Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk fırçalasam rengi açılırmı???

ninjakaplumbağa19

Gümüş 2 Üye
Altaa resimde olduğu gibi kabuğu rengi eskiden çok renkliydi yavruyken şimdi ise böle fırçalasam bişey olabilirmi?

mailto:/img195/8458/1305122021.jpg

Yosun gibi bir sey kaplamis kabugunu fircalarsan gecr ama akvayuma gecmelisin hemen zaten akvaryumda olsa boyle bir sey olmazdi bu kaplara biz olum kabi diyoruz cok zararli

Cvp: Kabuk fırçalasam rengi açılırmı???

hayla plastik ÖLÜM fanusunda bakıyorrsanız normal :)

K.g Yanlış Anladınız yeni fotorafları görmediniz.Tabiki Akvaryumda bakıyorum güneşlenirken koyarken çekmiştim.

Akvaryumda filtre var mi normalde boyle bir sey olmamasi gerekir

Ama dedigim gibi orta sertlikte bir dis fircasiyla bastirmadan fircalarsaniz gececektir

Hayvanın kabuğunda yumuşama var mı? Akvaryumda salınım yapacak yapay ürün yada ürünler var mı? Birde hayvanın başını bir kaç açıdan çeker misiniz, yanaklarda şişkinlik var mı?

Kahverengi yada gri renkte boyalı bir dekor var mı? Neticede önce buna neyin sebep olduğu bulunmalı. Hafifçe fırçalasanızda öıkacağını sanmam.

emrenin dediği gibi akvaryumda salınım yapan birşey var mı ? kabuğun rengi bir garip derisi güzel canlı, kabuk sanki emmiş bu ne ise. alt kabukta da var mı ?

Soner in paylaştığı renkli taştan sonra boyanan kaplumbağa kabuğuna benziyor. Onun için dikkatimi çekti.

ben babamin aldigi icme suyunu koyuyom valla. yoksa isitici kirec oluyo akvaryum cami su izi oluyo kaplumbagalarda boyle kirecli oluyo iste. ama uzerine vitamin diye kandirdiklari uhuya benzer seyden surmus gibi bu kaplusun kabugu

güneşlendirmelisin mutlaka. ya mantar var ya da bi hastalık olmuş. derhal çaresine bak. mutlaka günde en az 2 saat güneşlendir. kabuğunu da akvaryumu temizlerken hafifçe fırçala. istersen bi veterinere sor. ama lütfen acil çaresine bak. yazık hayvana. hastalıksa ilerlemesin hem.

Veteriner anlar demi hemen altımızda veteriner var.İnek kuzu gibi şeyleri biliyor sanıyordum.Götürsem belki bile bilir deyilmi.

Veterinere göstermek en doğrusu tabiki. Bu hayvanlardan anlıyorsa çok iyi olur.

veteriner 40 yaşından gençse anlayabilir. fakültelerde bu çeşit canlılar konusunda yakın zamanda eğitim verilmeye başlandı.

tabiki ilgilenen veterinerler de var artık. göster bence. doğru teşhis konmuş olur. ona göre bir şeyler yapılır. inş. korktuğum gibi mantar hastalığı değildir.

basit bir kireç lekesi de olabilir. suyu kireçli suysa beyaz leke yapar. kısacası bi hekime danışmakta yarar var derim.

Çok değişik gözüküyor kabuk, daha net fotoğraflar paylaşabilirseniz evde yapılabilicekler konusunda bilgi verebiliriz.

Geri