Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Beyazlaması

durulu

Yeni Üye
Merhaba,

Yaklaşık 1 yaşında 10 cm boyunca 240 gram bir erkek su kaplumbağam var. Akvaryumda bakıyorum, ısıtıcı ve dış filtresi var. Lambası da mevcut. Kabuğunda beyazlamalar var, musluk suyu koyuyorum, mavi ilaç, su toksin önleyici ve kaplumbağa minerali damlatıyorum. Sanki beyazlamalar atamadığı kabuklardan ama çıkacak gibi de durmuyor kabukları, 2-3 defa yokladım. Keyfi yerinde yemek yiyor, hareketli, güneşleniyor. Kabuk çürümesi olur diye korkuyorum ama ellediğim kadarıyla yumuşak değil. Koku yok. Acaba kireç birikmesi midir sudan kaynaklı? Nasıl önüne geçebilirim, nasıl yokedebilirim beyazlıkları? Veterinere götürmeli miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_0825.jpeg
    IMG_0825.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_0826.jpeg
    IMG_0826.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_0827.jpeg
    IMG_0827.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0824.jpeg
    IMG_0824.jpeg
    2.3 MB · Görüntüleme: 16
Foruma hoşgeldiniz.

Hekimlik bir durum yok. Göz ve kulakları sağlam. Kabuk yapısı da güzel. Eski plakalar katmanlaşmış ve kireç bağlamış.

Eczaneden devit marka damla alın. Bunu haftada bir kabuğunu peçete ile kurutup kabuğuna 2-3 damla damlatıp yayın. Çok vıcık olmasın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın. Bu plakaları yumuşatır lamba gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Su 28 derece kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Arıtma cihazı var ise suyu oradan doldurun. Yoksa şebeke suyunu içme suyu ile harmanlamak kireç oranını azaltır. Ama bu da pahalıya gelir.

Akvaryum ömürlük mü? Ölçüsü nedir?

Metilen mavisi haricinde diğerlerinin resmini çekip atabilir misiniz?

Hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim. Damlattığım metilen mavisi harici aşağıdaki ilaçlar. Akvaryumu o küçükken almıştım ama büyütmem gerekecek yakında büyük ihtimalle 50x20 olması lazım. Isıtıcıyla 28 derecede tutuyorum. Hem ısıtıcı hem uv lambası şeklinde olanlardan aldım amazon’dan. Bir de güneşlenirken eliyle kafasını kaşıyor. Tik gibi kafasını sallıyor arada. O normal midir?

Ekli dosyalar

• IMG_0828.jpeg
    IMG_0828.jpeg
    293.3 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_0829.jpeg
    IMG_0829.jpeg
    277.1 KB · Görüntüleme: 6
Su düzenleyiciyi doğrudan akvaryuma damlatmayın. Petşişede su doldurup kullanın bir gün dinlendirme yeterli olur. Hava alacak ama toz girmeyecek biçimde havalandırırsanız klor uçar.

Arıtma cihazından su kullanırsanız su düzenleyiciye gerek olmaz.

Diğerini bitince almayın bir daha.

Akvaryum ufak, 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum yada doğrudan 100*50* 60h ve 10 mm cam kalınlığında ömürlük akvaryum yaptırın.

Isıtma lambası olsun. Uv ampul sürekli yanmaz. Radyasyon veriyor.

Kuru alanda lamba altında derisi kuruduğunda kaşıntı yapar hayvan kendini kaşıyor. O normal suya girince rahatlar.

Bu konudaki ampullerden alın.

Su düzenleyiciyi doğrudan akvaryuma damlatmayın. Petşişede su doldurup kullanın bir gün dinlendirme yeterli olur. Hava alacak ama toz girmeyecek biçimde havalandırırsanız klor uçar.

Arıtma cihazından su kullanırsanız su düzenleyiciye gerek olmaz.

Diğerini bitince almayın bir daha.

Akvaryum ufak, 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum yada doğrudan 100*50* 60h ve 10 mm cam kalınlığında ömürlük akvaryum yaptırın.

Isıtma lambası olsun. Uv ampul sürekli yanmaz. Radyasyon veriyor.

Kuru alanda lamba altında derisi kuruduğunda kaşıntı yapar hayvan kendini kaşıyor. O normal suya girince rahatlar.

Teşekkür ederim bilgiler için. Ampüle bakacağım. UV lambası kaç saat açık kalmalı?

Günlük 20 dakika ışıma alması yeterli ona göre atarlayın. Uzun süre tutmaya gerek yok. Hem hayvana zarar hemde ömrü azalıyor.

Geri