Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk bozulmasi acil yardim

Kaanbnci

Bronz 1 Üye
Su kaplumbagamin kabugu sanirim en baslarda isiticinin altina girmesinden dolayi soyulmaya basladi son 2 haftadir altina girmiyor ama kabugu hala duzelmedi sizce nasil duzelir fikri olan varmi

Cvp: kabuk bozulmasi acil yardim

kaplumbağalar büyürken eski plakaların altından yenileri gelir. eskiler ise zaman içinde atılırlar. bu bazı hayvanlarda kısa sürede atılırken bazılarında katmanlaşıp zaman içinde atılır.

bunun için hayvanın boyuna uygun mango kökü alacaksın. mopani kökü de olur. hayvan kuru alana çıkıp ısıtma lambası altında durduğunda bunlar gerilir ve açılma yapmaya başlar sonra kökün altına girip sürtünerek bunları atarlar. bu ömürleri boyunca süren bir durum. 

bunu hızlandıracak şey devittir. hayvanın kabuğu kurutulduktan sonra devit sürülüp yayılır. 5-10 dakika kuru bir yerde bekletilip sonra kalan peçete ile silinip akvaryuma alınır. bu plakaları yumuşatır. lamba gevşetir kök kalanı halleder. ama bu dönem havalar soğuk şimdilik uygulama yapma havalar ısınınca yaparsın. uvb ampulün yoksa 3 aylık süreçte bu devitten bir yeme damlatıp ver haftada bir, bir damla vereceksin. 3 ay sonra vermeyi bırak. 

kabuk sertleştirici kullanıyor isen onu çöpe at. zararlıdır.

Cvp: kabuk bozulmasi acil yardim

Kaplumbağa beslemenin en muhteşem manzaralarından biri. Gözleriniz önünde büyüyor, değişiyor. Her anını gözlemliyorsunuz.

Geri