Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Sorunsalı

Azman

Elmas 4 Üye
Katılım
18 Nis 2016
Mesajlar
454
mailto:/An4OzX.jpg

Cem hocam yavruların üst kabukta resimdeki gibi geniş siyah aralıklar oluştu ikisindede var. Yeşil baklavalar iyice ufaliyor. Bir sorun var mi?

JBL agil veriyorum yavrulari aldığımdan beri, 3-4 parçaya kesip veriyorum tek hamlede yutuyorlar, çok seviyorlar. 6cm üzerine öneriliyor ama ben yedikleri için devamlı veriyorum, kemikleri daha sağlam olsun diye, ondan şüpheleniyorum.

Birde, benim eski büyüğü hatırlarsınız yavrunun altında duran. Yavrulara zarar vermiyor ama sürekli kur yapıyor önce korkarlardi artık umursamiyorlar, yinede yemlerken ayırıyorum zarar vermesin diye.


mailto:/r6W043.jpg


mailto:/njzyal.jpg


5 çeşit yem veriyorum, 1 ayda neredeyse 2 katı büyüdüler. Gözüme batan tek şey bu geniş siyah aralıklar.
 
Hayvan büyüyor. Büyüdükçe çizgiler genişler. Alttan gelen yeni plakanın kenarları ilk başta siyaha çalar. En üstteki plaka küçük kaldığı için bu şekilde bir izlenim verir. Bundan yana bir sıkıntı yok tersine iyi birşey bu hayvanın sağlıklı olduğuna işarettir. Sağlıklı hayvan büyür. Hasta hayvanda büyüme durur.

Jbl kemik, kas ve kıkırdak doku gelişimini sağlayan lizin amino asidi içerir. Sert yemdir. Ufak hayvanlarda gaga yapısı yumuşaktır. Isırmaları durumunda gagaları hasar görebilir. Eğer hayvan ısırmadan yutuyorsa verebilirsin.

Reptomin yok ise eheim yemi al. Büyükte küçükte yiyebilir.

Büyüğün yaptığı kur hareketi değil. Hiyerarşik düzen titretmesi. Alfa olduğunu gösteriyor. Yani akvaryumun ağası benim diyor. Bunu her gün yapar. Diğerleri uyarsa sorun yaşamaz.

Yemi ilk büyüğe ver. Herkes sırasını bilsin. Yavrular atlamasın. Yakın dururlarsa zarar verebilir. Bilerek veya istemsiz şekilde ısırabilir yada ayak darbesi atabilir.

Alfalar genelde iki sebepten saldırır birincisi akvaryum dar geldiğinden; buna ek olarak tek yaşamış hayvanlar akvaryumu sahiplenir, başka hayvan istemez. İkinci sebep ise yem konusunda, yemin yeterli gelmeyeceğini düşünürler.
 
Cvp: Kabuk Sorunsalı

Çok teşekkürler üstadim detaylı ve açıklayıcı yazmışsiniz. Büyük erkek 13-14 aylık, cinsel olgunluğa erişti zaman zaman silis kumun üstünde durup cinsel organini dışarı çıkarıyor. Bütün gün neredeyse aralıksız yavruların peşinde bir ona, bir diğerine titriyor bana çiftleşmek istiyor gibi gelmişti.
Eheim professional veriyorum severek yiyorlar.
 
Cinsel gelişim tamamlandıktan sonraki izleyen dönemde birkaç aylık süreç vücudundaki değişikliklere alışma farkına varma ile geçiyor. Cinsel organı çıkarma da bunlardan biri. Sonrasında bunu yapmayı bırakıyor. Bu dönem hormonlardaki dengesizlik hayvanda asabilik yapabiliyor.
 
Abi yavrunun biri yüzeyde nefes alınca kuş sesi gibi sesler çıkarıyor diğer odadan neredeyse duyabiliyordum o kadar yüksek bir ses, nezle olabilir mi? Bu kadar küçük burun deliğinden nasıl bu kadar yüksek bir ses geliyor anlayamadım. Ses upload yöntemi varsa göndereyim.


https://clyp.it/ug4g5pl0
https://clyp.it/5sulmz4w
https://clyp.it/2rx4idjb

Bu siteye record ettim linklerden kontrol edebilirsiniz.
 
Bu hayvanın boyu ne kadar ? Üşütmüş gibi görünüyor. Su ile kuru alan ısısı ne kadar ?
 
Kuru alanda fazla duruyor mu ? Halsizlik durumları oluyor mu ?
 
Ölçmedim abi ama yaklaşık 5cm vardır çok çabuk büyüdüler, su ısısı 26-30 arası gidip geliyor, kuru alan lambası tüm gün yanıyor ısıyı ölçmedim ama lamba iyi ısıtiyor kontrol ediyorum, en fazla 2 saat kadar çıkıyor, ben evdeyken korkuyorlar. Halsizlik gibi bi sıkıntı yok, çok güzel yemini yiyor kıpır kıpır.
 
Su ısı farkı çok fazla. Max iki dereceyi aşmamalı. Genelde hayvanlar kuru alana çıkma esnasında üşütürler. Ortamın güvenli olup olmadığını görmek için bir süre dururlar. Bu sırada dış ortamın olduğundan soğuk yada esinti aldığı noktada şifayı kaparlar.

Hayvan küçük eczaneden genta damla alıp 1 hafta boyunca hergün sabah akşam 1 damla ver.
 
Tamam üstad dediklerini uygularim çok teşekkürler.
 
Cvp: Kabuk Sorunsalı

Hocam hayvan toparladı. Sadece arada hapşırıyor.

mailto:/5LAnBD.jpg

mailto:/o0Lqzk.jpg

Uyurlarken az önce çektim. Kabuğu 6 sıralı olan daha bir hızlı gelişiyor gibi geliyor bana, rengi koyu yeşil.

Diğer kaplumbağa kabuğu sarıya çalan açık yeşil renkli. Bu renk farklılıkları neden oluyor? Hangi renk daha sağlıklı, makbul oluyor kaplumbağalar da?

Biraz yorum yapar mısınız, teşekürler.
 
Gentaya devam et. Hayvanın üşüyebileceği noktaları minimize et. Özellikle geceleri bulunduğu odanın kapısını kapamak iyi olur. Sabaha doğru hava soğuyabiliyor. Kapalı odada buharlaşma oda havasını yumuşak tutar. Yemi bu hayvana bir iki fazla verebilirsin. Mineral yemi bu hafta iki defa ver. (2 gün, 4 öğün)

Sağlıklı hayvanın gelişimi normal seyrederken; hasta hayvanın boy uzaması durur. Her ikisi sağlıklı olsa bile metabolizma hareketliliği farklı seyredebilir.

Birinci resimde sağdaki hayvanın boynunun üstündeki nedir sivilce gibi birşey var. Kum mu yapışmış yoksa desen farkı mı ?

Hayvanların kabuk rengi farklı olabilir. Yavru iken koyu yeşil, normal yeşil ve açık mat yeşil renk olabilir.

Büyüdükçe renk yeşil, griye çalan yeşil veya kahverengi ağırlıklı olur. Bu ana renkler üstündeki desenlerde yeşil ağırlıklı olanlarda sarı çizgiler genişlerken kahverengi ve griye çalan renkte siyah ton hakim olur.

Birde soyunda kırmalık olanlar var. Kendi olmasada üst soydan bir hayvan diğer alt tür çiftleşmesine bağlı farklılık gösterebilir. Cumberland, yellow belly, res arası gibi. Bir de rio grande var. Bu alt tür değil. Hayvanlar doğrudan çiftleşmese de özel üretim çiftliklerinde yapay döllenme yapılabiliyor. Bunun sonucu ile gelen soyda farklı şekiller çıkabiliyor. Kafa üstünde kırmızı noktalar, sarı çizgilerde C şekilleri, bu çizgilerde sarı alanın genişliği görülüyor. Alt bağalardaki desenler orjinal reslerde kaybolup siyaha döner. Diğerlerinde de yine bu siyahlık oluşur ama bazı bölgelerinde o desenler mat ve ince biçimde gölgeli olarak kalmaya devam edebilir. Alt bağanın ana yapısındaki sarı bazılarında koyu genelinde açık tondadır. Tüm farklılıkların hayvanlar üstünde sağlık açısından bir sıkıntısı yoktur. Yalnız...

Yumurta halinde iken yoğun radyasyona tabi tutulan hayvanlar var. Bunlarda ayrı sektör oluşturuyor. Çift baş, çift kuyruk gibi. Albino olanlarda bundan kaynaklı mı yoksa doğrudan doğal seleksiyonun getirdiği gensel bozukluğa mı bağlı bilmiyorum. Biraz daha yüksek fiyattan satılıyorlar. Bunları talep eden insanlar var. Ama bu hayvanlardaki bu fiziki deformasyon uzun ömürlü yaşamalarına izin vermiyor.
 
Dediğiniz yere baktım, herhangi birşey göremedim desen veya kamera hatası olmalı.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, sayenizde pek çok yeni ve faydalı şeyler öğreniyoruz.
 
Soldaki hayvanın ense kısmında kabuğa takriben yarım cm mesafede. Sağ demişim.
 
İç filteden çıkan su baloncuğu denk gelmiş oraya hocam, iki yavruyuda muayene ettim herhangi birşey göremedim.
 
Tamam sorun yokmuş. O bölgede lezyon oluşması, güneşlenme (uv ampul) sırasında radyasyona fazla maruz kaldığı için tümör olma ihtimali veya ense kökündeki kabuğun kenarlarının keskinliği sebebiyle tahriş olma kaynaklıdır ya da deri içine girmiş parazit.
 
Geri
Üst