Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk renkleri ?

barcelona41

Bronz 4 Üye
arkadaşlar benim kaplumbağalarının 1 tanesi koyu birtanesi açık renkte kabuklara sahipler. kaplumbağaların temizliklerini nasıl yapmalıyım? uvb ısı lambası vs var yemek konusunda da maşallah çok iyiler düzenli besleniyorlar . bir ara forumda diş fırçasıyla ilgili birşeyler görmüştüm o yüzden size sorma gereği duydum ne yapmalıyım? ayrıca kabuk renklerinde neden farklılık olur? aynı boydalar

Cvp: kabuk renkleri ?

Nasıl bizlerin deri renkleri ve bir çok hayvanın dış görünüşünde farklılıklar varsa bu hayvanlarında deri rengi, kabuk rengi ve desenleri genetik olarak farklılık gösterir.

Doğru bir sistemde yani filtre, ısıtıcı, kuru alan ve lamba sistemi uygun olan bir sistemde hayvanın kabuğuna müdahale etmeye gerek yok. Akvaryumdan hayvanın çıkarılarak bu tarz işlemlere tabi tutulması ayrıca stres sebebidir.

Filtresiz ve uygun su değişimleri yapılmayan sistemlerde buna bağlı olarak oluşan kabukta yosunlanma gibi konularda fırçalama işlemi yapılır. Ama bu hayvanlar sahiplerinin bu bilinçsizliği sebebiyle çok şanssızdır.

AEK' Alıntı:
Nasıl bizlerin deri renkleri ve bir çok hayvanın dış görünüşünde farklılıklar varsa bu hayvanlarında deri rengi, kabuk rengi ve desenleri genetik olarak farklılık gösterir.

Doğru bir sistemde yani filtre, ısıtıcı, kuru alan ve lamba sistemi uygun olan bir sistemde hayvanın kabuğuna müdahale etmeye gerek yok. Akvaryumdan hayvanın çıkarılarak bu tarz işlemlere tabi tutulması ayrıca stres sebebidir.

Filtresiz ve uygun su değişimleri yapılmayan sistemlerde buna bağlı olarak oluşan kabukta yosunlanma gibi konularda fırçalama işlemi yapılır. Ama bu hayvanlar sahiplerinin bu bilinçsizliği sebebiyle çok şanssızdır.

1000lt dış 1000lt iç filtrem var sirkülasyon da iyi. bir tanesi kendi yapmış olduğum kuru alan bayırına çıkıp cam silme parçası var mıknatıslı ona sırtısını sürtüyor sanırım hoşuna gidiyor. 10 günde 1 su ya ilave ve biraz değişim yapıyorum. komple su değişimi uzun bir süre hatta belkide hiç yapmayı düşünmüyorum su gayet temiz ve güzel görünüyor ortalama 28 derece sabit duruyor. hareketli ve sağlıklı görünüyorlar tabi elimden geldiğince dikkat ediyorum bir sorunları var mı diye o yüzden kabuk renkleri dikkatimi çekmişti.

desen farklılıkları olabilir. benimkilerden birisi koyu yeşile çalarken diğeri kahverengiye çalıyor. bir diğerinde ise kabuk hafif maviye çalan renkte. renk konusunu dert etme. kabuk üstü plakalar çıkarken kaşınır hayvan bunu kaşınarak atmaya çalışır. bu iş i,çin mango kökü kullanıyoruz.

her iki filtre yoğun sirkülasyon yapıp hayvanları rahatsız etmiyorsa çalışabilir.

Gayet güzel bir bakımları var belliki.

Cem in dediği gibi hayvanın hareketlerine bakarsak kaşıntı için mango kökü şart. Özellikle altına girebilecekleri şekilde kök edinmeliki boşluğa girip rahatça kaşınsın.

Cvp: RE: kabuk renkleri ?

AEK' Alıntı:
Gayet güzel bir bakımları var belliki.

Cem in dediği gibi hayvanın hareketlerine bakarsak kaşıntı için mango kökü şart. Özellikle altına girebilecekleri şekilde kök edinmeliki boşluğa girip rahatça kaşınsın.

mango kökü 2 tane var 2 sininde altına girip geçebiliyorlar zaten ayak izleri oluyor kumda ben yokkende oralarda dolandıkları belli oluyor. hareketli canlı görünüyorlar. koyu renkte olan biraz çekingen korkak diğeri tam tersi parmağımı ısırmak için neredeyse suyun üzerine zıplıyor o derece :D

Karakterleri birbirine göre farklılık gösteriyor. Aslında benim balıktan daha çok sevmemdeki en önemli özellikleri bu. Sabit davranışları yok. Birbirlerinden farklı oldukları gibi bazen kendi huylarıda değişebiliyor. Buda balıklara göre sıkılmadan onlarla ilgilenmemizi sağlıyor.

dün yeni gelenlerin büyüğünde yani 3 numarada deri değişimi farkettim. her tarafı aynı anda açılmış. hayvan pamuk yumağı içindeydi. hiç böyle toplu halde deri değişimi görmemiştim. her bir parça 2-3 cm karelik parçalardı. elime alıp çıkanları elimle aldım ama bir sürü var daha. akvaryumu da berbat etti. hayvan 6 senedir ilk defa deri değişiyor sanırım. fotoğraflar flu çıkmasa literatüre geçecek görüntüsü vardı. silis kumu kullanmayı öğrenince bunu atlatırız. şimdilik bitki aralarına sürtünüyor.

Desene hayvan kendine gelecek. 6 senelik deri değişimi sonrası rengi bile değişir :)
Bu arada benim mangonun bir ucu batmaya başladı. Titanik gibi oldu :) Bu sefer daha kolay olacak sanırım.

derisi aynı pulları yüzülmüş balık derisi deseni gibi bu akşam eve gittiğimde bayağı bir dip çekimi yapacağım. bitki mango her yer yapıştı deriler.

dikkat et mango tepelerine inmesinde bir anda. olmazsa kovaya koyup üstüne taş bindir.

Gene iş çıktı sana, kolay gelsin.

Kök kovaya komple girmiyor, bu sebepten koyamıyorum. Bir tarafı dinlenme sahpasına dayalı olduğu için üstlerine inmez saırım. Zaten çok yavaş batıyor. Zaten muhtemelen ben müdahale edince inecek. Diğer ucu havadayken kenara kaymıştı, tekrar rampa altına alırken suya battı.

battıysa iyi hadi geçmiş olsun o zaman.

Ufak bir kökte koymuştum, aynı seninkiler gibi geziyor. Hemde öyle böyle gezme değil :)

Geri