Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

KABUK KENARLARINDA MUMSU BEYAZLAMA

ozgur17

Yeni Üye
Merhaba kaplumbağanın kabuk kenarında mumsu beyazlama ve kabukta doku kaybı bulunmaktadır aynı zamanda iştahsızlıkta başlamıştır.bu hastalık hakkında bilgilerinizi almak stiyorum. :breh:

Ekli dosyalar

• Screenshot_20170825-144219_1.jpg
    Screenshot_20170825-144219_1.jpg
    156.1 KB · Görüntüleme: 165
Bu nedir, böyle birşey görmedim ? Onu diş fırçası ile temizleyip bir resim daha at. Doku kaybı ve koku varsa mantardır. Sertleşmişse kazı. Hayvan sıcak eriyik birşeye mi bulanmış ?

Bunu yapacak birşey var mı akvaryumda. Yada iyi steril edilmemiş birşey mi koydun akvaryuma ?

Cvp: RE: KABUK KENARLARINDA MUMSU BEYAZLAMA

cem' Alıntı:
Bu nedir, böyle birşey görmedim ? Onu diş fırçası ile temizleyip bir resim daha at. Doku kaybı ve koku varsa mantardır. Sertleşmişse kazı. Hayvan sıcak eriyik birşeye mi bulanmış ?

Bunu yapacak birşey var mı akvaryumda. Yada iyi steril edilmemiş birşey mi koydun akvaryuma ?

kaplumbağa benim değil banada arkadaşım gönderdi 3 kalumbağa aynı yerdeymiş yalnızca üçünden birisi böyle 1 günde olan bir durum bana da ilginç geldi.

Şimdi dikkatlice baktım fotoğraf açısı ters olduğu için anlayamamıştım. bu beyazlık hayvanın kemikleri. Diğerlerinden biri hayvana saldırıp kabuğu parçalamış. Muhtemel büyük ve erkek olan, hayvanları hemen ayırmak gerekiyor. Yarına paramparça eder.

Bu hayvanın yaşama ihtimali eğer dokular ortaya çıkmışsa zor. Başka kaba alıp ölmesini bekleyecek bu hasar düzelmez. Diğer açıdan bir resmini daha çekip göndersin.

Saldırı nedenleri:
Akvaryum hayvanların gereksiniminden küçükse;
Ortamda iki erkek bir dişi varsa; hatta dişiye de gerek yok iki veya daha fazla erkek varsa;
Alfa olan akvaryumu sahiplenmişse; bu sahiplenme olayını dişi kaplumbağa da yapar ve saldırır.

Saldıran hangisi ise diğerine de saldırma ihtimali var. Onun için hepsi ayrılmalı, ayrı sistemlerde durmalı.

Cvp: KABUK KENARLARINDA MUMSU BEYAZLAMA

Çok kötü olmuş bence büyük bir akvaryum almalısın küçük akvaryum varsa sürekli kavga ederler birbirlerini ısırıp dururlar büyük olunca rahat ediyorlar yüzme alanları olsun vs 3 kaplumbağa varsa büyük bir akvaryum almalısın ben önceden küçük bir akvaryumda baktım cm aklımda değil boyna kavga edip dururlardı.

Geri