Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk ucu şeffaflaştı

fireforce15

Bronz 5 Üye
Arkadaşlar merhaba ben bundan 25 gün kadar önce baktığım kaplumbağaları asıl sahibine verdim.. Bir tanesinin kabuğunun kenarlarının rengininin açıldığını ve hafiften yukarı doğru olduğunu söylüyor ötekinde bir sıkıntı yok diyor, interneti olmadığı için fotoraf koyamıyorum ve bende göremiyorum kaplumbağaları bir sıkıntı olur mu sizce yada olursa ne yapmam gerekir?

Bu arada yem haricinde marul,havuç, üzüm, karpuz ve kaşar da veilmiş ara sıra kapmulbağalara çok nadirde olsa ( kaşar bir kere ) bunların kaplumbağaya bir zararı dokunmuş mudur ? Bendeyken ben reptomin karides ve haftada bir kez d-3 damlatıp yem veriyordum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.. İyi geceler...

Karpuz da şeker var ve verilmesi yanlış diye biliyorum . Soylediklerinizden yola çıkarsak kabuk değişimi gibi geldi bana ama fotograf gorsek daha net bi teşhis koyabiliriz .

Cvp: Kabuk ucu şeffaflaştı

kabuk yenilenmesinde plakalar büyüdükçe kenarlardan sarkar. bu da şeffaf görünmesine neden olur. problem yok. yem işine gelirsek şekerli ve tuzlu yiyeceklerden uzak durulmalı. üzüm, karpuz ve kaşar verilmemeli.

Bencede bahsettiğiniz oluşum kabuk değişimine bağlı plakaların dökülmeye olan hazırlığı.

Verdiğiniz ek besinlerden marul uygun. Havuç dahi az verilmeli. Diğerleri hiç verilmemeli.

arkadaşlar çok teşekkür edeerim yardımlarınız içinsöylediklerinizi dikkate alacağım :)

Geri