Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğundaki beyazlık mantar mı?

irem_s

Bronz 5 Üye
Katılım
16 Şub 2014
Mesajlar
26
mailto:/b5pq3d.jpg
mailto:/290yeth.jpg
mailto:/111juj7.jpg
Tırnakla ya da fırçayla çıkmıyor, kokusu da yok. Kullandığım su musluk suyu o yüzden kireç olabilir, umarım mantar değildir. Davranışlarında bir değişiklik yok sizce bu ne olabilir?
 
Hayvanda plaka değişimine bağlı yer yer renk kaybı var. Bu sorun değil. Akvaryuma mango kökü gerekiyor.

Gene kirece bağlı beyazlıklar var ama yoğun değil. Plaka atımı olursa onlar gider. Buda sorun değil.

Ufak birkaç beyaz nokta var ama mantar olacağını düşünmüyorum.

Baştaki beyazlıklar ışık parlaması değil mi? Yani deride bir beyazlık yok.


Bu hayvan nerede yaşıyor İrem? Isıtıcı ve ısıtma lambası var değil mi? Birde o bitki plastik mi?
 
Cvp: Kabuğundaki beyazlık mantar mı?

Yok deride beyazlık yok, akvaryumda yaşıyor sadece kum koymadım, ısıtıcı, filtre, ısıtma lambası, uv lambam var, evet bitki plastik, gerçek mi almalıydım?
 
Plastik salınım yaptığı için ipek bitki tercih ediyoruz. Uyurken tutunuyorlar, deri değişimlerinde yardımcı ve güven veriyor hayvana
 
Gercek bitkileri yerler gerci ben daha denemedim bir ara yuzeye su mercimegi atacam noluyor bakalim
Plastik yerine ipek cok cok daha uygun
 
Bitkiyi Yaşarcan açıklamış. İpek olmalı. Zaten canlı bitki kaplumbağa akvaryumunda olmuyor. Yapay olanında sağlıklısı ipek olanlar.

Akvaryum donanımları çok iyi İrem, uygun kumuda müsait olunca eklersin. Hem yediklerinde sindirime yardımcı olur hemde deri değişiminde ölü derilerin atılmasına yardımcı olur. Deri değişimide zaten gelmiştir. Uygun kum 0.5-1 mm sarı doğal silis kumdur.
 
O kirmizi sey ne acaba ?
Emre abide oyuzden kosullari sordu sanirim
 
Cvp: Kabuğundaki beyazlık mantar mı?

Anladım, ipek bitki hiç duymamıştım değiştireyim o zaman, bayağı seviyolar gerçekten üstünde uyuyolar saklanıyolar falan. Kumu da temizliği zorlaştırdığı için almak istemedim balıklarım vardı eskiden ordan biliyorum çok önemli mi kum? Çok kaka yapıyorlar çünkü kumdan onları ayıklamak pek istemiyorum şimdi boruyla dipten temizliyorum kolay oluyor. Ölü derileri bitkiyi alana kadar atamıyorlardı şimdi kolayca atıyorlar. Mango kökü daha sert bir şey sanırım kabuğu yenilemesi için mi lazım?
Çok teşekkürler bilgilendirme için :) Mantar olma olasılığı beni korkutmuştu rahatladım


Kırmızı şey akvaryumun altındaki plastik. Taban cam yani
 
Kabuk değişiminde hayvanlar kaşınır. Mango kökü bunun için gerekir. Bu kaşınmada eski plakaları atabilir ama atmasada hayvana faydalı.

Bitki plastik olunca salınım dışında hayvanı gece uyurken göremediğinde yaralama riski var. Keskin kenarları olabiliyor. Ama salınım riski sağlıksızlığı için yeterde artar. İpek bitkilerde de rahatlıkla boyun ve baş derilerini atarlar.

Bahsettiğim kum arasında kir barındırmıyor. Bu sebeple sorun teşkil etmez. Ama sindirime yardımcı olması yani yemesi sebebiyle bayağı faydalı. Ama bahsettiğim kum alınmalı. Hatta en uygunu vitasand sarı 0,7 mm silis kum hepimizin kullandığı ürün.

Kırmızı akvaryum altı plastiği görünce aklıma çokta büyük olmayan akvaryumlar geliyor. Eğer doğru tahmin ediyorsam akvaryum değişimi ileride belkide en geç yaz gibi gerekir. Ölçülere ve hayvan boyuna göre süreyi söyleyebiliriz.


Evet Ali Sarp bende fanus sandım anlamayınca.
 
Cvp: Kabuğundaki beyazlık mantar mı?

hayvanda mantar yok ama plaka atımı var. taşa sürtünürken biraz zedelenme olmuş. sol yan kısmında bariz açılma var. mango şu anda en aciliyet gerektiren ürün. elinde varsa deviti kabuğunu kurulayıp sür 5-10 dakika lamba altında kuru bir yerde bekletip silerek akvaryuma koy. yumuşayan üst plakaların atımı daha kolay olur ama mango dediğim gibi önceliğin olsun. kabuktaki plakalar katmanlaşma yapmadan atılıyor. bu iyi. uvb olduğuna göre deviti yedirmene gerek yok sadece kabuğa sür. iki günde bir olsun.
 
Cvp: Kabuğundaki beyazlık mantar mı?

Mango kökü ve ipek bitki aldım, devit 3 bulamadım henüz arıyorum, uvb lambam yok benimki sadece uva malesef, bahara kadar devitle idare edip sonra güneş ışığıyla güneşlendiririm, olur mu? Bunları hallettikten sonra da kumu alırım. Mango köküne sürtünürken kabukları zarar görmez umarım, o da biraz sert çünkü.
Teşekkürler yardımlarınız için. :)
 
Yok zarar gormez 3 ay devitten sonra gunese cikartilabilir ama yaz sonu gibi UVb alimi gerkecek
 
Cvp: Kabuğundaki beyazlık mantar mı?

pencere arkasından ev içinde olmak kaydıyla ama ısıtıcı lamba alman daha iyi tabiki evde çalışma lambası yok mu ? cam arkasında olacağı için uv içeri girmez. sadece ısınır. diğer türlü sakıncalı hayvan üşüyüp hasta olur. yani asla dışarı çıkarma.

deviti eczaneden alacaksın. haftada bir bir damla bir yeme. daha aşırı değil. mango köküne sürtünecekki eski plakaları kolayca atabilsin. bu anlamda zarar vermez tersine faydalıdır.

mangoyu nasıl steril hale getireceğini biliyorsun değil mi sakın su altında durulayıp akvayuma koyma.
 
Doğal güneşlendirme baharda olmaz yazın yapılabilir. Buda esintisiz havada ısı 30 derece üzeri iken.
 
Yani demek istedigim sicak bi havada guneslendirmekti, hava yeterince sicak degilse lamba da kullanirim.
Mango kokunu evet direk koydum onunla ilgili yazilari okumamistim cikardim simdi bugun kaynatirim. Bir gece kaldi suyu degistirmeli miyim daha yeni degistirmistim cok az sarardi


Bi de bu mango kokunu nerde kaynatmaliyim yemek tenceresinde bakterili bi sey kaynatmak pek iyi bi fikir degil gibi
 
Kaynayan suda zaten hicbir mikrop falan duramaz koku kaynattiktan sonra bir daha kaynatabilirsiniz ama tencereyi yine de isterseniz
 
Cvp: Kabuğundaki beyazlık mantar mı?

tencerede sorun oluşturmaz önce lavabo altında mangoyu fırçala sonra tencerede kaynat 1 saat kadar sonra tekrar fırçalayıp durula lif ayrıkları ve göze dalaşacak biçimde sivri kenarları varsa kes son bir durulama sonrası suya koy. akvaryum suyunu komple yenile. sorun sarartı değil içinde parazit yumurtası veya microbik bakteri olabilir. hatta içindeki herşeyi su altından da geçir özellikle filtreyi motor kısmıyla birlikte. öncelik metilen mavisi bulamazsan icthtyo alıp bundan iki damla damlatmanda faydalı olacaktır.

tencereye gelirsek bulaşık deterjanıyla yıkadın mı tamamdır. bir şey olmaz.
 
Geri
Üst