Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk bakım jeli

sn.sevindik

Gümüş 4 Üye
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7624&ad=deep-kaplumbaga-kabuk-bakim-jeli-30-ml

Arkadaşlar merhabalar.. Linktede ki ürün hakkında yorumlarınızı alabilir miyim ?

Hayvana zarar verir mi ? Kötü etkileri var mıdır ? Öldürücü müdür ?

Sonuç olarak kozmetik bir ürün kimyasal içeriyor ve kaplumbağaya direk uygulanıyor.

Cvp: Kabuk bakım jeli

Kesinlikle kullanılmaması tavsiye edilen bir üründür. En azından kendi adıma gerçi forumda da kullanılmaması gerektiğine dair bir kaç yazı görmüştüm. Yarar dan çok zararı olan boş bir ürün, Kabuğun yararını geçtim hava almasını engelliyor diye okumuştum. Ayrıca göze veya vücuda değdiğinde de aşırı zararlı özellikte gözde. Uzak dur derim

Unutmuşum ki hatta kabukta çürümelere kadar giden bir zararı varmış. 3 sene önce ilk kaplumbağalarımda bende 1 kere uygulamıştım. Gerçekten kabuk rengini falan parlatıyor ve beni mutlu etmişti. AM bunları öğrendikten sonra 1 dk bile tutmadan çöpü boylamıştı

bumble bee' Alıntı:
Kesinlikle kullanılmaması tavsiye edilen bir üründür. En azından kendi adıma gerçi forumda da kullanılmaması gerektiğine dair bir kaç yazı görmüştüm. Yarar dan çok zararı olan boş bir ürün, Kabuğun yararını geçtim hava almasını engelliyor diye okumuştum. Ayrıca göze veya vücuda değdiğinde de aşırı zararlı özellikte gözde. Uzak dur derim

Unutmuşum ki hatta kabukta çürümelere kadar giden bir zararı varmış. 3 sene önce ilk kaplumbağalarımda bende 1 kere uygulamıştım. Gerçekten kabuk rengini falan parlatıyor ve beni mutlu etmişti. AM bunları öğrendikten sonra 1 dk bile tutmadan çöpü boylamıştı

bende öyle olduğunu düşünerek açtım bu konuyu. yorum için teşekkürler.

Rica ederim. Doğru bilgilendirdiysek ne mutlu bize

umut sorduğun soruların içinde cevabı vermişsin zaten. emin de cilasını atmış. kısaca mecazi olarak anlatmak gerekirse hayvanı ahşap olarak düşünürsen bu üzerine atılan vernik.

Böyle bir ürün üretiliyor, piyasaya sürülüyor. Tarım ve Köy İşleri , Sağlık bakanlığı onaylıyor.. Memleketimin haline.

Göze ve deriye teması doğrudan zararlı. Bu sebeple kabuk jeli olarak satılıyor. Böylece her ülkede satılabilen bir ürün. Kabuğa zararıda uzun vadede ortaya çıkıyor. Gözenekleri tıkıyor. Kabuk hava alamıyor. Uvb ışınlarının etkisi jel varken yok oluyor. Sık kullanımda hiç hava almayan kabukta çürüme dahi olur. Yani doğrudan değil belli bir süreç geçince zararı oluyor. Kolanın fazla tüketimde diş minesine ve mideye zararı olup doğrudan olmadığı için satılabilmesi gibi. Ben bunu anlıyorumda jbl gibi çok faydalı ürünler yapan bir firma ufacık bir kazanç sağlamak için neden bunu üretir. Onunda ürününü görmüştüm.

Bu konu açıldığı için teşekkürler. Daha önce değinilsede yeni katılanlar için tekrar gündeme gelmesi hatırlatıcı oluyor.

Evet, ben de yeni katılanlardan sayılırım. Bir defa çok titiz bir şekilde kullandım. Ne göze ne de deriye teması oldu. Hatta akvaryum suyuna bulaşmaması için çok iyi bir durulama yaptım. İyi ki de konuyu açmışım. Daha da kullanmayacağım. Teşekkürler.

Konuyla doğrudan alakalı değil ama aynı firmanın bir ürününe daha değineyim. Bu deep fix ne ilginç bir firmadırki vitamininde suya damlatın önerisi var. Hem vitaminin etkisi kayboluyor hem su değerlerini olumsuz etkiliyor. Fanus gibi ufak su hacimleri için suda kısmen etkili olabilir. Ama firma fanusa yönelik ürün yapıyorsa zaten baştan kaybediyor.

Evet bende bir ara kullanıyordum. Suya damlatın ibaresi doğrultusunda suya damlatıyordum. Bir veterinere tesadüfen danıştım. O şekilde olmaması gerektiğini, doğrusunun yeme damlatarak kullanılması olduğunu söylemişti.

Merhaba..Bahsi geçen vitamini ve jeli kullanıyordum.Ama artık jeli kullanmayacağım,vitamini de suya damlatmayacağım.

Konuyu açan ve yorumlarıyla bilgilendiren arkadaşlara teşekkürler..

İşte bu sebepten bu tip konuların arada tazelenmesi iyi oluyor. Bir kaplumbağa daha kurtuldu bu meretten.
Konu açıp Vesile olduğun için teşekkürler Umut.

arkadaşlar benim vitamin hem yeme damlatılıyormuş hem ağız yoluyla veriliyormuş ben hep ağız yoluyla verdim birde arkasında haftada 3 kere yazıyordu ben direk iki günde bir veriyorum bir zararı olmaz değil mi

Olmaz, haftada bir kez bir yeme bir damla verilmeli.

bir de elinde sera mineral yem varsa ve hayvan sağlıklı ise bu vitamini kullanmana bile gerek yok. sadece hastalanması durumunda ve iştahsızlık gözlendiğinde takviye olarak kullanılabilir. ama mineral yemin yoksa haftada bir bir yeme şeklinde yaparsın. bu damla vitamin konusunda da en iyisi sera reptilin vitamin. doğal içerikli ürünlerden sağlanan vitaminden oluşuyor.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

Geri