Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk değiştiriyor olabilir mi ?

sulo43

Altın 1 Üye
bu kaplumbağam çok keyifsiz gibi duruyor. ilk geldiginde çok iyiydi. ama simdi zor yem yiyor ve magaradan hiç çıkmıyor. kabuklarındada sankı sıyahlıklar gordum gibi. bi bakmanızı ıstedm

mailto:/a/img819/7892/cimg1247s.jpg
mailto:/a/img507/7403/cimg1246k.jpg
mailto:/a/img716/3287/cimg1245a.jpg

Cvp: kabul değiştiriyor olabilir mi ?

Şartlarınız kabuk gelişimine müsait diye hatırlıyorum. Kabuk gelişimine bağlı olarak bir süre iştahsızlık normaldir. Siz yine de normal dozajda vitamin takviyesinde bulunmaya devam edin.

haftada bir kere 2 damla yemlerine damlatıyorum. mango koku almalımıyım ?

Şuan için gerek olmasa da illa ihtiyaç olacaktır. Acelesi olmasa da kısa zamanda temin etmenizde sakınca yoktur :)

Kaşınıyorsa sürekli mango kökü alabilirsin

kasındıgını anlamam ımkansız :) ama magaradan cıkmıyor tabi. bide ısıtıyla cam arasına gırmeye calısıyor

RE: kabul değiştiriyor olabilir mi ?

Tamam işte oraya buraya kendisini sıkıştırıp kabuğunu kaşımaya çalışıyor. Siyah çizgiler kabuk değişiminin başında olduğunun belirtisi.

kabuk değiştirmiyor bence

Cvp: kabuk değiştiriyor olabilir mi ?

o araya kabuktan ziyade deri değişimi başlangıcı veya yem artığı varsa olabilir. bazende ısınma amaçlı yaklaşıyorlar. ön kısımlarda yumuşama var mı. arka kısımlarda normaldir. işaret parmağınla eğdiğin kısım arka taraf gibi. iştahsızlık bana biraz onu düşündürdü. uvb yoksa D3 takviyesi şart.

:whistling: benım kapluşumun 1.5 yaşında akvaryum ıstııcı vb var ve alt derisi yavaş yavaş kopuyor ve üst kabuğu parça parça kopuyor kabuk mu değiştiriyor yoksa hasta mı ? ( petshopa danıştım kabuk sertleştirici veriyordu almadım çıktım )

birde akvaryum ortamına geçiş 1 hafta oldu ondan once kaloriferin üstünde borcamda yaşıyordu gece havluda uyuyordu ve yemek olarak tetra stıck, kurutulmuş kurtçuk az yiyor, deep vitamın, mavi damlayı suyuna damlatıyorum, yumurta beyazı veriyorum ama ağzına alıp tükürüyor, ete bayılıyor ^^

Kabuk Sertleştiriciyi Bir Süre Kullanmanızı Tavsiye Ederim. 1 Yıl Felan Kullanın

kabuk sertleştiriciler zararlıdır kabukla hava arasında teması yok ediyor kaplumbağaya eziyet etmış oluyoruz onun yerıne günlük güneş banyosu veya vitamın takviyesi yapılmalı.

mustafayılmaz' Alıntı:
:whistling: benım kapluşumun 1.5 yaşında akvaryum ıstıc vb var ve alt derisi yavaş yavaş kopur ve üst kabuğuparça parça kopur kabuk değiştiriyormu yoqsa hastamı ( petshop cuya danıştım kabuk sertleştirici veriyodu almadım çıktım )

bide akvaryum ortamına geçiş 1 hafta oldu ondan once akalorifeın ustunde borcamda yaşıyodu gece havluda uyuodu ve yemek olarar tetra stıck, kurutulmuş kurtcuk az yiyor,deep vitamın,mavi damla suyuna damlatıyorum,yumurta beyazı veriyorum ama agzına alıp tukuruyo, et bayılır ^^

Alt ve üst kabuklar hayvan büyüdükçe yenilenir. Alttan yeni kabuk plakaları oluşurken üstteki eski olanlar canlılığını kaybeder. Akvaryum ortamında bunların düşmesi daha nadir oluyor. Ama buna müdahale edilmemeli yani bizim eski kabukları sökmeye çalışmamamız gerekir. Uvb lambanız vardır umarım. Eğer yoksa haftada bir kez yeme devit 3 damlatıp direk ağzına verin. Suya atarsanız etkisi azalır ve su yüzeyinde kısmen yağlı bir tabaka oluşturur.

Mavi damla kullanmanıza hiç gerek yok. Hatta bence kullanmayın. Yumurta beyazı değil sarısı verilebilir ama buda su değerleri için olumsuz olur. Yem olarak birde sera mineral ve tetra reptomin almanızı öneririm.

onureygn' Alıntı:
Kabuk Sertleştiriciyi Bir Süre Kullanmanızı Tavsiye Ederim. 1 Yıl Felan Kullanın

Kabuk sertleştiriciler zararlıdır. Hava ile teması keser, gözenekleri tıkar, uv ışınlarını almasını engeller. Uygun şartlarda yaşarsa sağlıklı bir kabuğa sahip olur.

onur, mustafanın dediği gibi kabuk sertleştirici ürünler zararlıdır. bu sadece sahibine güzel gözüksün diye çıkmış makyajdır. bir nevi ahşap verniği gibi düşün. bu ürünün içindeki kimyevi maddeler kabuğun hava almasını önleyeceği gibi sağlıklı kabuk gelişimine de zararlı. bunun yanında göze temas kör olmasına sebep olur. onun için alınmamalı alındıysa da doğruca çöpe atılmalıdır.

buna şöyle bir örnek vereyim. yeni doğmuş bebeğin kolları ve bacaklarını kalın bir alçıya alıp kemik gelişimini ve hava girişini engelleyerek onun bu şekilde büyümesini beklemek gibidir.

uvb lambam yok :S su anda edinmemde imkansız. d-vit alırız artk napalm

Devit 3 ile bir süre idare edilebilir.

Geri