Veteriner hekim uygun tedaviyi belirtir.

Petshoplarda deep fix metilen mavisi veya dezopur diye satılır. Bunları bulamazsan contra-ichthyo veya bio-ichthyo alırsın.

Aynen abi bende oyuzden suphem var demistim ama dogru yazamamisim, duzelttim
Veterinerle gorustunuz mu ?

Pardon 2. Sayfayi yeni gordum

Veterinerle görüşme fırsatım daha olmadı. Bu gün arayıp randevu almayı planlıyorum.

Merhaba Arkadaşlar,
oTqeTaSYNr

Benzer problem arkadaşımın kaplumbağasında da var. Yorumlarınızı bekliyoruz.

Resim ekle butonundan linki verdim ama sanırım sorun çıktı. Burdan da ulaşabilirsiniz kaplumbağanın fotografına.

http://instagram.com/p/oTqeTaSYNr/

cande senin arkadaşındaki hayvanın kireç problemi var. temiz diş fırçasını ıslatıp karbonat döksün ve yavaşça ovalasın. hayvan küçük dolayısıyla kabuğu yumuşak ve hassastır. derisine sakın değmesin. sonra kurutup devit alıp kabuğuna sürüp kuru bir yerde 5-10 dakika arası bekletip sonra kabuğunu peçete ile silip suyuna koysun. bu bekletmede ısıtma lambasını üstünde tutsun ama fazla sıcak olmasın. yani hayvan ne yansın ne üşüsün. bunu 4-5 gün yapsın günde bir kez sonra bir resim daha gönderirsin.

su olarak bir müddet içme suyu kullansın. tabandaki malzemeleri çıkarıp yerine silis kum alıp steril ettikten sonra koysun. renkli taşlar salınım yapar diğer taşlar arasına kir alıp zararlı bakteri üretir. bu da daha sonra göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm

ekipmanları var mı ? (su ısıtıcısı, kuru alan, kuru alan ısıtma lambası, filtre vb) ve akvaryumda mı hayvan ? su yetersiz düzeyde gözüküyor.

Sadece kireç değil taşlarda salınım yapmış. Doğal taş yada kumlar kullanılmalı. Boyalı taşlar zararlı. İri taşlar sayıca az olmalı. Silis ince kumun diğer özellikleride hayvanın yemesi ile sindirime yardımcı olması, sürtündükçe bacak ve ayaklardaki eski derilerin kolay atılması. Cem in önerileri uygulanmalı. Akvaryumun genel durumuna da bakalım ki eksikleri belirtelim.

Arkadaşlar Merhaba, bu gün vildan hanımla görüştüm, sağolsun çok yardımcı oldu.
Kaplumbağamda beslenme problemi varmış lekeler bu yüzdenmiş. Kabuk değiştirmek istemiş ama becerememiş eski kabuklar hep üstünde kalmış. Bunun için bana vitamin verdi 2 tane, biri kabuğuna sürülecek diğeri ağızdan verilecek.
Bu şekilde kısa sürede toparlarmış. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

aldığınızda böyle ise neden aldınız.

Geri