Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuğunu fırçalamam doğru mu

kabuk fircalamak yararsiz bi islem ama kabukta yosunlanma pislenenme varsa sicak suda hafif fircalayabilirsin

Kabuk degistirirken kabugunu fircalaman yanlis. Onun yerine akvaryumda kasinabilecegi mango koku veya baska bir bitki koyabilirsin . Ama fircalama.

Cvp: kabuğunu fırçalamam doğru mu

akvaryumu kırıldı şuan akvaryumda değil bu ay alıcam tekrar. fırçalamazsam yosunlaşıyo ve koku yapıyo fırçalarsam kabuğuna zarar veririm..

Zarar vermezsin. Ben haftada 1 yapiyorum. Şelale cok hoslaniyo. Hoslniyosa yap. Ama zorlama.

Suan kabuk degistirme surecinde ise fircalamak zararlidir. Filtreyi vb gerekli seyleri kurabilecegin bir plastik kap da seni idare edecektir. Filtre kullanirsan yosunlasma olacagini zannetmiyorum.

hoşlanıyo farkediliyo yani hoşlandığı ben hafif hafif elimle yada fırçayla ovalıyım kabuğunu o zaman :)

Yani cunku kabuk degistirirken fircalamak pek fazla yararli degil

Ama cikmayan kabulara yapman dogru olur. Cikan kabuklari elleme :)

Kabuğu fırçala haftada 1-2 kere kabuk değiştirikende fırçalayabilirsin bişey olmaz zaten kabuk değiştiriken kaşındığı için daha çok hoşuna gider fırçalanmak. Hemde kabuğuna mantar yosun kireç falan yapışmasını engellemiş olursun

Kabuğu en yumuşak uçlu diş fırçası ile fırçalayın. Özellikle değişim esnasında aradaki çizgi olarak gözüken yeni doku hassastır.

Ekipmanları bir an önce almak hastalık ve stres riskini azaltır.

Su değişimini kokmaya başlamadan yapın. Hayvan o sudan içiyor. Hasta olmasın.

zoraki durumlar harici yapmayın. yaparsanız da akvaryum suyu ile veya su çok kirli ise aynı ayarda ısıya sahip su ile yapın. su farklılıkları hayvanın üşüyüp hastalanmasına neden olur.

kabuğu fırçalayabilirsin. ama yumuşak bir fırçayla. çok sık yapma haftada 1 yeter artar bile. kabuk değiştirip değiştirmemesi pek fark etmez.

Kabuk değişimi fırçalama durumunu etkiler. Değişim başlangıcı ve sürecinde fırçayı özellikle hiç bastırmayın.

Geri