Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk yumuşaklığı

SinekAs

Gümüş 2 Üye
Katılım
13 Eyl 2013
Mesajlar
197
Kabuklarında baştan beri olan bir yumuşaklık var.
Kabuğun yan uçlarında plakalarda bir yumuşaklık var. Bunu sebebi ne olabilir? Kaplumbağalar gayet sağlıklı ama bir tanesinde sorun var kabuğu eğri. Ama diğeri akciğer enfeksiyonu atlattı keyfi yerinde. Ama maalesef ben onlar kadar rahat hissetmiyorum.
Bu kabuk yanlarındaki yumuşaklık nedir? Nasıl atlatılır bilgi verirseniz çok sevinirim.
 
Cvp: Kabuk yumuşaklığı

Vural, yavru kaplumbağaların kabuk kenarlarının yumuşaklığı normal bir durum. Zamanla buralarda sertleşecektir. Yan uçlar dışında kalan kısımlarda bir yumuşaklık varsa normal bir durum söz konusu değildir. Genelde kabuk yumuşaklığı d vitamini eksikliğinden kaynaklanır. Doğada bu vitamini güneşten alan hayvanlar, bizim ortamlarımızda uvb lamba veya eczaneden geçici bir süre olarak kullanılan devit 3 ilacından temin edebilirler.

Kabuk eğri derken ? Benimkilerden birinde de kuyruk kısmında içe doğru çok hafif bir eğrilik var ama çarpma veya yanlış beslenme olmadığı için genetik durumunda ötürü kaynaklandığını düşünüyorum. Bir fotoğraf çekebilirsen tam net bakabiliriz.

Protein ağırlıklı beslenimlerde kabukta deformasyonlar görülür. Sen sadece protein ağırlıklı beslemedeğin sürece sorun yok.
 
Cvp: Kabuk yumuşaklığı

Kabuk yandan bakıldığında bariz bir dalgalanmaya sahip
 
Cvp: Kabuk yumuşaklığı

Fotoğraf bizim derdimizi çözer Vural.
 
Cvp: Kabuk yumuşaklığı

Buyrunuz
mailto:/20131018_230153.jpg
mailto:/20131018_230204.jpg
 
Cvp: Kabuk yumuşaklığı

vural doğuştan bir hata var ama hayvan küçük daha, uygun beslenme düzeni ve bol yüzme ile düzelme olanağı yüksek. yem yiyor ise hayvana mineral yemden haftada iki defa iki öğünün birinde ver. içinde kalsiyum vardır. ayrıca haftada bir devit damlatıp ver. bir yeme bir damla. (mineralden ayrı bir gün) haftada iki defa da kabuğa sürüp kurumasını bekledikten sonra peçete ile silip akvaryuma öyle koy. arka bölgesine baskı uygulama. hayvanın büyümesi için yüksek oranda proteine ihtiyacı var. küçük olduğu için sabah normal yem akşamları kurutulmuş yem ver. normal boylarda olsaydı kurutulmuşu kes derdim ama büyüme evresinde olduğu için büyüme ile kabuk toparlama yapacağı için kurutulmuş yem şart. mineral yemi de mesela çarşamba ve pazar ver. bu günlerin akşamları kurutulmuş yem yerine olsun. sabah vereceğin stickleri yerse bir fazla verebilirsin. akşamkiler normal düzende olsun. ısıtıcı lambayı ihmal etme. aslında uva+uvb lambanın faydası daha çok dokunacaktır ama sanıyorum bu sende yok.

hayvan bu boydan 1 cm büyüdükten sonra durumu hakkında tekrar resimli bir mesaj atarsın. birinci resimde dikkatimi çekti kafasının tepesinde kahverengi bir leke gördüm. o yaramı doğuş lekesi mi resimden seçemedim.
 
Cvp: Kabuk yumuşaklığı

o kahverengi leke diğer konularımda bahsetmiştim. önce beyazdı küresel bir yapıda. şu an iyileşme evresinde deri değişimi yapıyor
 
Cvp: Kabuk yumuşaklığı

Bence sadece kabukta değil baştada değişik bir durum var. Sanki iple bağlanmış gibi ensesinden dolaşan bir iz var. Resimlerden mi bana öyle geldi ama bir gariplik var.
Bir tahminim erkek olacağı yönünde ama tabiki kesin durum ileride belli olur.
 
Geri
Üst