Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk rengi ve cinsiyet

RHoMBeuS

Bronz 2 Üye
Merhaba benim yaramaz kapluşum 6 aydır bende. Kendisini çok kötü koşullarda başkasından almıştım. Kabuk değişimi yapmasana rağmen hala güzel bir kabuğa kavuşamadı. Bir sürü yemi var, vitamin ve kalsiyum takviyesi, uvb lambası hepsi tamam. 50g dı şimdi 102 g oldu :)

Acaba başka yapmam gereken bir şey var mı? Bir de cinsiyetini çok merak ediyorum, fotoğraflar yeterli mi bilmiyorum ama?

mailto:/zu1pms.jpg
mailto:/1xz0bp.jpg

Kabuğunun durumu da bu

mailto:/k6aro.jpg

Cvp: Kabuk rengi ve cinsiyet

Dişiye benziyoda, mantar var gibi geldi bana koku varmı kabukta? veterinere götürmeniz lazım ilerlemişe benziyor

evet mantar oluşumu var. kireç olsa kabuk aralarında olurdu. bunda sadece bir yanda var. veterinere götürün. yoksa şekil bozukluğuna doğru gider bu.

Şifremde bir sorun yaşadığım için girip yorum yazamadım arkadaşlar. Aldığımdan beri oğluşum diye sevdiğim kapluşumuzun dişi olduğunu öğrenince çok sevindik :)

Yalnız kabuğunda mantar yok. Işıkta ilginç çıkmış. Sadece kabuk rengi soluk hala. Daha önceki durumunu bilen arkadaşlarda bilirler, çok kötü koşullardan aldığım için hala kabuk rengi düzelmedi yavrumun :( Yavaş yavaş atıyor kabuğunu.

Ona güzel bir akvaryum yaptırdık, biraz önce geldi. 45x70x40
Yarın su doldurup çalıştıracağız. Dibe silis kum koymayı düşündük ama vazgeçtik. Kuru alanı da pazartesi gelecek pileksiden yaptırdık. Rampası hazır var zaten vantuzlu.

Tamamlanınca paylaşacağım fotoğrafları.

Yorumlarınız için teşekkürler :)

Geri