Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk boyuna göre hangi malzemeler kullanılmalı

gülenyüz

Yeni Üye
Merhaba forumda yeniyim, 4 cm kabuk boyuna sahip 1 adet kaplumbağam var. Şu an ölüm kabında ama biran önce eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum. Büyüktükçe ihtiyaçları değişiyor ve küçüklere de aynı şekilde bakılmıyor anladığım örneğin küçüklerde uvb lamba kullanılmıyor. Temelde öğrenmek istediğim kabuk boyuna göre bir ihtiyaç listesi hazırlamak istesek neler gereklidir.

1- Tek yaşayabilirler mi yoksa yanına mutlaka bir arkadaş almalımıyız.
2- Isıtıcı watt değeri önemli midir almışken yüksel watta sahip ısıtıcı alınabilir mi, büyüyünce 2. bir masraf yapmamak adına 4 cm bir kaplumbağa için 200 wattlık bir ısıtıcı fazla mı gelir?
3- Derin bir akvaryum olursa suyun içinde destek nasıl sağlayabilecek, sürekli kuru alanda kalmayacağı için suda durmak istese nasıl durabilecek?
4- İç filtre- Pipo filtre- Dış filtre kabuk boyuna göre değişir mi yoksa aldığımda en iyisini alsak en küçük kaplumbağa içinde uygun olur mu?
5- Eksik bıraktığım diğer noktalar varsa belirtirseniz sevinirim.

Yani kısacası aldığımda en iyisini almak istiyorum ve büyüdükçe 2. bir masraf yapmak istemiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba, foruma hoş geldiniz.

Yavrularda kabuk büyümesi hızlı olacağı için kabuğun biraz yumuşak olması normaldir. Eğer geniş bir alanda bakılmazsa kabuğu sağlıklı gelişmez. Su hacminin fazla olması yavrularda ciğerlerin gelişimi içinde önemlidir. Isıtma lambası her zaman olmalı su sıcaklığı 28 derece olmalıdır. Uvb ampul 9cm kabuk boyundan sonra gerekli.

Tek yaşayabilirler hayvan sayısı arttıkça yuva hacmi büyütülmelidir. Birlikte yaşayan hayvanlarda kavga durumu gözlenirse ayırmak gereklidir.
Isıtıcıyı 100watt=100litre su hacmi için şeklinde alabilirsiniz. En az 30 litre su hacmi olacak şekilde ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun gider. 150cm*60cm*60cm 1cm cam kalınlığında akvaryum ve üstü ömürlüktür.

Akvaryuma kuru alanda yapmanız gerekiyor. Kuru alana çıkıp ısıtma lambası altında ısınmalı.

Kuru alan hakkında bu konuya bakabilrisiniz.

Isıtma lambası hakkında bu konuyu inceleyin

Kuru alan dışında, hayvanın dinlenip nefes alması için tutunacak birşey yapabilirsiniz. Cama vantula kuş tüneği yapıştırmak olur. Su yüzeyine yakın bir yere konumlandırın tutunup nefes alsın.

Pipo filtre olmaz bunu ısırıp kopatıyorlar.
100litre üstü akvaryumda dış fıiltre almalısınız, iç filtre ufak ve büyük akvaryumda gerekli 30 litre için 3Watt iç filtre 80litre için 10watt filtre yeterli

Yem ne veriyorsunuz? Tropical biorept W, ve dajana gammarus stick, tetra reptomin yemlerinden birini alın.

bundan var ama yemiyor, ağızına kadar yaklaştırıyorum ağzını dahi açmıyor. Suyuna atıp bırakıyorum yem zamanla dağılıyor, yediğini hiç görmedim. 3 gün oldu
Alışma sürecinde olduğunu düşünüyorum.
Küçük bir marul parçası atmıştım belki onu yer diye ama marulun altına giriyor orada takılıyor.
Geceleri biz uyuyunca tıkır tıkır ses yapıyor sürekli. O zaman hareketleniyor. Yanına gelince kabuğuna saklanıyor.
Bize alışması biran önce alışması için boş bir odaya da koymuyorum.

Filtre henüz olmadığı için suyunu da her gün içme suyu ile değiştiriyorum.

Ekli dosyalar

• 79536CD8-BC2F-4FD8-A1F7-68919F95BC02.png
    79536CD8-BC2F-4FD8-A1F7-68919F95BC02.png
    8 MB · Görüntüleme: 2
bundan var ama yemiyor, ağızına kadar yaklaştırıyorum ağzını dahi açmıyor. Suyuna atıp bırakıyorum yem zamanla dağılıyor, yediğini hiç görmedim. 3 gün oldu
Alışma sürecinde olduğunu düşünüyorum.
Küçük bir marul parçası atmıştım belki onu yer diye ama marulun altına giriyor orada takılıyor.
Geceleri biz uyuyunca tıkır tıkır ses yapıyor sürekli. O zaman hareketleniyor. Yanına gelince kabuğuna saklanıyor.
Bize alışması biran önce alışması için boş bir odaya da koymuyorum.

Filtre henüz olmadığı için suyunu da her gün içme suyu ile değiştiriyorum.
Marul yemez. Hayvan üşütmüş de olabilir büyük yuvaya geçip ısıtıcıları almanız lazım.

Şimdilik yuvayı kalorife yakın bir yere konumlandırın.

Haşlanmış yağsız tuzsuz kıyma parçasını soğutup verin.

Merhaba forumda yeniyim, 4 cm kabuk boyuna sahip 1 adet kaplumbağam var. Şu an ölüm kabında ama biran önce eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum. Büyüktükçe ihtiyaçları değişiyor ve küçüklere de aynı şekilde bakılmıyor anladığım örneğin küçüklerde uvb lamba kullanılmıyor. Temelde öğrenmek istediğim kabuk boyuna göre bir ihtiyaç listesi hazırlamak istesek neler gereklidir.

1- Tek yaşayabilirler mi yoksa yanına mutlaka bir arkadaş almalımıyız.
2- Isıtıcı watt değeri önemli midir almışken yüksel watta sahip ısıtıcı alınabilir mi, büyüyünce 2. bir masraf yapmamak adına 4 cm bir kaplumbağa için 200 wattlık bir ısıtıcı fazla mı gelir?
3- Derin bir akvaryum olursa suyun içinde destek nasıl sağlayabilecek, sürekli kuru alanda kalmayacağı için suda durmak istese nasıl durabilecek?
4- İç filtre- Pipo filtre- Dış filtre kabuk boyuna göre değişir mi yoksa aldığımda en iyisini alsak en küçük kaplumbağa içinde uygun olur mu?
5- Eksik bıraktığım diğer noktalar varsa belirtirseniz sevinirim.

Yani kısacası aldığımda en iyisini almak istiyorum ve büyüdükçe 2. bir masraf yapmak istemiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.
Foruma hoşgeldiniz.

1. Bu hayvanlar asosyaldir. Tek başına yaşayabilirler. Her hayvan maliyeti katlamakla birlikte anlaşamama durumları olabilir. Bu sefer sistemi ayırmak yani ikinci bir sistem kurmak yada sahiplendirmek gerekir.

2. Isıtıcının gücü su hacmi ile alakalıdır. 100 wattlık bir ısıtıcı 30 litreden 100 litrelik bir akvaryuma kadar kullanılabilir. Tetra ht 100 watt ısıtıcı 150 litrelik bir akvaryumu ısıtabilir. Isıtıcı ve filtre için önceden akvaryumu belirlemek gerekiyor.

3. Başlarda derin su psikolojisi olabilir. Hayvan alan civarından ayrılmaz. Onun için alanın karşısında yüzeye yakın yapay bitki dekor vs. Konulup hayvanın tutunması sağlanır. Dinlenir ve uyur. Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla küçük oklava yada plastik boru tutturulabilir. Zamanla yüzme yeteneğini geliştirip akciğerlerini geliştirerek su içinde gezinir, uyur.

4. Küçükken fazla bir kir olmayacağı için iç filtre yeterlidir. Yetişkin olduklarında dış filtreye geçeriz. İç filtreyi de sudaki eski derileri toplamada kullanıyoruz çöp olmuyor. Pipo filtre uygun değil. Kirlendiğinde kokusu cezbedip süngeri yemeye çalışıyorlar.

Yem olarak tropical axolotl ve sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın. 6 cm kabuk boyu sonrası yem çeşidi artar.

Geri