Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk ve boyun rengi

buse's

Bronz 3 Üye
Merhaba ,
Kaplumbağalarının boynunda kırmızılık var kabuklarının dışı aşınmış gibi beyazlık var ve altında da kahverengilik var bunlar normal mi

Ekli dosyalar

• IMG_20241109_154851.jpg
    IMG_20241109_154851.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 9
  • IMG_20241109_154826.jpg
    IMG_20241109_154826.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 9
Kahverengililik alt kabuktaki büyüdüğünden dolayı ilerde oluşacak deseni gösteriyor boyunda pek bişey göremedim

Yavru hayvanlarda deri ince olduğu için ışık vurduğunda et doku gözükür bir problem yok.

Hayvan büyüdükçe alttan yeni plakalar oluşur eskiler yükselir ve zamanla açılıp atılır. En üstteki plaka bir parça yüzülmüş. Bu da normal.

Önceden yazdım mı bilmiyorum. Baş üstü kırmızı renk olan hayvanlarda kabukta sarı renk baskın olur ve çizgiler zamanla kalınlaşır. Genel renk haki olarak devam eder.

Bu tür hayvanların kökende rio grande turtle ile kırmalığı olduğunu düşünüyorum.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

O halde altbağadaki kırmızılık büyümeye bağlı kılcal damar oluşumundan kaynaklı.

Olabilir belki şimdi gidip tüm bacaklarinin altına kabuk cevrelerine detaylıca baktım ışık altında sorun varsa sorayım diye ama şuan herhangi bi kızarıklığı görünmüyor

Hayvanın düzenli kabuk boyunu ölçün büyüyorsa hastalığı yoktur.

Büyümesi var sadece diğerinden daha yavaş büyüyor onun farkınida ayrı besleyerek kapaticaz umarim

Her hayvan aynı anda büyüme potasına girmez. Giren hayvanda diğerlerine göre biraz daha hızlı büyür. Bir de yem oranına dikkat edin diğer hayvan onun hakkını yemesin. Az beslenen hayvanda yeterli oranda büyümez.

Evet diğerinin yediğini fark ettim küçük olan oynayarak yemek istiyor diğeri sadece yeme odaklı olduğu için kendinin kini yiyip gelip onun kini de yiyor o yüzden bir kaç gündür ayrı besliyorum hatta bazen elimle besliyorum direk

Aynı anda farklı köşelere tek tek atın gerekirse elinizle set yapın gelip kapmasın.

Geri