Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabugundaki gariplikler nedir

hayvan_sever965

Bronz 5 Üye
Iki adet kaplumbagam var neden bilmiyorum ama boyle kabuklarinin ustu kuflenmis gibi garip bir yesil ton var sanki kabugu bozulmus gibi.
Birde kabugunun uc kisimlari cok yumusak ve aralari ayrik ayrik birde suya girince kabugunda parlamalar oluyor.
Nedeni nedir acaba simdiden tesekkurler.

Cvp: kabugundaki gariplikler nedir

Hayvanların kabuk boyu ne kadar ve nerede bakıyorsun ekipmanların neler. Kuru alan ve ısıtma lamban var mı ?

Kuru alan ve isitma lambam var birde filtrem var isiticim vardi kirdilar yenisini temin edicem kabuk boylari alti santim civarinda aldigim taslarla onlara bir kuru alan olusturdum olusturmadan once iyice sterilize ettim raffy I ve raffy p yem kullaniyorum

Havalar güzel. Eylülün ikinci yarısına kadar almak için süren var. Yani bir ay kadar. Taşlara alternatif birşey yapabilirsen iyi olur kabukları ince soğuk almasınlar. Kabuk üstü kuru alanda düzgün durmadıkları için kir ve yosun bağlamış. Kuru alana çıktıklarında tam kuru halde durmalılar. Su derin olmalı az su varsa olmaz. Şu an için en az 50 litre su olmalı. 100 litre daha iyi olur.

Kabuğu ıslak ve temiz diş fırçasına karbonat tozu döküp yavaşça ovala ve akvaryumdaki su ile veya emsal sıcaklıktaki su ile durula bunu ilk gün iki kez yap. Sonraki birkaç günde günde bir kez. Sonra resimlerini at bakayım mantar gibi bir durum var mı ?

Hayvanların kenar kabuk araları açılmışsa ve yumuşamışsa kalsiyum eksikliği var demektir. Raffy p'deki kırmızılar mineral yemdir kalsiyum içerir. onları ayırıp ayrı iki günde bir öğün yada bir günde çift öğün ver. Bitince direk mineral yem al. Ayrıca kemik ve kas gelişimi için jbl agil al. Bir de ot türevlilere alışması için tetra reptomin. Bunu 100'lük kutuda al. İlk başlarda bazıları sevmezler. Yem ziyan olmasın. Ayrıca petshoptan mürekkep kemiği al. İç yumuşak kısmını yem oranında küçük kesip ver. Bir kemik bitene kadar ver yeter.

Eczaneden devit damla al. Bunu da haftada bir damla bir yeme damlatıp hayvana elden yedir. Raffy p bej stick uygundur. D vitamini vücuttan kalsiyum atılımını engeller. Sadece bu haftaya mahsus 3 günde bir damla damlatıp ver sonraki haftalar bir kez. Bunu 3 aylık süreçte kullanacaksın daha fazla değil. Fazla kullanımda karaciğer ve yağ bağlayan bölgelerde birikme yapar. Sonrasında uvb ampul alırsın.

Isıtma lambası ısısı kuru alana 31 derece ısı verecek mesafede olsun. 12 saat yansın. Koçtaşta hesaplı zamanlayıcılar var bundan alıp aç kapa derdinden kurtulursun.

Komple sisteminde resmini atarsan eksiklere bakar yapman gerekenlere bakarız. Daha yazılacak şeyler var da sistemini göreyim ona göre detaylı anlatırım.

Birde bakım bölümü sabit konularda AEK 'nın konusu var onu incele.

Tesekkurler hepsini yapmaya calisicam umarim durum duzelir ayrica bir hazir dinlenme alani alicam ilerleyen zamanlardada bir uvb lamba akvaryumum kucuk ilk aldigimda 8 yasimda falandim o yuzden hic birsey bilmiyordum olum fanusundaydilar daha sonra cam bir akvaryuma gectim ama hala cok kucuk yeni akvaryum uc ay sonra alabilirim aldiktan sonra bir kac foto atarim hala eksik varsa bildirirsiniz :)

Ömürlükte 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığı uygun. Ama ara geçişli düşünürsen. En az 80 tercihen 100 cm boy; 30-40 cm arası en; 40-50 cm yükseklik iyi olur. Akvaryumun uzun olması bol yüzüp kas kemiklerin kuvvetlenmesine ve boy atmasına derinlik ise ciğerlerinin gelişmesine yani nefes tutabilme oranının yükselmesine faydalıdır. Böyle bir ortamda hayvanlar daha hızlı büyürler. Almadan evvel ölçülerini yazarsan uygun olup olmadığını söyleriz. Ona göre uygun olacak ekipmanları da.

Müsait zaman bulursan şimdiden petshopları gez. Kampanyaya denk gelirsen ucuza alabilirsin.

Tesekkurler benim akvaryum 30 en 50 boy var ama yukseklik cok dusuk akvaryumcu amca sag olsun bunu uygun gordu bende bilgim olmayinca aldim acaba bu bahsettiginiz boylarda bir akvaryum ekipmansiz ne kadara olur

Kampanya ile normal fiyatlarda 80-150 tl arası ömürlük olan 400 tl civarları. Kaplumbağalar konusunda petshoplara birşey sorma bilmezler.

Ayrica internette uygun fiyata akvaryum yapip istenen sehire akvaryum gonderen siteler var mi varsa adlarini verebilir misiniz

İstanbulda mas akvaryum var. Uygun akvaryum üstü kuru alanda yapıyorlar. Bizim forumdan çok arkadaşa yaptılar. Yoğun oldukları için en az bir ay evvelden sipariş ver.

Her sehire gonderim var mi birde internet siteleri var mi

Ben bu siteyi buldum istedigimiz olculerde akvaryum yapiyorlar mi

Biz insallah seneye tasincaz tasindigimiz evde odam daha buyuk olucak ben gercekten buyuk dolapli bi akvaryum istiyorum ama suan koyacak yer yok bir sene bir gecikme sorun olmaz diye umit ediyorum??

Masakvaryum diye yaz site çıkar. Her ebat yapıyorlar. Onlara bulunduğun şehre gönderiyorlar mı sorarsın. Ömürlük düşünüyorsan altına yarım ton kaldıracak kadar sağlam mobilya yaptır. Kaplama mdf olsun.

Bir sene çok olur. Hayvanlar boy olarak dengeli büyüyemez. Boyu sonradan da atabilir ama ciğer gelişimleri bu zamanlar önemli. Akvaryumun derinliği az olmasa idare eder diyebilirdim ama az. Ara geçişli 140 lt civarı bir akvaryum alıp ömürlük için süreyi 1.5 seneye doğru yayabilirsin. Mobilya akvaryum ekipman derken kurulumu bir kaç ayı geçiyor.

80 40 50h olabilir. Ya da bu emsallerde hazır akvaryum al. Yaptırma pahalı olabilir ama fiyatlarına bak.

Bir de bunu kaldıracak sağlamlıkta mobilya var mı evdeona bak. Ölçüye de ona göre bakarsın. Mobilya ufaksa ona göre ayarlarsın. Akvaryum mobilyadan dışarı sarkmasın.

Direk dolapli alicam zaten o yuzden tasinana kadar Dursalar olur mu diye sordum. Su anki evimizde yer yok su anki kapluslar salonda bir kitaplikta duruyorlar . Ve eger sizin onerdiginiz olculerde dolapsiz alirsam akvaryum tasicak . Dolapli olarak alsam koyacak yer yok :(

Şimdiki akvaryumun yüksekliği ne kadar ?

Geri