Merhaba forumda yeniyim, 4 cm kabuk boyuna sahip 1 adet kaplumbağam var. Şu an ölüm kabında ama biran önce eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum. Büyüktükçe ihtiyaçları değişiyor ve küçüklere de aynı şekilde bakılmıyor anladığım örneğin küçüklerde uvb lamba kullanılmıyor. Temelde öğrenmek istediğim kabuk boyuna göre bir ihtiyaç listesi hazırlamak istesek neler gereklidir.
1- Tek yaşayabilirler mi yoksa yanına mutlaka bir arkadaş almalımıyız.
2- Isıtıcı watt değeri önemli midir almışken yüksel watta sahip ısıtıcı alınabilir mi, büyüyünce 2. bir masraf yapmamak adına 4 cm bir kaplumbağa için 200 wattlık bir ısıtıcı fazla mı gelir?
3- Derin bir akvaryum olursa suyun içinde destek nasıl sağlayabilecek, sürekli kuru alanda kalmayacağı için suda durmak istese nasıl durabilecek?
4- İç filtre- Pipo filtre- Dış filtre kabuk boyuna göre değişir mi yoksa aldığımda en iyisini alsak en küçük kaplumbağa içinde uygun olur mu?
5- Eksik bıraktığım diğer noktalar varsa belirtirseniz sevinirim.
Yani kısacası aldığımda en iyisini almak istiyorum ve büyüdükçe 2. bir masraf yapmak istemiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.
1- Tek yaşayabilirler mi yoksa yanına mutlaka bir arkadaş almalımıyız.
2- Isıtıcı watt değeri önemli midir almışken yüksel watta sahip ısıtıcı alınabilir mi, büyüyünce 2. bir masraf yapmamak adına 4 cm bir kaplumbağa için 200 wattlık bir ısıtıcı fazla mı gelir?
3- Derin bir akvaryum olursa suyun içinde destek nasıl sağlayabilecek, sürekli kuru alanda kalmayacağı için suda durmak istese nasıl durabilecek?
4- İç filtre- Pipo filtre- Dış filtre kabuk boyuna göre değişir mi yoksa aldığımda en iyisini alsak en küçük kaplumbağa içinde uygun olur mu?
5- Eksik bıraktığım diğer noktalar varsa belirtirseniz sevinirim.
Yani kısacası aldığımda en iyisini almak istiyorum ve büyüdükçe 2. bir masraf yapmak istemiyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Şimdiden teşekkürler.