Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk ve Deri değişimi

toprak2817

Bronz 3 Üye
Katılım
2 Eyl 2019
Mesajlar
66
Merhaba,Bir süredir kaplumbağamın kabuk ve derisini gözlemliyorum.Özellikle kafa kısmında ki sanırım yanak bölgesi olan kırmızı bölgede ve çevresinde derisinin ince ve çizgiler halinde buruşması yine o çevrede ki hafif şişkin yanakların indiğini ve iz gibi kaldığını fark ettim.Yaşa bağlı bir olabilir mi diye düşündüm ama bilemiyorum.Önceden o bölge daha şişkndi.
Bir de kabul değşimini bir türlü tamamlayamadığını düşünüyorum.Kabuk kuru alandayken pul pul ve yarım bir şekilde dökülmüş veya dökülmeye hazır.tam olarak düzenli bir değişim olmuyo bir türlü.Hatta bazı bölgelerde hava boşlukları var.bu boşluklar suyun altında da belli oluyo.Dönemsel veya yaşla ilgli bir durum mu,stres mi oluyo hiç anlamadım.Uvb’den ısıtıcı lambasına,yemlerine kadar en iyi ürünleri kullanıyorum ama bu sağlıksız görüntüyü anlamadım.Acaba yanlış bir şey mi var?


.....
 

Ekli dosyalar

  • E5E88EBB-32DC-4E05-B8C7-5F3634020ECE.jpeg
    E5E88EBB-32DC-4E05-B8C7-5F3634020ECE.jpeg
    429.3 KB · Görüntüleme: 89
  • C38F68FA-EFB6-4E73-BEF5-0751010793E0.jpeg
    C38F68FA-EFB6-4E73-BEF5-0751010793E0.jpeg
    476 KB · Görüntüleme: 84
  • AD22A07E-8810-474A-A22C-F736A757504D.jpeg
    AD22A07E-8810-474A-A22C-F736A757504D.jpeg
    476 KB · Görüntüleme: 49
Büyüdükçe kafa yapısı cinsiyetlerine göre değişir. Erkeklerde ince uzuna doğru giderken dişilerde kafa erkeklere göre daha fazla büyüyüp çeneleri yanlara doğru genişler. Dişilerde burun biraz daha basık ve kafa yapısı hafif yuvarlaklaşır. Yetişkinlik düzeyinde dişilerin kafası erkeklerin neredeyse iki katı olur.

Derideki buruşma hayvan ısıtma lambası altında durduğunda kuruduğu için artar, suya girdiğinde yumuşar. Ayrıca baş bölgelerindeki deriler diğer bölgelerinden incedir. Onun için orada daha belirgin gözükür.

Yem olarak sera carnivor mu kullanıyordun sera mineral mi?

Kabuğa devit uygulaması önermiş miydim?
 
Cvp: Kabuk ve Deri değişimi

Teşekkür ederim Cem bey.Son zamanlarda deride ki buruşmalar artınca merak ettim sebebini.
Yem olarak sera vital,raffy p,raffy I ve mineral kullanıyorum hafta da birer gün raffy I ve Mineral olarak.
Devit uygulamasını daha önce önermiştiniz ama yarım bırakmıştım sanırım.
 
Yiyor ise haftada bir defa kabuğu oranında marul ver. Petshoptan mürekkep balığı kemiği al. Kuşların gagası için kullanıyorlar. Açıkta satılanlardan değil onlar kirli olur, poşetli olsun. Bundan haftada iki defa bir adet stick yem boyutunda yumuşak kısmından bir parça kesip hayvana yedir. Eğer elden yedirebiliyorsan tozunu stick yeme bir damla su damlatarak bulayıp suya değdirmeden hayvana yedirirsin, kalsiyum alsın hayvan. Plakalar ince yapıda. Biraz kalınlaşsın, güçlensin. Tek parça halinde atımı daha kolay olur.

Diş fırçası kuru, hayvanın kabuğu ıslak iken fırçayı bastırarak kabuk üzerinde gezdir açılmış plakalar takılıp çıksın. Baş ve bacaklara değmesin, aman dikkat.
 
Cvp: Kabuk ve Deri değişimi

Mineral yemler ve Uvb ışık hayvanın kalsiyum alması için yeterli değil mi? Hayvan kalsiyumu ayrı bir şekilde mi almalı?Ara sıra görüyordum beyaz kalsiyum taşları alışveriş sitelerinde ama çok dikkat etmedim.Ayrı bir ihtiyaçsa önerdiğiniz taşı bulundurmak istiyorum her zaman.
 
Gaga taşı değil mürekkep balığı kemiği olacak.

Normalde mineral yem yeterli gelir. Ama plakalar biraz ince gibi duruyor. Plakalar yenilendikçe kalsiyumu kullanır. Plaka ve deriler kalsiyum içerir.

Uvb D vitamini sentezlemesini sağlar. D vitamini, kalsiyumun vücuttan atılımını önler, kalsiyuma bağlanarak harcanır.
 
Geri
Üst