Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Değiştirememiş yetişkin

olivia-peter

Bordo Bereli
Arkadaşlar ben yine zor durumda bir kapluş buldum; bir arkadaşımdaymış tesadüfen konusu oldu. Bakım şartları hakkında her bilgiyi veriyorum, foruma da davet ettim. Mango Silis kuru alan lamba vb. bilgileri veriyorum.
Küçük bir kapta bakılmış bakılıyor şimdilik bildiğim 6 yıldır bu şartlarda. Kabuk için ne yapılabilir acilen bu konu üzerinden gidebiliriz. Tabi başka tavsiyelerinizde iyi olur.

mailto:/b6sk5s.jpg
mailto:/w6tuad.jpg

Cvp: Kabuk Değiştirememiş yetişkin

Neslihan benim onericegim hayvan bu sekilde hemde hali uzerinde asla dolastirilmasin birde hayvanda hem plakalar birikmis hemde kirec var benim gordugum plakalar atildikca bu kirec gidecektir tabi bunun icin damacana musluk suyu karma kullanilabilir yada filtrede carbon olmali birde plakalari cabuk atmasi icin kabuga devit surulebilir haftada bir 20 dakika kuru yerde lamba altinda durup kabugu silerek suya birakilacak devit surmedende kabuk silinmeli
Hayvan 6 yasina gore cok kucuk sanirim

Buarada tirnaklar deformasyona ugrayip boyle olmadiysa hayvan erkek

Dışarı çıkma mevzusunu iletmiştim zaten evde 2 çocuk var. Devit uygulamasını tarif ettim alınıp uygulanacak.
Carbon olamaz çünkü filtre yok, ekipman yok. Küçük bir kapta az suda yaşıyormuş. Neden uyumamış bu hayvan suyu az olduğu için mi?
Evet küçük galiba büyüme durmuş. Aslında başka birindeymiş hayvan dereye bırakacaklarmış arkadaş sahip çıkmış kıyamamış ama bilgisi yok. İyi haber şu ki bırakmak istemiyor gerekenleri yapmaya çalışacak, tabi hızlı bir şekilde olamayacak.
Bende erkek diye düşünüyorum Alisarp kuyrukta biraz öyle gösteriyor..

Uyumamis derken kis uykusuna mi yatmamis neslihan bende 12 yilda yatmadilar kis uykusuna plastik kapta hicbiseyleri yoktu yani evin ic isisi onemli bu konuda
Kuyrugu arkadan ceksen daha net konusabiliriz neslihan kabuk boyu nekadar bu arada ?
Ekipmanlari tamamliyacak olmalari cok guzel insallah tez zamanda dogru ortama kavussunlar

Ortamı ve suyu soğuk durgunlaşma kış uykusu hiçbir ters durum olmamış.
Hiçbir fikrimiz yok, tekrar görüştüğümde ölçer artık, Fotografları bende sosyalmedya aracılığı ile aldım, hayvan farklı şehirde.
Bende sevindim bir tane daha sahiplenemem heralde ya da bir pansiyon falan mı açsam, dayanamıyorum bir oda hayvan var :)

olivia-peter' Alıntı:
Arkadaşlar ben yine zor durumda bir kapluş buldum; bir arkadaşımdaymış tesadüfen konusu oldu. Bakım şartları hakkında her bilgiyi veriyorum, foruma da davet ettim. Mango Silis kuru alan lamba vb. bilgileri veriyorum.
Küçük bir kapta bakılmış bakılıyor şimdilik bildiğim 6 yıldır bu şartlarda. Kabuk için ne yapılabilir acilen bu konu üzerinden gidebiliriz. Tabi başka tavsiyelerinizde iyi olur.

mailto:/b6sk5s.jpg
mailto:/w6tuad.jpg

6 sene hayvan hapis hayatı yaşamış yani yazık ya ben size çözümü sunayım isterseniz; ben istanbul bahçeşehirde ikamet ediyorum ve burada bir göletimiz var. Göletin küçük bir göletçik gibi havuz kısmı var orası şuanda kocaman bir kaplumbağa bahçesi. Çapı 15 20 metre olan doğal bir alan ve kenarda köşede kuru alanlarıda var getirin oraya bırakın bir sürü arkadaşı var zaten orada doğal hayatında belki kurtulur yazık hayvana ya

Ali Sarp benim önereceğim herşeyi önermiş.
Ayrıca beslenmesinide takip et derim. Hangi yemleri ne oranda yemiş.
Akvaryum için bir çözüm üretmeleri şart. Bencede hayvan küçük kalmış.
Gene Ali Sarp akvaryum dışarısına çıkarılma konusunda iyi noktalara değinmiş.

Hayvan kesin erkek Neslihan ve doğaya kesinlikle bırakılmamalı.

neslihan arkadaşına söyle ıslak diş fırçasına deriye temas ettirmeden (bunu özellikle belirt) carbonat sürüp ovalasın ve oda ısısındaki suda durulasın. arkasından bir sefer daha. bunu ilk seferde yapsın akşam bir kez uygulama yeterli. sonra kabuğa devit uygulaması yapıp kuru yerde lamba altında 5-10 dakika arası bekletsin. lamba yoksa deviti erteleyebilir. bu işlemlerden sonra bir resim göndersin. bakalım. ben alg'e benzettim, kuruyup taşlaşmış.

Diger bahsettiginiz bakim kosullari ve beslenme ile ilgili detaylari konuyu buraya tasimadan once ilettim zaten, kabukla ilgili bu ekstra uyguluma iyi oldu Cem. Tarifine gore kalinlasmis bir katman var, hayvana yük :( ilk gorustugumde aktarayim takip ederim.

carbonat tam açmasada devit katmanları yumuşatacaktır. ara çizgiler dolmuş bu da plaka aralarını sıkar.

Cem abinin dediği bu yöntem çok işe yaradı.Zilli ye ilk başlarda bu yöntemi uyguluyodum.Bırakınca ilerledi maalesef.

karbonatı eskiden dişleri parlatmak için kullanıyorlarmış. pütürlü olduğu için temizlemesi güzel ve zararsız. bu sebeple kabukta uygulanabilir.

Geri