Plutonamos
Yeni Üye
Merhaba ben İlayda👧kaplumbağamın adı da Donatello🐢.Bizim hikayemiz forumda vardı aslında ama sanırım forumda bazı şeyler silinmiş tekrar bahsedip yeni gelişmeleri ekliycem. Donatello bana 2022 Aralıkta geldi yaklaşık 3.5 aydır benimle. Sahiplendiğim arkadaşım ölüm fanusunda besliyordu ve oradayken pek hareket etmiyordu. Daha sonra büyük bir kaplumbaga akvaryumu, silis kumu, ısıtıcı ve termometre aldım yaklaşık 3 ay kadar bu şekildeydi size ilk yazdığımda mango koku de aldığımı söylemiştim ama kökten korkuyor donatello. Hatta koku bir süre akvaryumun dışında tuttum içine koyunca cok hareket etmiyor isiticinin altına girmeye çalışıyordu akvaryumun dışına ama yanına koyunca da davranışları pek değişmedi ben de tamamen ortadan kaldırdım. Bir haftadır ısıtıcı lamba da kullanıyorum. İlk fotoğrafı foruma ilk yazdığımda atmıştım ve bir sorun olmadığını sadece plakalarini değiştirmesi gerektiğini söylemiştiniz bir an önce ısıtıcı lamba almamı bir de sanırım divit damla önermiştiniz forum silinince o kısmı yapamadım yanlış bir şey yapmak istemediğim için. Diğer attığım resimler bu sabah çekildi gece yatmadan kontrol etmiştim lamba yokken kuru alana çıktığını görünce sabah uyandığımda da resimdeki gibi iki( plaka sanırım bunlar ) şey vardı. Plaka atımı dediğimiz şey böyle mi yoksa bu anormal bir durum mu? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 😊