Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk yarası

CnrBuzz

Bronz 1 Üye
Yoldayım Istanbula gitmekteyim, biraz önce küçük kaplumbağamın kabuk yarasına baktım beyaz bir şey çıkıyordu bu nedir acaba ? Kabuk boyu 4 cm kadar.

sıvı mı canlı birşey mi ?

sıvı ise iltihaptır. pamukla temizledikten sonra o bölgeye baticon sür. bir tane antibiyotik merhem alıp kulak pamuğu ile sürüp kuru bir yerde üstüne ısıtma lambası gelecek şekilde 10 dakika kadar tut ama fazla ısı vermesin. sonra kalanı silip akvaryuma koy dikkat et merhem gözüne gelmesin. deri merhemleri göz için zararlıdır.

Şimdi tekrar baktım sıvı değil ama tırnağı mı hafif sürünce çıktı iltihap olsa. O beyazlığın altında belirtisi gözükürdü sanırım ama temiz duruyor.

yara kabuk bağladıktan sonra su içinde kalırsa beyazlaşır. bu odur. sadece baticon uygulaması yeter merheme gerek yok. 3 gün boyunca günde bir defa baticon uygulaması yeterli. akvaryuma dış filtre yoksa sadece bir kere metilen mavisi varsa damlat. su kaç litre tahminen ?

Istanbula gidiyorum ordaki akvaryum tahminen 600 lt yada üstü olabilir

dış filtre yoksa ve şebeke suyu kullanıcaksan bir defaya mahsus her 100 lt için metilenden 1 damla damlatırsın. dış filtre veya arıtma ya da içme suyu kullanacaksan metilene gerek yok.

Geri