Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk kayganlaşması

parfüm şişesi

Yeni Üye
Kaplumbağamın kabuğu suyu kirlenmediği sürece kayganlaşmazdı suyu temiz olduğunda dahi kabuğunda bi kayganlık var acaba kabuk değiştirme belirtisimi kayganlığı konusunda herhangi bi bilgi bulamadım.

Cvp: kabuk kayganlaşması

Kabuk değiştirmede bu tarz bir durum söz konusu olmuyor. Suda salınım yapan plastik dekor vs var mı?

Benimkilerdede oluyor fırcalıyorum geciyo ^^

Kayganlaşmanın nedeni suda oluşan bakterilerin, alglerin ve en çokta suda çözünmüş organik atıkların zamanla kabuk üzerinde birikip ince bir tabaka oluşturmasıdır. Kabuğunu haftada 1 kere yumuşak uçlu diş fırçasıyla fırçalaman iyi olur. İyi bir dış filtre kullanırsan ve arasıra dip çekimi yaparsan kabukta kolay kolay kaygan tabaka oluşmaz.

akvaryumda plastik her hangi bi cisim yok o fırçalama işlemini sabah yaptımda akşama tekrar aynı durumda oluyor kabuğu

filtren var mı ? varsa ve iç filtre ise haftada iki defa yıkayarak minimuma indirebilirsin. yalnız bu kadar kısa sürede tekrar oluşuyorsa akvaryum suyunu yenileyip iyice yıkamalısın. alg oluşumları loş ortamda aktif hale geliyor. yosun ise tam tersi fazla güneşte. bunu dengeleyecek bir yere koymalısın. güneş değil gün ışığı alsın.su değişimi sonrası bio-ichthyo alıp damlatabilirsin bu az etki yapsa da alg veya bakteri oluşumunu geciktiriyor. tabi fazla damlatma hafif bir mavilik olsun.

Ben haftada bir kere fırcalıorum kayganlaşma olmuyo bi kac gün fazla beklersem cok kaygan oluyor kabukları :D

Geri