Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk sertleştirici

eticheese

Yeni Üye
Birkaç gün önce kuşumuza eş almak için petshopa gittim ve adama yumuşak kabuklum için iri kum vs sordum yokmuş kırmızı yanaklılarıma vitaminle kabuk sertleştirici önerdi ben de aldım :$ dün akvaryumlarını temizledikten sonra kabuklarını diş fırçasıyla hafifçe fırçaladım sonra da kabuk sertleştiriciyi kullandım içim rahat etmeyince de araştırdım kullanmamak gerekiyormuş bir şey olur mu şu an gayet hoşnutlar biri güneşleniyor biri yüzüyor kabuklarını mı fırçalamalıyım fırçalamazsam bir hastalık veya enfeksiyon vs olabilir mi okuduğum kadarıyla gözlerde kapanma olabileceği yazıyor ancak sürekli kullandığım bir şey değil bir kereliğine mahsus dün kullandım :/

Cvp: Kabuk sertleştirici

Sorun olacağını sanmam ama kabukları akvaryumdan su alıp onun içinde fırçalayın. Kullandığınız malzemeyide atın. Kabuğun gelişimini ve hava almasını engeller. Deriye teması zararlıdır.

zararlıdır demişsiniz ama bütün akvaryumcularda bunlar satılıyor... özelliklede bunları öneriyorlar... bende kullanıyorum... haftada bi defa kullanıyorum... önce güzelce fırçalayıp 2 yada üç damla pamuk yardımıyla iyice yediriyorum... ardından yarım saat susuz bir ortamda dinlendiriyorum... yarım saatin sonunda yuvalarına koyuyorum... bi sıkıntı çektiklerini görmedim ama zararlı olduğunu düşünüyosanız yada zararlı olduğunu okuduğunuz linki alabilirmiyim?

mailto:/forum/Konu-kabuk-sertlestirici-gercegi.html

mailto:/forum/Konu-dogru-bilinen-yanlislar.html

Burada arkadaşların yaptığı araştırmalar mevcut. Doğal yolları izlemek gerekiyor ki kabukta sorun yaşamasın. Kaplumbağa kabuğu canlıdır ve hava alması gerekir. Bu tarz maddeler gözenekleri tıkar. Kabuğa direk zararı olmasa da bir süre sonra kötü etkileri ortaya çıkar. Ölüm kabıda zararlı ama satılıyor. Neden, çünkü direk ölümüne sebep olmuyor.

kaplumbuğur' Alıntı:
zararlıdır demişsiniz ama bütün akvaryumcularda bunlar satılıyor... özelliklede bunları öneriyorlar... bende kullanıyorum... haftada bi defa kullanıyorum... önce güzelce fırçalayıp 2 yada üç damla pamuk yardımıyla iyice yediriyorum... ardından yarım saat susuz bir ortamda dinlendiriyorum... yarım saatin sonunda yuvalarına koyuyorum... bi sıkıntı çektiklerini görmedim ama zararlı olduğunu düşünüyosanız yada zararlı olduğunu okuduğunuz linki alabilirmiyim?

Zararlı olduğu ''düşünülmüyor'' , zararlı olduğu ''kesin''.

Bu bakıma yıllarını vermiş insanların üzerine basa basa kullanmayın dediği bir ürünü bir çok araştırmayı hiçe sayarak üç beş bilgisiz petshop görevlisi ( bu adamlar ticaret için zehir bile satar ) kullan dedi diye kullanmak mantıklı bir iş değildir.

Emre paylaşmış ama kendi yazdığım konuyu tekrar tekrar üstüne basma amacıyla bende paylaşıyorum.

mailto:/forum/Konu-kabuk-sertlestirici-gercegi.html

aslında bilgisizlikten ziyade gel hayvan al bu malzemelerle çabuk öldür gel bir daha al bana para kazandır mantığındalar. bu sattıkları her hayvan için geçerli. hayvanları canlı yerine ticari mal olarak gördükleri için bu böyle gider.

cem' Alıntı:
aslında bilgisizlikten ziyade gel hayvan al bu malzemelerle çabuk öldür gel bir daha al bana para kazandır mantığındalar. bu sattıkları her hayvan için geçerli. hayvanları canlı yerine ticari mal olarak gördükleri için bu böyle gider.

Kesinlikle katılıyorum. Anlatmaya çalıştığım tam olarak bu. Kaplumbağa fiyatının bu kadar ucuz olmasının sebebi zaten ölüm kaplarında satıp yada bu malzemeleri satıp sürümdem kazanmaları.

açıklamalar için teşekkğr ederim... gerçekten çok büyük eziyet ediyormuşum da haberim yokmuş... ama uvb lambam geldikten sonra zaten kullanmamayı planlıypordum, madem öyle bugünden itibaren kullanmam... aydınlatıcı bilgi için tekrar teşekkğr ederim...

UVB lamba D vitamini sentezi için çok iyi olacak. Ayrıca kalsiyum desteği için nadiren mürekkep balığı kemiği verebilirsiniz. Toz haline getirip ıslak yeme bulayarak direk ağzına uzatırsanız uygun uygulamayı yapmış olursunuz. Ek olarak belirtmek istedim.

çok teşekkür ederim açıklamalar için... baya bilgi eksiğim varmış... :(

Geri