Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk değiştirme

Kacaktospik

Altın 5 Üye
Katılım
16 Kas 2016
Mesajlar
222
Kaçak 4.5 cm oldu, hızla büyümeye başladı. Kafa boyu aldı gitti, kabuklarının arası iyice açıldı. Artık tırnağıma da geliyor yavaştan. İncelediğin plaka atmalar hep büyük kaplumbağaların, ilk kez plaka atacağız, ben ne yapmalıyım? Yoksa o kendi mi atar?
Ayrıca, alt kabukta da büyüme ve açılma var. Desenler de gölge şeklinde değişiyor. Alt kabuğun görüleceği şekilde de resimler koyuyorum. Alt ve üst kabuk için neler yapılabilir?
Üst kabuk:

mailto:/g268V5.png
mailto:/Anz7yz.png

Alt kabuk:
mailto:/r61M6P.png
mailto:/0lznGR.png


Bu arada, yanakları biraz tombul geliyor bana. Kulakla alakalı bir hastalığı var mıdır yoksa şişman mı acaba?
 
Kulaklarda birşey yok. Yavruyken kafatası yapıları biçimsizdir. Büyüdükçe şekillenir. Burun çıkıntılaşır. Göz çukurları dengeye gelir. Erkeklerde baş işaret parmağının ilk boğumu gibi uzar; dişilerde büyük ve biraz daha oval olur.

Kafalarını çevirdikleri tarafta deri toplanır. Bir de son resimdeki gibi yüzeyde sudan dolayı oluşan kırılma bu kulak enfeksiyonu izlenimini verir.

Obezlikte bacaklar ve bacak çukurlarında deri rengi değişmemek kaydıyla şişkinlik, başını kabuk içine çekememe ve bu aşamada boyun derisi yüzük yutmuş gibi bir şekil alır. Hayvan normal kilosunda.

Kabuğa gelirsek bu ilk plakalar hemen atılmaz. O şekilde bir iki katman halinde durur. 6 cm kabuk boyu itibariyle ve genelde 7-8 cm civarı atarlar. Bazıları ise daha ileri bir zamanda.

Bunlar döküldüğünde bulunamayabilir. Hayvanlar yetişkinlerde dahil sert kıvrımlı ve büyük parça olmadığı sürece yerler bu da kalsiyum olarak geri döner.

Plaka konusunda birşey yapmana gerek yok. Zamanı geldiğinde atar. Sökmeye çıkarmaya çalışma kabuk yapıları bu dönemler yumuşaktır. Ana yapı zarar görür. Yine kök kullanmayada 7-8 cm gibi başlarlar. Daha küçük hayvanlar kök altında sıkışıp boğulabilir.

Büyüme belirtisi olan hayvan her zaman sağlıklıdır. Boy durursa bu herhangi bir hastalığı olduğuna işarettir. Yalnız sağlıklı hayvanda 10 cm civarı boy uzaması birkaç ay durabilir bu dönem cinsel gelişim safhasıdır. Enerji buna harcanır. Sonrasında boy uzamaya devam eder.
 
Cvp: Kabuk değiştirme

Çok teşekkür ederim özenle yazmışsınız. alttaki desenler değişiyor bunda da bir sorun yok sanırım
 
Eklemeler yaptım yazıya.

Alt bağadaki desenler ne yazıkki bu şekilde süslü devam etmiyor. Büyüdükçe önce çevrelerinde hafif kahverengimsi gölgeler olur. Sonra desenler kapanır ve siyahlaşıp büyümeye başlar. Bu siyahlık bazılarında çok bazılarında belli oranda olur. Bunun bir nevi hayvanlar arasında cinsel cezbetme özelliği de olabilir diye düşünüyorum. Reslerde bu siyahlık yetişkin düzeye geldiklerinde sarı olan kısımlara göre daha hakim oluyor.
 
Teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu. Hiçbir sorun yok öyleyse sevindim
 
Geri
Üst