Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk yumusamasi mi emin degilim

mika

Yeni Üye
Arkadaslar kaplumbagalarimda son 2 haftadir sanirim kabuk yumusamasi var kabugun kuyruka yakin olan arka kismi yumusak ama baska yerlerde yok bas kismindaki kabuk da buyuk olanda sert kucuk olanda yumusak baska kabugun hic bir yerinde yumusaklik gozlemlemedim alt kabuk saglikli goozukuyo cok fazla yumusak degil
bende hemen tedaviye basladim her gun vitamin veriyor 4 gundur
1-reeflovers mr turtlekabuk sertlestirici damla
2-tor axsol
3-zade vital d vitmaini ( degerleri devit 3 ile ayni haftada 1 kere veriyom bundan sadece insanlar icin olandan)
yem olarak
1-sera raffy p
2- kurutulmus karides (su anlik elimde bitti sizden ricam bir de yem icin oneri yapmaniz sabah karides aksam raffy p gibi hangisini ne zaman vereyim yani )
buyuk olan kaplumbaga 6-7 aylik
kucuk olan 4-5 aylik
eger isterseniz kabuk boylarini olcebilirim buyuk olan kabuk degistirdi ve epey sertlesti
kucuk olan degistirme asamsinda ust kisimlari degistirdi simdi altlari degistiryor
emin olamadim kabuk yumusamasi mi degilmi diye
bu arada uvb lambabi siparis ettim
bu lamba uyumlumu ?
%3 uvb %97uva bir lamba
simdiden tesekkurler

bu arada son zamanlarda guneslendirmek icin kaba falan cikardigimda elime alinca ikiside hirliyor sanirim onlara zarar vereceigimi dusunuyorlar :C

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bana sormadan bu tedavilere girmeyin. Hayvanın birşeyi yokken gereksiz tedaviler hayvanın organlarını yıpratır.

En başta o kabuk sertleştirici denen şeyi kaldırıp çöpe at onun yararı yok zararı çok. Her gün vitamin verilmez hayvan hastalığa bağlı iştahsızlık göstermiyorsa ki kabukta yumuşaklık saptanırsa devit kullanılır bununda dozajı vardır fazlası zararlıdır.

Hayvanın yaşı değil kabuk boyu önemli. Kabuk boyları ne kadar ?

6 cm kabuk boyundan küçükler için kabuk yumuşaklığı normaldir. Arka kısım diğer taraflara göre daha yumuşak olur. Bu darbeyi absorbe etmesini sağlar. Organların büyürken iç baskısını azaltır. Bu sebeple 6 cm kabuk boyu altı Devit uygulamayız.

Gammarusta marka önemli değil, sera raffy I, tetra, jbl, tropical, prodac markalardan biri olsun. 6 cm kabuk boyunu geçtilerse tetra reptomin veya eheim prof. food’da al.

Uvb’de uygun olan 5.0-6.0 oranlar. %3 az gelir. 2.0-3.0 teopical ortam canlıları içindir.

Cvp: Kabuk yumusamasi mi emin degilim

biri 5 biri 5.5 cm Sanirim haklisiniz cok tesekkurler icim rahatladi kabuk yumusamalari yokmus
yumusaklik normal minimal duzeyde aslinda sanirim yok
bir yerde %3 ile %5 in yeterli olacagini okumustum fiyatida uygundu aldim uvb 5.0 lar pahali umarim idare eder zaten kabuk yumusamasi baslarsa allah korusun vitaminlerim var eksik kalirsa onlardan kullanirim vitaminleri kesiyorum suan degilmi tesekkurler tekrardan

[font=Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif]Most people choose to use two lamps, usually a [/font][font=Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif]UVB lamp[/font][font=Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif] of either a tube or compact design, and a separate [/font][font=Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif]basking lamp[/font][font=Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif]. For aquatic turtles, most experts recommend using a 2.5 percent, 3 percent, or 5 percent UVB lamp. These lamps are often called "Tropical UVB" lamps or "Swamp UVB" lamps, and are the type you should use for aquatic turtles. I suggest that you [/font][font=Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif]not[/font][font=Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif] use "Desert UVB" or 10 percent UVB lamps for aquatic turtles. Those lamps are made for desert-dwelling reptiles. If you [/font][font=Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif]must[/font][font=Verdana, Geneva, Arial, helvetica, sans-serif] use a 10.0 temporarily because it's all that's available at pet shops where you live, then move it farther away from the basking platform. It's not a perfect solution, but it's better than nothing.

boyle bir yerden okumustum sizce sikinti olmaz degilmi ?[/font]

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sera raffy P içindeki kırmızılar mineral yemdir. Bunları ayırıp haftada iki öğün vereceksin. 8 cm kabuk boyuna gelince günde tek öğüne döneriz. O vakit minwral haftada 1 gün verilir. Bu her türlü gereksinimi sağlar vitamin damlaya gerek yoktur. Bunlar bitince doğrudan sera mineral yem alırsın. Yada sera carnivor yem.

%3 yavru hayvanlar için iş görebilir ama ileri zamanda büyüdüklerinde kabuk kalınlaşacağı için fayda sağlamayacaktır. Deri yoluyla alır ama Uvb kabuktan randımanlı geçmez. Dediğin pahalı olan ampuller kompaktır. Uva + Uvb içerir.

Geri