Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Kaşıntısı

annie

Elmas 3 Üye
Çok fena kaşıntısı tutmuş biraz destek oldum  ^^
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch%3Fv%3D9fjFogtoXWo&ved=0CBkQtwIwAA&usg=AFQjCNENz7MjM822SO-vtC4EFo8IjKHqKg[/video]

Cvp: Kabuk Kaşıntısı

iyi hayvanda çekinme yok. bu harekete twerking (popo sallama) diyoruz. hayvan balerin duruşuna geçmiş ise dokunma keyfini çıkarsın. normal bir duruş veya yürüme halinde ise arada bir yapabilirsin. yaparkende hafif bir şekilde yap bastırıp tabana yapıştırma gitmek istediğinde ayaklarını hareket ettirebileceği bir aralık olsun, suya gidebilsin. kabukta gelişim güzel gidiyor.

kuru alanda twerk nadir görülüyor. su içinde hayvan tabanda iken yapılmasında biraz daha şans yüksek. bunda da fazla yapılmamalı hayvan ilk dokunulduğunda panik halinde bir miktar havayı boşaltıyor yarım dakikalık kısa süre uygulama yapılabilir sonra nefes alması için hayvan bırakılır. ama istemiyorsa da zorlanmamalı. hoşuna giderse el su içinde dururken kendi gelir. genelde hayvanlar ele alınacak hissiyle tedirgin olup istemiyorlar.

Aynen abi zaten sıkmamaya dikkat ediyorum.Bu arada yeni bir sorunumuz var iç filtre patladı :) Allahtan akım vermedi suya ucuz atlattık.Tavsiye edebileceğin bir model varmı?

Ses ve performans olarak iyi birşey bulabilirsem direk alayım.Venusaqua vardı lanet birşey.Patlamasaydı ben atacaktım zaten sebebi oldu.

motor kısmı su dışında mı kaldı. neyse geçmiş olsun. parçalarını atma başka bir filtrede hazne sünger kullanılabilir. akvaryum kaç litre ?

jenecanın bu modelinin 1253 olanı uygun ama kalmamış. bu model ise yoğun sirkülasyon yapabilir. fiyatı ucuz alıp deneyebilirsin. mili seramiktir.
http://www.mamaci.net/U1426,244,jeneca-ipf-2253-akvaryum-ic-filtresi.htm

diğerleri yeni motora sahip ama daha güçlü ben 5200 L aldım ama 300 lt'lik akvaryumu fazlasıyla uçuruyor. 1253 olana döndüm tekrar. bu filtre çöp olmaz ilerde sudaki derileri toplamak için lazım olacak.
http://www.mamaci.net/K244,ic-filtreler.htm?s=&sSingle=&sDecimal=&fMarka=246&prcid=&Sr=&Gr=&St=

bu filtrenin artısı şelale aparatı ile suyu üstten cama doğru vererek sirkülasyonu azaltabiliyor. ben şelalenin ön ucundaki tapayı çıkarıp o şekilde kullandım. IPF 1253 bulabilirsen onu tercih et. para mühim değil dersen eheimı öneririm. wattı 5-6 W bir şeydi.

Abi sobo nasıl mesela;
mailto:/Product/sobo-wp-277f-internal-ic-filtre-/JPM013775?kat=239

Seramik derken seramik kaplı herhalde elektro motorlu değil mi?

Elektro mıknatıs yani :) Konu düzenleme özelliğide gelse keşke :)

pervane içindeki mili seramik. diğerlerinde metaldir. metal mil aşınma ve korozyona uğruyor seramikte böyle bir şey yok. kırmadığın sürece ömür boyu kullanılır. ses yapmaz. bütün filtre motorları elektro manyetik sistemle pervane üstündeki metal silindiri döndürür. bu motorun sudan izole olmasını sağlar. pervanenin girdiği haznenin motor kısmında bakır sarmallar vardır. akım bu sarmallarda dolaştıkça silindiri yani pervaneyi döndürür. tesla amcamın icadı.

soboyu kullanmadım. kullanan arkadaşlar fikir verebilir. aslında senin akvaryuma 600-650 lt/h'lik debisi olan gider.

Abi doğru söylüyorsun da bu akvaryum geçici sonuçta eğer zarar vermezse tabi bunu alayım yoksa 1 sene içinde 200lt tamamlamış olurum.

Eski gereçleri değerlendirme ile başlamış ondaki merakta.Dedeye rahmet diliyoruz :)

bilmiyorum bunun suyunu su üstünden verdireyim desen motorun üst kısmıda su dışında kalacak. başka alternatiflerede bak istersen. mamacı da sağlam bir site ben burdan da alışveriş yapıyorum. özellikle sera yemleri daha ucuz.
http://www.mamaci.net/K244,ic-filtreler.htm?s

onlar da fazla gelir. hayvan girdapta döner durur. bir de o renkli süngerler güzel değil sağlıklı çekimi siyah olanlar daha iyi yapıyor. 2253 o açıdan iyi su üstünden sirkülasyonu yavaşlatıyorsun. ama bunun dahi ne derece sirkülasyon yapacağından emin değilim.

Abi 1mt. su basıyorsa ilk 25 cm şiddetlidir.Eğer çıkışa uzatmalar atarak şiddeti dengeleyebilirim ama su çıkışının çap ölçüsünü bilmek lazım...

aşağı yukarı 5 kuruş kadar çapı var

Geçmiş olsun, filtre konusunda kaliteli markalar iyi ama bazıları bir dış filtre fiyatına da ulaşıyor.

Kaşıntısı için bir mango kökü şart. Hayvan istediğinde altına girip kaşınsın.

Sağol Emre abi jenecca aldım Cem abinin tavsiyesi ile başta çok ses yapıyordu ama çözdük onuda baya memnunum şuan haftada bir temizliğini yapıyorum suya çok hakim.60lt suyu dış filtre misali temizliyor tabi içinde biyolojik ekipman yok yanlış anlaşılmasın :)
Mango içinde çok küçük daha 4.5cm, mangosuda var ama kullanmıyor :)

Geri