Cvp: kabugundaki gariplikler nedir
Havalar güzel. Eylülün ikinci yarısına kadar almak için süren var. Yani bir ay kadar. Taşlara alternatif birşey yapabilirsen iyi olur kabukları ince soğuk almasınlar. Kabuk üstü kuru alanda düzgün durmadıkları için kir ve yosun bağlamış. Kuru alana çıktıklarında tam kuru halde durmalılar. Su derin olmalı az su varsa olmaz. Şu an için en az 50 litre su olmalı. 100 litre daha iyi olur.
Kabuğu ıslak ve temiz diş fırçasına karbonat tozu döküp yavaşça ovala ve akvaryumdaki su ile veya emsal sıcaklıktaki su ile durula bunu ilk gün iki kez yap. Sonraki birkaç günde günde bir kez. Sonra resimlerini at bakayım mantar gibi bir durum var mı ?
Hayvanların kenar kabuk araları açılmışsa ve yumuşamışsa kalsiyum eksikliği var demektir. Raffy p'deki kırmızılar mineral yemdir kalsiyum içerir. onları ayırıp ayrı iki günde bir öğün yada bir günde çift öğün ver. Bitince direk mineral yem al. Ayrıca kemik ve kas gelişimi için jbl agil al. Bir de ot türevlilere alışması için tetra reptomin. Bunu 100'lük kutuda al. İlk başlarda bazıları sevmezler. Yem ziyan olmasın. Ayrıca petshoptan mürekkep kemiği al. İç yumuşak kısmını yem oranında küçük kesip ver. Bir kemik bitene kadar ver yeter.
Eczaneden devit damla al. Bunu da haftada bir damla bir yeme damlatıp hayvana elden yedir. Raffy p bej stick uygundur. D vitamini vücuttan kalsiyum atılımını engeller. Sadece bu haftaya mahsus 3 günde bir damla damlatıp ver sonraki haftalar bir kez. Bunu 3 aylık süreçte kullanacaksın daha fazla değil. Fazla kullanımda karaciğer ve yağ bağlayan bölgelerde birikme yapar. Sonrasında uvb ampul alırsın.
Isıtma lambası ısısı kuru alana 31 derece ısı verecek mesafede olsun. 12 saat yansın. Koçtaşta hesaplı zamanlayıcılar var bundan alıp aç kapa derdinden kurtulursun.
Komple sisteminde resmini atarsan eksiklere bakar yapman gerekenlere bakarız. Daha yazılacak şeyler var da sistemini göreyim ona göre detaylı anlatırım.
Birde bakım bölümü sabit konularda AEK 'nın konusu var onu incele.