Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk dökülmesi ne zaman olur???

cort724

Bronz 3 Üye
Katılım
8 Şub 2009
Mesajlar
69
Kabuk dökülmesi kaplumbağalarda nezaman ve hangi yaşta görülür?
 
Benim bildiğim kadarıyla ilk olarak 5-6. aylarda başlar... Yani ergenliğe giriş de sayılabilir... Büyüdüğünün işaretidir... Her yıl tekrarlanır...Bu konuda sanırım olscout benden daha bilgilidir çünkü onunkiler kocaman ve hep sesli bir şekilde tanık oluyor bu mucizevi olaya...
 
Ben kaplumbağamı 10 Kasım da aldım, bozuk para kadar bişeydi. Kabuk değişimide aldıktan 3bucuk-4ay sonra başladı. Şu an hala değiştiriyor.. 14 Şubatta da bi tane kaplus aldım oda deri değiştirmeye başladı daha yeni :)
 
ya bisi sorcam bu kabuk değistirme olaynda alttan falan beyaz biseylermi sarkıyo?
 
eski kabuklar parça parça beyaz bi şekilde kabuktan ayrılır.. aynı deri değişiminde olduğu gibi.. sarkıyor dediğiniz deri değişimi de olabilir kabuk dışında ise..
 
ya kaplusun çene tarafından böyle sanki kabugun içinden çıkar gibi bisi sarkıyo bazen alıyorm ama hep çıkıyo?
 
deri değişimidir çok büyük ihtimalle.. sizin almanıza gerek yok kendisi zaten zamanı gelinc atacaktır eski derisini.. deri değişimi kaplumbağanızın büyüdüğünün işaretidir hızlı büyüdükleri için sık sık görülebilmekte..
 
Geri
Üst