Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabugunun altı pembeleşti

fireforce15

Bronz 5 Üye
arkadaşlar benim açık renkli olan kaplumbagam bugun nedense çok iştahsız elime bile zor gelioyr yem yemeye neyse bi şekilde yedi ama benden korkmaya başlamış elimi uzatınca kacıyor bir şey de yapmadım ustlk :S birde kabugunun alt tarafı pembe pembe olmuş neden bliyor musunuz ?

Cvp: kabugunun altı pembeleşti

hasta akciher enfeksiyonu suyu 30 c sabitle duzenlı ve gereklı besını vitamını sağla gerisi kapluşun dırencıne bağlı eğer bunları hemen yaparsan ıyıleşır yoksa yavaş yavaş gider

büyük ihtimalle akciğer enfeksiyonu olmuş antibiyotik tedavisine başlamanız gerekiyor fakat dozunu ben bilmiyorum emre ve cem abi yardımcı olacaktır sen şimdilik dereceyi 30-32ye ayarla

aman arkadaşlar sakin olun. hemen enfeksiyon demeyin. bu pembelik hayvanın üşümesi kadar gelişim esnasında kemik yüzeyindeki kılcal damarların genleşmesinden olur. burada iştah kaybı söz konusuysa hayvan üşümüz demektir. su ısısı ne durumda ve kuru alan ısıtıcı lamba var mı. suyun ısısı şimdilik 28 derece olsun. kuru alan ısısı 31-33 aralığında. ve damla vitamin veya sera raffy mineral var mı ? vitamin direnç verdiği kadar iştah açıcı özellik taşır. damla vitamin alırsan en iyisi sera reptilindir. bu konuları sağladıktan sonra ne durumda olduğunu gözlemle ki ona göre hasta mı değil mi bakalım. geçmiş olsun.

Yavru kaplumbağalar da plastrondaki pembeleşme normaldir, Cem abi'nin bahsettiği sebepten dolayı renkleşme oluşuyor. Eğer kaplumbağanız Akciğer enfeksiyonu'nun en azından 2 tane belirtisini göstermiyorsa hasta demek için çok erken, herşeyden önce hayati ekipmanları ve şartları tamamlayıp kaplumbağa için ideal bir düzen oluşturun.

Akciğer enfeksiyonu hakkında detaylı bilgi için:
mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html

Katılıyorum. Hiç bir sorunu olmama ihtimalidr çok yüksek. Prmbeleşme bence de normaldir. Ama resim çekip eklerseniz kontrol ederiz. Yem yememe durumu için başka sebeplerde olabilir. Ani hareket yada düşme veya akvaryumdan çıkarılma gibi durumlardan ötürü stres kaynaklı olabilir. Akvaryum suyu komple değişti ise adaptasyon sürecinde olabilir. Sadece yem yemiyorsa başka belirti olmadan bir hafta bekleyin.

arkadaşlar yemek yiyor suan fakat elimden kacıyor dediğiniz gibi dereceyi yukselticem devit-3 var elmde dün ondan emdirdim yemine bugun nolucak bakalım aksam bu baslıgın altına yazarım tekrar elimi uzattım yine kaçtı elimden normalde elime koşup ısıran bir hayvan kendisi :S cok teşekkürler yardımlar için

Geri