Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk bembeyaz veteriner hiçbirşey yapmadi

omermertkaya

Yeni Üye
Arkadaşlar kaplumbagamim kabuğu bembeyaz veterinere götürdüm. Kendisi beslenme programı vs yazdı ama kaplumbağam birşeyler yemiyor bile; gözlerini de kapattı bir yandan; dün kabuğunun üstündeki kalkan parçaları yavaşça temizledim. Daha sonra altinda beneklerinin olduğu yeride hafif hafif sürterken derisinden boyamsi parçalar geldi. Biraz inleme sesi çıkardı bağırdı bana; Ne yapmam lazim çok kotuyum acilen bir çözüm bulmak istiyorum. A vitamini için maydonoz koydum fakat yemiyor d vitamini güneş çok fazla alan bir yerde ama a vitamini eksikliğinden dolayı mi boyle bir durum oluştu acaba kendisi yemekte yemiyor şuan ağzına götürüyorum yemiyor. Kaçıyor. Arkadaşlar ne yapmam lazim yardımlarınızı bekliyorum. 
gW1gDZ.jpg

qWX0aB.jpg

Hayvanın plakaları açılmış bunları ağzı düz cımbız ile cımbızı yatay olarak plaka altına ilerletip attır. Çıkabilecek düzeydekileri yavaşça çek. Çıkanları çıkardıktan sonra ıslak diş fırçasına tuz döküp yavaşça derisine ve gözüne değdirmeden ovalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıktaki su ile durulayıp peçete ile kurut üzerine devitten bir iki damla damlatıp yedir. 20 dakika kadar kuru bir yerde beklet. Bu sırada üstten, alttan ve önden kafa dışarıda resimlerini çekip gönder. Süre bitince yine peçete ile kalanı kurulayıp akvaryuma al.

Hayvana mango kökü lazım. Sürtünüp bu plakaları atacak.

Gözleri için genta veya gentagut damla alıp sabah akşam 10 saniye arayla üçer damla damlatıp 10 dakika kuru yerde beklet. Ağzınada günde iki damla damlat.

Cvp: Kabuk bembeyaz veteriner hiçbirşey yapmadi

hocam yarın ilk işim damlaları almak olucak ve daha sonra dediğiniz uygulamaları yapıcam. Bu gün plakaları birazcık kaldırdım fakat kaplumbagının kabugunun çok beyaz olması beni çok ürkütüyor. Kendisi suda durmak hiç istemiyor sürekli karaya çıkarak dinlenme modunda ve gözleri kapalı bir şekilde yatıyor. Suya bıraktığım zaman kendisi yukarıya çıkıyor sonra tekrardan uyuklama moduna geçiyor. Ciddi manada hasta olduğu için böyle yapıyor bunun farkındayım fakat elimden geldiğince onu kurtarmak için herşeyi yapmaya çalışıcam yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hayvanın gözleri görmüyorsa herşeye temkinli yaklaşır. Suda kalmaktansa kuru alan daha güvenli gelir. Gözleri açılıp iltihabı atsın o zaman hastalığı konusunda net bilgi sahibi oluruz. Başka sorunun olup olmadığı.

Hayvanda yoğun kireç var özellikle çizgi aralarındaki yoğunluk plakaları sıktığı için açılmasını zorlaştırıyor. Varsa arıtma suyu yada içme suyu veya bu su ile şebeke suyunu harmanlama kireçlenmeyi durdurur. Çözülmesini kolaylaştırır.

Cvp: Kabuk bembeyaz veteriner hiçbirşey yapmadi

Şuan dediğiniz ilaçları aldım hocam birazdan uygulama yapıcam inşallah kısa zamanda etkisini gösterir diye dua ediyorum. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Cvp: RE: Kabuk bembeyaz veteriner hiçbirşey yapmadi

cem' Alıntı:
Hayvanın plakaları açılmış bunları ağzı düz cımbız ile cımbızı yatay olarak plaka altına ilerletip attır. Çıkabilecek düzeydekileri yavaşça çek. Çıkanları çıkardıktan sonra ıslak diş fırçasına tuz döküp yavaşça derisine ve gözüne değdirmeden ovalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıktaki su ile durulayıp peçete ile kurut üzerine devitten bir iki damla damlatıp yedir. 20 dakika kadar kuru bir yerde beklet. Bu sırada üstten, alttan ve önden kafa dışarıda resimlerini çekip gönder. Süre bitince yine peçete ile kalanı kurulayıp akvaryuma al.

Hayvana mango kökü lazım. Sürtünüp bu plakaları atacak.

Gözleri için genta veya gentagut damla alıp sabah akşam 10 saniye arayla üçer damla damlatıp 10 dakika kuru yerde beklet. Ağzınada günde iki damla damlat
cembey benim su kaplumbagamın agızın da problem var gagası uç tarafları kırıldı  yemek yediremiyorum önceden et ve balık yediriyordum şimdi yemiyor ne yapmalıyım yardımcı olurmusunuz. hazır mamalardı agızından çıkıyor bir türlu tutamıyor

Dışarıdan yiyecek vermek yemden uzaklaştırır. Balıkta özellikle alabalık ayda bir ikiden fazla verilmez. Alabalık vücuttan kalsiyumu çekip kemikleri yumuşatır.

Gaganın kıkırdak yapıda olması sebebiyle ufak tahribatlar olur. Bazı yemler serttir. Ayrıca bu hayvanlar merak ettiği şeyleri ısırarak anlamaya çalışır. Sert cisimleri ısırmaları da bu tip hasarlar verebilir

Hayvana ısırmadan yutabileceği oranda ufak yem ver. Gammarus ufak ve yumuşaktır. Yemesi kolaydır. Gammarusta kitin maddesi bulunur bu kıkırdak dokuyu yenileyici özelliğe sahiptir. Stick yemi ise su damlatarak yumuşatıp verebilirsin.

Yem olarak elinde neler var; hayvanın kabuk boyu kaç ?

Vitamin damla kabuk sertleştirici birşey kullanıyor musun ?

Geri