Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğundaki leke.

zeki52

Elmas 5 Üye
Merahaba arkadaşlar, size birşey danışmak istiyorum. Küçük kaplumbağamın kabuğunda aldığımdan beri bir leke var. Petshop cu kabuk jeli sürüyormuştu daha önceden bende benim elimdeyken düzelir kabuğu jelin etkisi geçer diye almıştım ve o lekeninde kabuk jelinden kaynaklandığını düşünmüştüm ama alalı baya zaman geçmesine rağmen leke geçmedi. Sizce nedir bu kabuk jelindenmi yoksa mantarmı ya da başka bir şeymi ? Fırçalasam geçermi ?

mailto:/zlp3zt.jpg

Cvp: Kabuğundaki leke.

Zeki nemli bir diş fırçasına tuz döküp ovalasana. Deriye, göze temas etmesin. Sonra da kuru bir kapta 15 dk beklet. Kuruma bitince güzelce akvaryum suyu sıcaklığında durularsın. Bakalım ne olacak. Mantar jele göre daha çabuk reaksiyon verir. Ben jel olduğunu sanmıyorum. Umuyorum değildir.

Tamam abi deniyorum hemen.

Fırçaladım ama bir değişiklik olmadı sanki aynı durdu. Şu an kuruması için ayrı bir kaba bıraktım.

Isıtma lambası var değil mi?

Tırnak sürtüncede hiç kazınma olmuyorsa ya kireç ya jelin etkisi. Jelin bu tarz bir oluşuma sebep olduğunu bilmiyorum. O zaman kireç olur diyorum.

Isıtma lambası var. Tırnaklada denemedim denediğimde sonucu yazarım tekrardan buraya abi.

Cem ne diyecek merak ediyorum. Mantar değil gibi. Sen genede o sonucuda yaz bize. İşin içinde jel olmasa kireç diyeceğim ama.

Şimdi tırnagımla kazıdım. Belli belirsiz sanki çok az geçti gibi ama genede baya cogunlugu duruyor. Bana kabuk jelinden ötürü olmuş gibi geliyor abi çünkü suyun içindeyken kabuğu hafifçe parlıyor jelatinimsi bir şey kaplıymıs gibi gözüküyor sanki.

Birde kireç olsa aldığımdan beri şimdiye kadar geçmezmiydi acab ? Ve diğer büyük kaplumbağamda kiriç belirtisi yok varsada dikkatimi çekmeyecek akdar az miktarda vardır. Kabuk jeli sürüldüğü için bu olmuş diye düşünüyorum ben ama bakalım cem abi ne diyecek.

Muhtemelen jelin kalıntısı. Mantar tırnak kazımasında hafif ipliksi yapı ile deforme olur. Çok arada bir durum.

bana pek mantar gibi gelmedi dikkat ettiyseniz her plaka kenarında bir parça var. mantar bu şekilde eşit oranda dağılım yapmaz. belki de hayvan musluk suyu içinde zamanında bayağı bir kireç kaplı idi. adam jel sürerken bir kısmını almış kalan kısımlarda jel kaplanınca kabukta hapsolup kalmış. arıtma veya damacana su kullanıp plaka değişimini bekle bunlar yeriyle gider diye umuyorum. tuzla fırçalamanın faydası bir nevi zımparalama yapıp jeli sıyırmıştır kabuktan. sen bir kez daha sofra tuzunu ıslak fırçaya bolca döküp üstünden geç şöyle bir kaç dakika bekletmeden yıka maksat jel bir miktar daha azalsın. gerisini kabuk yenileme halleder.

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

rica ederim zeki, sen sağol çabalıyorsun hayvan için.

Jelin uzun vadede kabuğa zararını bir kezde yaşanmış bu vaka ile gördük. Neyseki çok yayılmış bir durum değil. Geçmiş olsun Zeki.

bu jel öyle lanet bir şey ki kalkmaya çalışan plakayı bile yerine çakıp yapıştırıyor. bildiğin ahşap verniği.

kabuğunun şu anki durumu.

mailto:/142ymm9.jpg

mailto:/2lmrp7r.jpg

Zeki, eski resme bakınca sanki bir nebze azalmış gibi.

tuzlu suyla fırçalamya devam edeyim o zaman :)

zeki tuzlu su ile değil tuzla fırçala ki zımpara görevi görsün bir kez daha yap yeter hayvan hırpalanmasın. gerisi zamanla kabuklar büyüdükçe gider. siyah çizgilerde jel gitti mi aralanma kolay olur. esas önemli olan siyah çizgiler yani.

cem' Alıntı:
zeki tuzlu su ile değil tuzla fırçala ki zımpara görevi görsün bir kez daha yap yeter hayvan hırpalanmasın. gerisi zamanla kabuklar büyüdükçe gider. siyah çizgilerde jel gitti mi aralanma kolay olur. esas önemli olan siyah çizgiler yani.

Tamam abi dediğin gibi yapıcam 1 kere sonra bırakıcam kısa sürede geçer inşallah..

bizim yaptıklarımız işin kabası esas işi kendi vücudu halledecektir.

Geri