Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Gelişimi Ne Durumda?

annie

Elmas 3 Üye
4cm yavrumuzun kabuk plakaları iyice kendini belli etmeye başladı.Bu evrede sağlıklı bir kabuk değişimi için ne yapmak gerekir?
[attachment=2112]

Ekli dosyalar

• P_20150210_233053.jpg
    P_20150210_233053.jpg
    885 KB · Görüntüleme: 133
Cvp: Kabuk Gelişimi Ne Durumda?

Resim çıkmıyor galiba hızlıresimden ekledim.
mailto:/pRB7Ma.jpg

plaka arası çizgiler bayağı genişlemiş. bu da hayvanın sağlıklı olduğunu gösterir. bu hayvanlar hastalandığında büyümeleri durur. şu an için birşey yapmana gerek yok. ilk başlarda katmanlar üstüste dizilir. açılmazlar 6 cm kabuk boyuna yaklaştıkça bir kısmı atarken bir kısmında biraz daha geç cereyan eder. raffy P ve gammarusa devam et. raffy P deki kırmızıları ayırıp bir günde çift öğün veya iki uzak günde tek öğün verebilirsin. yapacağın şimdilik bu kadar.

Emre abinin verdiği programı uyguluyorum abi pazar günleri iki öğün mineral veriyorum.Raffy p bitince sera minerale ek olarak almam gereken başka yem tavsiyen varmı abi jbl agil vb ?Bide kabuğunu mango harici kuru alanda vantuzun oval kısmı ile kaşıyor sorun olurmu?

Bu arada alt bağa;
mailto:/q4Mq23.jpg

sen yine raffy P al hayvan tek ve küçük içindeki mineral yeterli gelir. sera mineral alırsan zamanından önce bitiremezsin. şu an kullanacağın yemler raffy P, tropical ilk tercih olmak üzere tetra veya raffy I gammarus. yiyeceğinden emin değilim ama 100'lük ufak kutuda tetra reptominde alıp dene. yosun ve protein içeriklidir. 6 cm kabuk boyuna gelinceye kadar bunları kullanacaksın.

hayvan ufak bu sebeple nerede kaşınmak istiyorsa kaşınsın. mango için daha ufak. hayvan kuru alandayken işaret parmağınla kabuğunu kaşı hayvan tedirgin olup kaçacaktır. ama tepki de vermeyebilir. normal zamanda istemez fakat şu an kaşıntıdan kurdeşen döküyor. bunu arada bir dene sana alışmasını sağlayabilir. yalnız çok bunaltma.

Abi reptomini var zaten onada bayılıyor :) Kaşımayı deniycem bakalım.

Kaşınmayı kibarca reddetti :D Kendi yapsa daha iyi zaten ekstra strese sokmak istemiyorum.Bu arada tropical gammarus bulamadım tetra gammarus almıştım.Bitince tropical alırım o zaman.Bide agil alsam kemik gelişimi için hangi günler ne miktarda verebilirim?

agil sert yemdir. en az 6 cm kabuk boyunu geçene kadar alma. yiyemez. ağız çevresindeki kıkırdaksı dokunun sertleşmesi lazım.

Cem abi bide şu karahindiba çayını akvaryuma döküyorlarmış çok faydalı felan diye duymuştum.Bu yavru içinde kullanılabilir mi?

dışardan hiç bir şeyin suyunu dökme yumurta da dahil. bu suyun kalitesini bozar. karahindiba büyüdüğünde yapraklarını yerse verilir. o da temiz bir yerden kimyasal değmemiş bahçe veya ormandan. bir kısmı acı bir kısmı tatlıdır. onu da tadarak bakarsın acı olanı yemezler.

Peki abi anlaşıldı çok sağol.Bu arada günde rahat 6-7 saat kuru alanda balerin duruşu yapıyor bu kadar süre kuru alanda geçirmesi normal mi?Tabi bu toplam süre.

Su ısısı çok soğuksa girmek istemez. Harcadığı enerji çoksa ısınma ihtiyacı duyabilir. Zaten balerin duruşu yapması bu işten mutlu olduğunun göstergesi. Aralıksız o kadar saat durması sakıncalı su kaybeder inip çıkmalı 6-7 saat duruyorsa sıkıntı yoktur.

Problem yok o zaman.Uyuya kalınca yerine yapışmış gibi oluyor sadece.Damağı kuruyor ağzını şapırdatıyor felan :) Ama tabi inip çıkıyor aralarda.Suyuda sıcak zaten 27-28

Geri