Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk değişimi

pervin

Gümüş 2 Üye
Katılım
11 Ara 2013
Mesajlar
194
Ortamala kabuk değisimi ne kadar surede oluyor . Yaklasik iki ayi gecik kapluş sahibiyim ara ara deri atiyorlar. Medusanin plaka aralari genis ve koyu renk. Kabuk degisiminin yas ile alakasi varm ?
 
Cvp: kabuk değişimi

kabuk değişimi sadece gelişmesine bağlıdır. bu yaşadığı ortamın etkisine bağlı olarak değişkenlik gösterir. iyi bir düzen sağlanırsa daha çabuk büyür. uygun olmayan bir ortamda yaşarsa daha ufak kalır. kabuk değişim süresi belirsizdir. bazıları kolay atarken bazılarında üstüste katmanlaşır. değişim plaka kenarlarında renk atmalarından belli olur. matlaşmaya başlar.
 
Cvp: kabuk değişimi

Örneğin aldığım ilk günden beri aynı yem, aynı ortam şartları ve aynı bakım şartları ile büyüyen iki kaplumbağamdan birinde plakalaşma olurken diğerinde hiç bir sıkıntı yaşamadan plakalar atıldı.

Genelde kabuk değişimi deri değişimi kadar sık olmaz ve daha uzun biir süreç içerir.
 
Bazı bölgelerdeki deriler zamanında atılamayıp ara ara dökülmeler gözlemlenebilir.
 
Uv lamba haric akvaryum istediginiz gibi. Bir ara o kadar cok deri dokuldu ki filtre bile tikandi.kapluslarim medusa ve poseidon tamamen farkli gelisiyor. Geldiginde medusadan bayagi kucuk olan pose medusayi gecti. Onda plaka kararmasi yok. Medusa ise kabugunun kirik olan kisimlarini onariyor fakat fazla bir buyume gozlemyemedim. Plaka aralari ayrik. Foto cekmeye calisacagim.
 
Cvp: kabuk değişimi

benimde 2 kapluşum farklı 2 kapluşum farklı mesela
2si siyaha göz kırpan bi yeşil 2side sanki bana fıstık yeşili o tarz bi fark var
bu nedendir peki hazır konu açılmışken bunlarıda öğrenelim a dostlar
 
Burda bahsedilen fark renk degil birkere sizin

sorunuzada gelicek olursak sut beyazi insan var esmer var siyah var yani onlardada farkli normal olarak
 
Cvp: kabuk değişimi

Fotograflar tamam umarim yuklenir :)
Medusa kabugu kirik olan. Acaba kirigi onarildigi icin mi kabukta buyume tam anlamiyla olmadi. Cunku kirik bolge diger yerlere gore daha hizli gelisiyor. Fakar poseidondan geri kalmasi beni uzdu.
 

Ekli dosyalar

  • PicsArt_1389692580321.jpg
    PicsArt_1389692580321.jpg
    452.3 KB · Görüntüleme: 98
  • PicsArt_1389692666182.jpg
    PicsArt_1389692666182.jpg
    460.4 KB · Görüntüleme: 94
  • PicsArt_1389693229020.jpg
    PicsArt_1389693229020.jpg
    443.9 KB · Görüntüleme: 92
  • PicsArt_1389692829978.jpg
    PicsArt_1389692829978.jpg
    485.1 KB · Görüntüleme: 96
  • PicsArt_1389692903908.jpg
    PicsArt_1389692903908.jpg
    481.6 KB · Görüntüleme: 93
Cvp: kabuk değişimi

aynen öyle pervin. bu hayvanlar vücutlarında zayıf olan yerlere enerjisini kanalize ediyor. bu hastalık veya iç organ problemleri de olabilir. büyük ihtimallede o kabuk yapımı enerjisinin bir kısmını o yöne kaydırmış. ama kabuğa bakacak olursak gene gelişme var ara çizgiler bayağı açılmış. bu anlamda hayvanın gelişmesi sağlıklı seyrediyor. yavaş büyümesi önemli değil. esas sorun hiç büyüme göstermediğinde gelişiyor.

diğerinde de alt bağada gölgeler oluşmaya başlamış.

berk, kaplumbağalarda renk farkı oluyor. mat yeşil, maviye çalan yeşil ve normal yeşil. zamanla büyüdüklerinde bu renkler kahverengiye çalan bir hal alıyor. sarı ve siyah renkler artmaya başlıyor. mat yeşil olanlarda kahverengi yoğunluğu biraz daha fazla oluyor. sarı çizgiler genişliyor ve uzuyor. siyahlarda noktasal olarak genişliyor.
 
Buna sevindim ama kirik onarilana kadar hep geride seyredecek ama olsun dediginiz gibi sonucta yerinde saymiyor. Fotogralarda belli olmasada kabuk uclari plaka halinde cok kabarik duruyor. Bakalim bir sure daha ozlemleyecegim.birde bu aralar kilo da aldilar. Sanirim dogru yolda ilerliyorum (kilo alsinlar dile fazladan yem vermedim standart kafa hacmi kadar veriyorum)

Pose hizli gelisior bakalim ne olacak.
Kardesler arasinda bile farkliliklar olduguna gore bu durum cok normal degil mi Berk.Soyledikleri gibi renk ne olursa olsun buyudugunde kahve rengi olacaklar :)
 
Cvp: kabuk değişimi

bu çağda kabukları dairesel olduğu için biraz göz yanılgısı ile hımbıl gözükebilirler. ama biraz kilolu oldukları da gerçek. yüzecekleri alan kısıtlı mı ?
 
Anladim.alandan yana sıkıntı yok biraz tembeller sanirim :) 50 lt akvaryum 3/2 si dolu kuru alan su ustunde. Yani kisitlama soz konusu degil. Sanirim Emre Bey idi yanlis bilgi vermeyeyim zayif olduklarini soylemisti. O zaman ile kiyaslama yaparsam suan normal diyorum kendi kendime. Yanlis miyim ?
 
Cvp: kabuk değişimi

sorun yok tersine gelişme belirtileri gösterdiklerine göre iyi durumdalar. inşallah böylede giderler.
 
Cvp: kabuk değişimi

Kaplumbagalarin yuzecekleri yer nasil yeterli oluyor 35 litre suyla onu anlamadim en az 100 litre bir su ihtiyaciniz var
Ikinci konuda buyuyunce illa kahverengi olmuyorlar benim 23 cm kaplumbagam kahverengi fakat 18 cm lik erkekler sari ve koyu yesil
 
Bence gayet yeterli 5 cm hayvan maratona kosacak degil istedigi gibi hareket ediyor.ben gordugum kadariyla konustum sizinkileri bilemicem.
 
Cvp: kabuk değişimi

hayvanlar ufak olduğu için şimdilik idare edecek oranda. ama gelecek sonbahara kadar. tahminimce 8 cm kabuk boyu civarlarına gelirler. sonrası için aradaki zaman zarfında ömürlük için akvaryum ve ekipmanlar parça parça alınıp maliyet sıkıntısı aşılabilir. bazı ekipmanların indirim zamanlarına denk gelip ucuza kapatabilirsin.

dediğin gibi alisarp bazılarında yeşillik kaybolmaya yüz tutarken bazılarında yeşil kısımlar duruyor. bende her iki tipte hatta maviye çalanı da sayarsak 3 tipte var. uvb ışınımının bu konuda etkisi büyük. aynı insanların bronzlaşması gibi.
 
Somestr tatilinde daha buyuk akvaryuma gececegm zaten gecemesem bile dediginiz gibi parca parca alarak tamamlamaya calisirim.
 
Sizce yeterli ama hayvanlar icin degil malesef yurt disininda emin olmamakla beraber 1cm icin 20 litre gibi birsey oneriliyor yani bu hepiminizin akvaryumunu yetersiz kilar degil sizinki bende 340 litre icinde su bulunan akvaryumda 3 eriskin var acaba su hacmi yetersiz mi sikintisi yasiyorum

Konularimda tam kac cm e kac litre su hacmi onerildigide yaziyor


Sakin sizi elestirmeye calistigim gibi bir anlam cikmasin sadece kaplumbagalarimizin iyiligi icin soyledim iki hayvan 30 litre ozellikle cok yetersiz
 
Cvp: kabuk değişimi

Şu an kabuk durumları ve kiloları iyi gözüküyor. Bu akvaryumu sömestir yada bahar gibi 100 lt yapmalı. Yada ömürlük için 250 lt.


Haklısın Ali Sarp. Daha iyi hacimlerde ve sistemlerde bakılmalı. En azından hayvanlar için yapılma ihtimali olan ölçüleri vermeye çalışıyoruz. Ama verdiğimiz değerler minimum. Bunu tüm arkadaşlar bilmeli. Tabiki benim içim el vermez daha iyisini yapacağım diyeni tebrik ediyorum. Örneğin ben 10 cm 3 hayvana 800 lt suda bakıyorum, biliyorsun. Gerçi nüfus artacak, ama akvaryumda öyle kalmayacak.
 
Hayvan boylari suan kucuk oldugu icin gelisimlerini engelleyecek bir durum gormuyorum. Tabi ki en iyisini istemek ve iyi bir sistem kurmak en mantiklisi. Dedigim gibi bahara kalmadan sistemi genisleteceim.onerileriniz icin tesekkurler.
 
Geri
Üst