Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk soyulması ve alt plaka

damla45

Bronz 4 Üye
Merhabalar . Bugün kaplumbağamı elime aldığımda alt plakasında girinti tarafında işaretlediğim kısımda bir kuruluk renk değişimi var gibi birde çok fazla kabuk dökmeye başladı hem alt tabakadan hem üst tabakadan normal mi bilemiyorum. Islak diş fırçasıyla fırçalıyorum haftada bir. Akvaryum ekipmanları tam. Haftada bir devit vitamin de veriyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. @cem

Ekli dosyalar

• IMG_8244.jpeg
    IMG_8244.jpeg
    664.3 KB · Görüntüleme: 15
Kaplumbağalar büyüdükçe alttan yeni plakalar gelip eskiler katman halinde yükselir. Daha sonra bunlar atılır.

O arka kısımda plaka katmanlaşması ve bir miktar aralanma var.

Bunlar döküldüğünde orjinal rengine döner.

Üstbağanın resmini de çekip atabilir misiniz?

Deviti sürüyor musunuz yoksa ağızdan mı uyguluyorsunuz?

Tabanda silis kum yoksa alın. Hayvan kuma sürtünüp bacaklarındaki eski derileri ve eski plakaları atar.

Isıtma lambası var değil mi? Plakaları gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Kaplumbağalar büyüdükçe alttan yeni plakalar gelip eskiler katman halinde yükselir. Daha sonra bunlar atılır.

O arka kısımda plaka katmanlaşması ve bir miktar aralanma var.

Bunlar döküldüğünde orjinal rengine döner.

Üstbağanın resmini de çekip atabilir misiniz?

Deviti sürüyor musunuz yoksa ağızdan mı uyguluyorsunuz?

Tabanda silis kum yoksa alın. Hayvan kuma sürtünüp bacaklarındaki eski derileri ve eski plakaları atar.

Isıtma lambası var değil mi? Plakaları gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.
Isıtma lambası var fakat kum yok onu en yakın zamanda temin edicem. Devit haftada bir veriyorum bir damla ağızdan bir damla kabuğuna sürüp yediriyorum 15 dakika kadar suya koymuyorum. Umarım doğru yapıyorumdur kum hariç her şeyi tamam akvaryumda

Ekli dosyalar

• IMG_8254.jpeg
    IMG_8254.jpeg
    3.1 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8255.jpeg
    IMG_8255.jpeg
    2.8 MB · Görüntüleme: 15
  • IMG_8256.jpeg
    IMG_8256.jpeg
    2.5 MB · Görüntüleme: 15
Yoğun katman var sadece kabuğa haftada iki defa devit sürüp 30 dakika kuru yerde bekletin. Hava soğuk olursa üstüne lambayı konumlandırın. Ağızdan vermeyin. Fazla yükleme de zararlı.

Ağzı düz cımbız varsa tek ağzını aralanmış plaka altına sokup ileri doğru ittirin açıp atar. Çok sıkı duruyor ise zorlamayın. Zamanla açılırlar.

Diş fırçasını ıslatıp 45 derece açıyla tutup fırçalayın. Kıllar plaka arasına girdiğinde açılmaya yüz tutmuşları çıkarır.

Yoğun katman var sadece kabuğa haftada iki defa devit sürüp 30 dakika kuru yerde bekletin. Hava soğuk olursa üstüne lambayı konumlandırın. Ağızdan vermeyin. Fazla yükleme de zararlı.

Ağzı düz cımbız varsa tek ağzını aralanmış plaka altına sokup ileri doğru ittirin açıp atar. Çok sıkı duruyor ise zorlamayın. Zamanla açılırlar.

Diş fırçasını ıslatıp 45 derece açıyla tutup fırçalayın. Kıllar plaka arasına girdiğinde açılmaya yüz tutmuşları çıkarır.
Peki Cem bey dediklerinizi yapıcam. Çok teşekkür ederim iyi ki bu forum var gerçekten çok sağ olun sevgiler 🤗

Bu fırçalama işini haftada bir yapın. Bu işlem hayvanı strese sokar.

3-4 katman normal sınır üstü kabuğa baskı yapıp yapısını bozuyor.

Geri