Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk durumu?

Kadim97

Bronz 4 Üye
Katılım
22 Ara 2010
Mesajlar
40
Arkadaşlar ta ölüm fanusundan beridir ötekinin aksine sürekli hareket eden kaplumbağam çok tembelleşti.Yürümeleri için akvaryumdan çıkarttığımda kabuğu kuruduğunda beyazlaştığını farkettim.Diğerinin ise sudaki renginden hiç bir farklılık yoktu.Onu rahatsız eden şey bumudur? Uvb lambasıda kullanıyorum ve sürekli altında duruyor.Elimde bazı vitaminler var fakat yemek yemeyi bıraktı bir kaç gündür.
 
sudaki kireçten olabilir.ben anlamadım hala ölüm fanusunda mı bakıyorsunuz?
 
Suyunu düzenli olarak değiştirmenizi öneririm şimdilik ayrıca sizde mevcut olan ekipmanları tam belirtirseniz daha iyi olur çünkü şu an nasıl bir durum yaşam şartları var bilemiyorum.
 
Büyük ihtimalle kireçtir.Akvaryum suyunu içme suyu kullanırsanız daha iyi olur.
 
Şuanda ölüm fanusunda bakmıyorum.Eski akvaryumumu kuru alan ekleyerek hazırladım. Dophin FB 1000f marka bir filtrem ve Kenis Aquarium Heater K-366 (100 W) ısıtıcım var.Yem olarak sera reptil professional carnivor ve kurutulmuş karides ( arada bir) veriyorum.Vitamin olarak elimde Biyo tortvit ve Deep five reptivit var (kullanmıyorum bayadır).Kabuk koruyucu olarak Deep five turti-clean jel var.(siteyi keşfettikten sonra kullanmayı bıraktım.Filtreyi rahatsız ettiği için sürekli açık tutmuyorum.Sürekli açık tutmalımıyım?.Şuanda ısı 28 C . Ancak su çabuk boharlaştığı için arada su ekliyorum.Ancak şuana kadar hep musluk suyu kullandım.Komple döküp içme suyumu koyayım yoksa bundan sonra içme suyu ilave ederekmi devam edeyim?
 
Komple değiştirmeniz daha iyi olur. Haftada bir defa kaplumbağanızın kabuğunu yumuşak bir diş fırçasıyla bastırmadan fırçalayın. Filtreyi sürekli açık tutmanız gerekir.
 
Suyunuzun sürekli buharlaşmasının sebebi ısıtıcınızın paludaryumunuza göre fazla gelmesinden veya kuru alan ısıtıcınızın aşırı ısıtmasından buharlaşıyor olabilir. Tavsiyem paludaryumunuzun üstü kapaklıysa veya kapanıyorsa kapatmanızı öneririm.
 
kurudugunda beyazliyorsa %99 kirec. Kabugun ustundeki su buharlasinca kati fazdaki kirec kabugun ustunde kalir. Elinizle silin gectigini goreceksiniz. Su olarakda cesme suyunu 5 -7 dakika kaynatin. Bu sudaki kloru azalatacaktir. Suyunuzu 2-3 gun dinlendirdikten sonra kullanabilirsiniz.Illa icme suyuna gerek oldugunu dusunmuyorum
medcezir999' Alıntı:
Suyunuzun sürekli buharlaşmasının sebebi ısıtıcınızın paludaryumunuza göre fazla gelmesinden veya kuru alan ısıtıcınızın aşırı ısıtmasından buharlaşıyor olabilir. Tavsiyem paludaryumunuzun üstü kapaklıysa veya kapanıyorsa kapatmanızı öneririm.

soylemeyi unuttum. Su bildiginiz gibi her derecede buharlasir. O yuzden isiticiniz yada kuru alan isiticiniz cok fazla etkilemez.(sicakligi olmasi gerekenden arttirmadigi surece ki siz su sicakligi surekli 28 demissiniz.) Yuzey alani genis olursa bu buharlasma normale gore daha fazla olur. Derinligi mumkun oldukca genislikten daha fazla tutmaya calisin. Yoksa suyun miktarina da bagli olarak hergun su eklemek zorunda kalirsiniz. Ustunu tam kapatirsaniz da buharlasma yuzunden iceride cok fazla nem olusacaktir. Eger beslediginiz odada kalorifer varsa ustune bir bardak suyu koyun. Yoksa oda asiri kuruyacaktir. Bu sizide rahatsiz eder. Kaplumbagalar icin uygun nem miktari forumda ilgili bolumlerde bulabilirsiniz. Ayrica hidrometre ile olcum yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst