Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk beyazlığı için kabuk jeli kullanmalımıyım

aykut2030

Yeni Üye
Konuda sorduğum gibi kaplumbağamın kabuğundaki beyazlıklar için iyi olur mu ?

RE: Kabuk jeli kulanırsam yararı olurmu ?

Hayır. o Kabuk Sertlestırıcıler asla KULLANILAMAZ! Kaplumbaganızın ölmesınımı ıstıyorsunuz? ???
Kaplumbaganızın ne hastalıgı varsa onu Kabuk sertlestırıcı ıyılestırmez. hatta kotu kotusunu yapar. yanı Asla KULLANMAYIN

Cvp: Kabuk jeli kulanırsam yararı olurmu ?

Ama kabuğundaki beyazlıkları nasıl geçirmeliyim ?

o konu hakkında pek bır bılgım yok. ama dıs fırcası ıle kabuguna bıraz tuz dokup fırcalayabılırsınız. ama baska kısılerınde yorumlarını beklersenız daha saglıklı olur.

kabuğunun resmini çekersen ne olduğu hakkında fikir verebiliriz. kireç mi ? mantar mı ? kireçse arıtılmış su veya damacana su kullanmak gerekir. hayvan zamanla üst plakaları atarak bundan kurtulur.

jel zararlı bir üründür. kabuğun hava almasını engelleyerek gelişmesini etkiler. bunun harici gözlerine de zararlıdır.

Mantar ve kireç dışında normal olan bir dırumda büyümeye bağlı beyazlama. Eski plakalar canlılığını kaybedip yer yer beyazlar ve alttan yeni canlı renkte plakalar gelir. Resim eklerseniz fikir verebiliriz.

Jel hiç bir zaman kullanılmaz. Faydası olmadığı gibi ölümcül zararları var.

http://upload.hizliresim.com/upload.php

http://u1307.hizliresim.com/1c/5/pxsu3.jpg

Emre abi, ben şu jeli 5-6 günde bir kabuklarına sürüyorum

17201025_EximfVJfFs2SrlYz9eG.JPG

Bu marka sizce iyi midir önerir misiniz? Bide devit-3 damla aldım ben iki kaplumbağamda damlalı damlalı yediler yemi geri itmediler Ben onları haftada 1 kez 1 damla ağızlarına girecek şekilde kullanacağım değil mi?

Bu bana mantar gibi geldi. Veterinere gitmesi gerekiyor. Diş fırçasına biraz tuz döküp deriye temas etmeyecek şekilde beyaz bölgeleri fırçalayın. Kuru bir yerde ısıtma lambası ile 15 dk bekletin. Sonra hayvanın kabuğunu oda sıcaklığında su ile yıkayın. Bu esnada akvaryum suyunu komple değiştirip tüm ekipman ve dekorları kaynar su ile yıkayın hatta bir süre sıcak suya kaya tuzu atıp bekletin. Bunu kum ve akvaryum dahil uygulayın. Kök varsa atın. Filtre malzemelerini değiştirin. En önemlisi veteriner yakından görsün.

aliyildirim' Alıntı:
Emre abi, ben şu jeli 5-6 günde bir kabuklarına sürüyorum

17201025_EximfVJfFs2SrlYz9eG.JPG

Bu marka sizce iyi midir önerir misiniz? Bide devit-3 damla aldım ben iki kaplumbağamda damlalı damlalı yediler yemi geri itmediler Ben onları haftada 1 kez 1 damla ağızlarına girecek şekilde kullanacağım değil mi?

Kabuk jelleri hiç faydası olmadığı gibi çok zararlı. Deri ve göz temasında suya bulaşmada iç organlarda doğrudan zarar vericidir. Kabuğa sürülünce sadece cila gibi parlatır. Ama gözenekleri tıkadığı için hava almasını engeller. Buda yumuşama ve ileride çürüme durumlarının sebebidir. Hayvanın kabuğunuda duru suda fırçalamanı öneririm. Hatta akvaryum büyük değilse suyuda değiştirmen iyi olur Ali. Jelide yazıyı okuyunca hemen at derim.

Deviti haftada bir kez bir yeme bir damla ile doğrudan yemi hayvanın ağzına uzat. Suya düşerse etkisi gider ve suda yağlı bir tabaka oluşturur.

Şuan benim kaplumbağaların kabuk boyları 3-4 cm civarında küçükler yani daha dikkat ettim ikisininde kuyrulk kısmı esniyor yani yumuşak ama tepesi filan sert. Bu yavru oldukları için mi olur yoksa vitamin almadığı için mi? Yani her yaşta sert mi olmalı bunun kabukları ve devit bu sertleşmeyi sağlayabilir mi?

yavruların kuyruk kısmı üst tarafı yumuşak olur bu da darbe aldıklarında veya büyürken organlardaki basıncı azaltır. bu normal. hayvan büyüdükçe sertleşmeye başlar.

Teşekkür ederim bilgiler için :)

tortucal diye bir ürün kulanıyorum ben . 7tl ye aldım istanbuldan. içinde kalsiyum ve vitamin d3 vitamin takviyesi. siteye yazdım ve iyi bir ürün dediler. şahsen bende çok memnunum herkeze de öneririm. bu da yeme damlatılarak veriliyor. haftada birkez yeme damlatıp verilmesi yeterlidir diyor üstünde. ( eğer istenirse de bir miktar suya damlatılabilinir yazıyor) jel i bende ilk aldığımda hevesle kulandım ama zararlı olduğunu öğrenince hemen kaldırıp atdım. benim kaplumbağlarımında sizin dediğiniz gibi yumuşama vardı. bu üründen sonra gözle görülür şekilde sertleşme oldu.

bu arada yanlış okumuşum haftada 3 kere deniyor ama ben 2kez kulanıyorum tam adı BİYO TORTUCAL

murat yazıcı' Alıntı:
tortucal diye bir ürün kulanıyorum ben . 7tl ye aldım istanbuldan. içinde kalsiyum ve vitamin d3 vitamin takviyesi. siteye yazdım ve iyi bir ürün dediler. şahsen bende çok memnunum herkeze de öneririm. bu da yeme damlatılarak veriliyor. haftada birkez yeme damlatıp verilmesi yeterlidir diyor üstünde. ( eğer istenirse de bir miktar suya damlatılabilinir yazıyor) jel i bende ilk aldığımda hevesle kulandım ama zararlı olduğunu öğrenince hemen kaldırıp atdım. benim kaplumbağlarımında sizin dediğiniz gibi yumuşama vardı. bu üründen sonra gözle görülür şekilde sertleşme oldu.

bu arada yanlış okumuşum haftada 3 kere deniyor ama ben 2kez kulanıyorum tam adı BİYO TORTUCAL

Kalsiyum için yavrularda mürekkep balığı kemiği, erişkinlerde jbl calcil yem en iyisi. En azından daha doğal. D vitamini sentezi için uvb lamba kullanılmalı, eğer yoksa kısa bir süre devit 3 kullanılmalı. Benim önerim bu.

murekbaligi kemigini nereden bulabilirim?

mailto:/product_info.php?products_id=33881&osCsid=chka104lencji2aph0u97dkib5
http://www.petihtiyac.com/?urun-1041-Exo-Tetra-Kaplumbaga-icin-Murekkep-Baligi-Kemigi.html
mailto:/exo-terra-kaplumbaga-icin-murekkep-baligi-kemigi-ikili-paket--urun1142.html
mailto:/?urun-8510-Exo-Terra-Kaplumbaga-icin-Murekkep-Baligi-Kemigi-2-li.html
http://www.petmalzemeleri.net/?urun-7351-EXO-TERRA-KAPLUMBAGA-iCiN-MUREKKEP-BALIGI-KEMiGi.html

Bunları buldum. Juen pet markettede var. Birçok pet shopta bulabilirsiniz.

Geri