Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Sertlaştiricilerinde Yeni Bir Bakış ve Kabuk Solüsyonu

Aslında bende kabuğa herhangi bir madde sürme taraftarı değilim sadece denemek istemiştim.Önerilerini dikkate alacağım aragornn
 
teşekkür ederim ilginize.. evet yeme vitamin damlatınca bazen sevmeyebiliyorlar o yüzden hafifçe ıslasanız da olur yemleri..
 
bir kaç damla su damlatmak.. ıslatmanın ya da vitamin damlatmanın amacı gaga taşı tozlarının yeme yapışması..
 
Medikopet vitamin kullanıyorum ve benim kapluşlar daha iştahlı yiyorlar yemlerini :) kullandığınız vitaminin markasını değiştirirseniz belki vitaminli yemi sevebilirler. Ayrıca yeme devit3 damlattığımda benimkiler de yemi yemiyorlar
 
Gerçekten çok güzel tavsiyeler saygı duyuyorum.Ben kaplumbağalarıma bu güne kadar (2 yıl) hiç kabuk sertleştirici bir ilac kullanmadım.Sadece kabuk temizliğine (benim çok özel bir kabuk temizleme yöntemim düzenli bir şekilde her hafta kabuklarını fırçalama özel şampuanla ayda birde FUNGORAL şampuan "antimikotik"bu fırçalama yöntemini kimseye önermiyorum!çünkü çok dikkatli yapılması gereken bir yöntem şu an ben çok rahat bir şekilde uyguluyorum meleke haline geldi dediğim gibi kimseye ÖNERMİYORUM küçükler hiç denemesin)
hijyene ve doğal olarak alabilecekleri KALSİYUM ve D VİTAMİNİ almalarını sağlamak oldu ayrıca pekişmesi ve dönüşüm sağlaması için en doğalı güneşlenmelerini yaz boyunca düzenli sağlamak olmuştur.Kışın ise güneş ışığı yerine kullanılacak (olabildiğince kısmen) UVB lambalar takviye olarak kullanmaktayım.NOT-(eğer kaplumbağasının kabuğunda elle hissedilir bir yumuşama hisseden kaplumbağa sahipleri varsa onlara veteriner reçetesi önerebilirim denenmiş ve kesin etkili sonuç alınmıştır.)
 
Şoke oldum resmen...

O kabuk solüsyonu denilen madddeyi derhal atmanızı tavsiye ederim , hayvanı zehirlemeye başlamıştır bile . En azından iç organları harap etmiştir ya da ediyordur . Bu tür kimyasallar oldukça zararlıdır . İçindekileri okumanızı ve buraya yazmanızı tavsiye ediyorum . Eğer calsiyum harici maddeler içeriyorsa derhal onların iç organlara etkilerine bakmalıyız . Yaptığınız çok yanlış bir olay .

D3 kabuğa sürmek , tıpkı dişleri fırçalamak gibidir . Yararı olacaktır ancak uzun süre kullanım aşırı calsiyumun kabuğa ne şekilde zarar vereceğini tahmin bile edemezsiniz . O da yanlış bir davranış .

D3 ü yeme emdir diyenler şimdi sanırım çok pişmandır . Çünkü o söylediğiniz ilaç bebekler içindir ve kaplumbağalar için çok çok fazladır . Gelişim bozukluklarına sebep olur . Bu tür alternatiflere hiç gerek yok .

Ek vitamin konusunda da asla kullanmayın derim . Ancak hayvanlara çeşitli ev yemleri hazırladığınızda zaten tüm vitaminleri bunlardan alırlar . Zaten aşırı vitaminde oldukça zararlıdır .

Sizlere tavsiyem derhal bu tür yanlış tutumları terk etmeniz ve bilmediğiniz şeyleri hayvanlara yedirmemeniz veya üzerlerine sürmemeniz gerektiğidir . Yemlerde (hazır) gerekli vitamin var fazlası zararlıdır .

Kabuk solüsyonu dediğiniz madde bir tanıdığımın 3 kaplumbağasını kör etmişti ;bilginize sunarım .

Doğal olandan ne kadar uzaklaşırsanız o kadar yanlış yapasınız . Kabuğun sert olması için GÜNEŞ veya UV lamba gereklidir . Alternatiflerin faydadan çok zararı vardır .
 
d vit 3 ü bilmem de 1 hafta önce bi kaplumbağa aldım kabuğu her taraftan bükülüyordu. tabii kaplumbağalar hakkında hiç bir bilgim yoktu alırken. internetten baktım güneşe çıkarın diyordu. 1 haftadır her gün güneşlendiriyorum. şu an sadece kuyruk ve boyun kısmı yumuşak kaldı. yanlardan baya sertleşti kabuğu. ayrıca bu gaga taşını sadece suya atıyodum. hatta akvaryumcu bunun üstü yeşillenirse sakın yıkama bakteriler hayvana iyi gelir dedi. bilmiyorum ne yapsam?
 
Bakteriler hayvana iyi gelir gibi bir yaklaşım ilk kez duydum ve denemeyin derim. Petshopların klasik kar mantığının bir sonucu bence bu da. Elinde bayağdır bekleyen satılmayan eskiden kalma gaga taşları varsa petshop sahibinin, muhtemelen siz aldığınız zaman bir iki güne küflenecektir o zaman da bozuldu diye geri getirmemeniz için uydurulmuş bir şey diye düşünüyorum.
 
monark aslında haklı ama benim kaplumbağamında kabuk yumuşaması sorunu vardı ve bazı arkadaşlar bilirler ben "hıdır"ı bulduğumda izmir'de yazlıktaydım ve hayvan neredeyse tüm gün güneşlenebilme ve istediğinde gölgeye kaçabilme gibi tüm imkanlara sahipti. bununla beraber kabuğu hiç sertleşmedi hep yumuşak kaldı hatta belki fayda eder diye sertleştirici bile kullandım ama nafile. daha sonra bu vitamin olayını okudum burada ve denedim sonuç gerçekten şaşırtıcı oldukabuğu güzel bir koyu renk aldı (benim kaplumbağa %100 türk, delikanlı yani rengarenk değil :):) ) ve sertleşti ayrıca kabuk üstündeki petek doku belirgin hale geldi. kabuk sertleştiriciyi kimyasal olduğunu bildiğimden yemine sürmedim sürmemde. doğal olmayan bir şey yaptığımızın farkındayım ama başka da çözüm bulamadım.
bu arada dip not olarark; vitaminli yemi kapluşa yedirmek için, yemleri zeminde 5-10 damla su bulunan bir yere koyun ve vitamini ıslak yeme sürün böylece hem vitamin çok az suya dağılıyor hemde koku yapmıyor sanırım. (şahsen vitaminli yem yemeyen hıdır paşa böyle yapınca götürüyor hiç acımadan yemelri)
 
arkadaşlar ben biyo tortucal ve biyo torvit kullanıyorum ancak pek iyi bir sonuç aldım demedim üç dört gün daha devam edeceğim yanlız şöyle birşey var kabuk sertleştiriciler hayvanın kabuk gözeneklerini kapatıyor bunun sonucunda ise hayvanın nefes alması biraz kesiliyor..
 
kabuk sertleştiricisini kesinlikle kullanmayın. güneşe çıkartın yemine devit 3 kullanın yeter kabuğuna kesinlikle birşey sürmeyin. haftada bir kere fırçalayın yumuşak diş fırçasıyla yumuşak hareketlerle.
 
bir tane bebek kaplumbağam var.yaklaşık 2 ay önce aldım.devit 3 kullandım geçen hafta.sadece kabuğuna sürüp 1-1.5 saat kadar beklettim.son 4-5 gündür sabah güneşine koyup1-1.5 saat güneşlendiriyordum,kaplumbağam ters dönüp alt gövdesini güneşlendiriyordu.yani güneşlenirken ters dönüyordu..bugün yine devit 3 süreyim dedim.sürdüm ve hem kurusun hem de güneşlensin diye güneşe koydum.yaklaşık 1-1.5 saat sonra baktığımda kaplumbağam kaskatı kesilmiş gözleri kapalı bir halde buldum.sizce devit 3 ü sürüp güneşin altına koydugum için mi böyle oldu?öldü mü kış uykusuna mı yattı anlayamadım.sizce öldü mü?yada neden böyle kaskatı kesildi.fikirlerinize ihtiyacım var.:(
ve kabuk kenarları çok yumuşamış :(
 
Basınız sağolsun :(
Devit 3 ü yemine damlatmanız lazımdı..suya bire bir temas olmaması gerekli kaplumbaganıza zarar verir
Gerekli ekipmanlarınız varmıydı?
Ölmesinin bir çok nedeni olabilir kabuk yumuşaması,hasta olması,ani ısı değişiminden dolayı kalp krizi geçirmesi gibi
 
Güneşlendireceğiniz yerde mutlaka gölge bir yer bulunmalıdır.Güneşte ters dönmeside normal değil.
Ayrıca kaplumbağayı tuttugunuzda kol,ayak ve başı yere düşüyormu
 
Bence kabuk sertleştirici kullanmak anlamsız. Zaten güneş onun etkisini kat ve kat veriyor.
 
Geri
Üst