Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk değiştirme süreciyle ilgili.

leo

Bronz 5 Üye
Kapluşlarım için havalar soğuduğundan beri devit 3 kullanıyorum. Normalde, haftada 1 defa yemlerine damlatıp veriyorum ama şimdi kabuk değiştirecekler sanırım bazı plakaların üstü soyulur gibi beyazlaştı ve plakaların araları açıldı. Uvb lamba bekliyorum ama henüz gelemedi. Sormak istediğim bu kabuk değişim sürecinde d3'ü ne sıklıkta kullanmak lazım, ayrıca mürekkep balığı kemiği aldım d3 ile birlikte kullanılmasında bir sorun olur mu? Ayrıca kemiği ne sıklıkta kullanmak lazım? Birde bazı yerlerde okudum, yumurta haşlanmış suyu akvaryum suyuna eklemenin ya da arada sırada yumurta beyazı vermenin yararı var mı? Yumurta yiyebilirler mi? Kısacası lamba gelene kadar bu süreci sağlıklı geçirmenin bir yolu var mıdır? Çok teşekkürler.

Cvp: kabuk değiştirme süreciyle ilgili

Lamba gelene kadar yine haftada bir vermeniz uygundur. Lamba geldikten sonra kesersiniz d3 kullanımını ,gaga taşınıda haftada bir yemlerine bulayıp verirsiniz kabuk değişim sürecinden sonra iki haftada bir kullanırsınız. Bunun yanında ek yem olarak sera mineral yada jbl calcil gibi mineral değerleri yüksek yemlerden kullanabilirsiniz. Yine bu yemlerden biri haftada bir kere verilecek. Ve son olarakta sularına bir miktar maden suyu ilave edebilirsiniz. Sağlıklı kabuk değişimleri dilerim.

Çok teşekkür ederim yani haftada bir kez olacak şekilde hem d3 vitamini hemde mürekkep balığı kemiğini kullanabilirim değil mi? JBL calcil almıştım elimde o var onun dışında sera raffy p, reptomin, sera gammarus var. Birde vital var ama bitkisel ağırlıklı bir yem sanırım birde üzerinde kara kaplumbağları için yazıyor su kaplumbağları içinde kullanılabilir mi? yani elimde olan yemlerden ne gibi bir düzen oluşturabilirim? Ben şimdiye kadar haftada 3 gün reptomin 2 gün gammarus 1 gün calcil 1 günde sera raffy p veriyordum, acaba doğrumu yapıyorum? Çok teşekkürler.

ben yumurta akını haftada bir öğün kaplumbağa başına bir yem boyu kadar veriyorum. bir arkadaşımızın dediğine göre protein oranı çok yüksek bir gıda. o yüzden fazla verilmemeli.

Çok teşekkür ederim birde benim ninjalarım küçük daha 5 cm ler bu boydaki kaplumbağalara vermek doğru olurmu acaba. Tekrar teşekkürler.

Gamarusu haftada üç kere verebilirsiniz sonuçta daha yavru kaplumbağa proteine biraz yüklenmekte sakınca yok. Gaga taşının ve d3 ün işlevi farklı olduğu için ikisini aynı anda kullanabilirsiniz. Vitalide haftada bir kullanmanızda sakınca yok ileride bitkisel yeme geçişiniz kolay olur hem de yem çeşitliliği sağlamış olursunuz. Yumurta beyazı protein olarak çok fazla , sonuçta tek bi öğünde belli miktarda proteini sentezleyebiliyor vücut. Hem kaplumbağaların beslenme diyetlerinde yumurta beyazı yok, gamarustan alınan proteinin daha faydalı olacağını düşünüyorum. Ama çeşitlilik açısından ayda bir kere verilebilir yumurta akı ama iyice pişmesi gerekir.

benimkilerde o kadar ben de tereddüt etmiştim. yumurtaya bir dalışları var ki silip süpürdüler.

Yumurta akı vermeye gerek yok arkadaşlar. Aşırı protein yüklemesi yapmak iyi değil. Ayrıca bu tip gıdaların yemden soğutma etkileride olabiliyor. Yemlerdeki protein oranları gayet iyi. Risk almaya gerek yok.

Severler yumurta akını afiyetle yerler ama sakıncalı. Karides en sevdikleri gıdalardan biri o zaman sürekli karides vermemiz mi lazım? Tabiki de hayır. Biz onların gelişimleri için faydalı olan gıdaları vermeliyiz. Emre bey e katılıyorum

Haklısınız riske girmeye gerek yok. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Geri