Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğunun renginin soluklaşması

yapragimben

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar üç hafta önce 2 tane yavru su kaplumbağası aldım. Uygun ortamı sağladım fakat hiç sudan çıkıp kurulanmıyorlar ışığın altında. Sadece kafalarını çıkartıyorlar sudan. Birde birtanesinin kabuğunun rengi çok soluklaştı canlılığını kaybetti ama diğerininki daha normal renginde. İştahlarında hiçbir problem yok gayet güzel yiyorlar kıpır kıpırlar. Diğerininde kabuğunda beyaz nokta lekeler var. Çeşme suyu kullanıyorum o mu yapıyor acaba? Hergün bir saat kadar ışığın altına tutuyorum onları kendileri durmadıkları için. Kabuklarını ellediğimde yumuşaklık hissediyorum yavru diye mi bilemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim..

[url=mailto:/bjb84V][img]mailto:/bjb84V.jpg[/url]*
[url=mailto:/AEJ2Ep][img]mailto:/AEJ2Ep.jpg[/url]*

birinci resimdekinde sorun yok. biraz kireçlenme var ama hepsi aynı renk kabuğa sahip olmaz bazısında açık bazısında koyu renktir. ikinci resimdeki beyaz noktalar tırnakla kazıdığında çıkıyor mu ? o beyaz noktaları biraz daha net ve yakından çekebilir misin.

ısıtma lambası olarak ne kullanıyorsun. akvaryum ve diğer ekipmanlar var mı ? elindekileri detaylı yazarsan gerekli olanları yazayım.

ufak hayvanlar aldıkları enerjiyi yüzerek harcarlar. dengelemeyi bilmedikleri için üşüme ve hastalanmaya karşı daha duyarlı ve zayıf olurlar. bu yaşlarda dikkatli bakmak gerekir. hayvanları zorlama istedikleri zaman kuru alana çıkarlar. ele alma hayvanları tedirgin eder ve strese girerler.ortama adapte olmaları için kendi hallerine bırakmalısın. foruma hoş geldin.

Ikincinin başında da beyaz noktalar var. Kireç deride birikmez. Daha yakın resim gerekir

Cvp: Kabuğunun renginin soluklaşması

Kabuğundaki beyaz lekeler kazıdığım halde gitmiyor ne yapmam lazım?? Lamba olarak sarı normal bir ışık kullanıyorum. Petshopa gittim sordum bahsettiğiniz lambalardan ama uzun florasan şeklinde verdiler almadım bende. Fiyatıda 45 liraydı biraz pahalı geldi. Bu ısı veren lambalardan nerden bulabilirim? Arada kayalıkların üstüne çıkıyor ama beni gördüğü an suya atlıyorlar çok üzülüyorum :( Birde günde kaç tane yem vermeliyim sanki biraz kilo aldılar gibi gelmeye başladı. Sabah öğle akşam olmak üzere 3 defa yem veriyorum. Arada bir de karides veriyorum bunun dışında bişey vermiyorum.

mailto:/BZ2Z3Q.jpg

O lekeler doğuştan veya sonradan darbe almışsa ondan dolayı olmuş. Elleme zaman içinde eski plakaları attıktan sonra kendine gelir. Isı veren ampulleri elektrikçilere bakacaksın eski tip armut ampullerden olacak gücü lambanın max gücü kadar 40 veya 60 watt. Bauhaus varsa bulunduğun yerde ecolite halosoft ampul alacaksın camı beyaz olanından. Petshoptakiler pahalı ve çabuk patlar. İşine yaramaz.

Uv için atakan petshopun sitesine bak. Uvb 100 veya 5.0 alacaksın ve uva+uvb içerikli olacak.

Yem günde iki kez toplam kafa hacmi kadar olacak.

Elindeki yemler neler ?

Cvp: Kabuğunun renginin soluklaşması

cem' Alıntı:
O lekeler doğuştan veya sonradan darbe almışsa ondan dolayı olmuş. Elleme zaman içinde eski plakaları attıktan sonra kendine gelir. Isı veren ampulleri elektrikçilere bakacaksın eski tip armut ampullerden olacak gücü lambanın max gücü kadar 40 veya 60 watt. Bauhaus varsa bulunduğun yerde ecolite halosoft ampul alacaksın camı beyaz olanından. Petshoptakiler pahalı ve çabuk patlar. İşine yaramaz.

Uv için atakan petshopun sitesine bak. Uvb 100 veya 5.0 alacaksın ve uva+uvb içerikli olacak.

Yem günde iki kez toplam kafa hacmi kadar olacak.

Elindeki yemler neler ?

Elimde bir tane yem var adı Sera reptil raffy P. Birde karideslerden var. Başka ne yemi almalıyım? Karideslerden kaç tane vereyim günde? Sürekli aç gibiler ya :) Buarada kabuguna darbe alıcak birşey asla olmadı o beyaz lekeler bir hastalık değildir umarım :(

Raffy p yanına gammarus olarak tetra jbl veya raffy I al. Elindeki karides açık yem ise onu kullanma bayat ve parazit yumurtası taşıma ihtimali var.

Bir konuda program yapmıştım telden bulamadım şimdi dün yazmıştım.

Lamba kuru alana yakınsa ısıdan kaynaklı da olabiliyor. Eğer hayvanı aldığında o lekeler vardıysa doğuştan geliyordur.

Geri