Arkadaslar kaplumbagalarimda son 2 haftadir sanirim kabuk yumusamasi var kabugun kuyruka yakin olan arka kismi yumusak ama baska yerlerde yok bas kismindaki kabuk da buyuk olanda sert kucuk olanda yumusak baska kabugun hic bir yerinde yumusaklik gozlemlemedim alt kabuk saglikli goozukuyo cok fazla yumusak degil
bende hemen tedaviye basladim her gun vitamin veriyor 4 gundur
1-reeflovers mr turtlekabuk sertlestirici damla
2-tor axsol
3-zade vital d vitmaini ( degerleri devit 3 ile ayni haftada 1 kere veriyom bundan sadece insanlar icin olandan)
yem olarak
1-sera raffy p
2- kurutulmus karides (su anlik elimde bitti sizden ricam bir de yem icin oneri yapmaniz sabah karides aksam raffy p gibi hangisini ne zaman vereyim yani )
buyuk olan kaplumbaga 6-7 aylik
kucuk olan 4-5 aylik
eger isterseniz kabuk boylarini olcebilirim buyuk olan kabuk degistirdi ve epey sertlesti
kucuk olan degistirme asamsinda ust kisimlari degistirdi simdi altlari degistiryor
emin olamadim kabuk yumusamasi mi degilmi diye
bu arada uvb lambabi siparis ettim
bu lamba uyumlumu ?
%3 uvb %97uva bir lamba
simdiden tesekkurler
bu arada son zamanlarda guneslendirmek icin kaba falan cikardigimda elime alinca ikiside hirliyor sanirim onlara zarar vereceigimi dusunuyorlar :C
bende hemen tedaviye basladim her gun vitamin veriyor 4 gundur
1-reeflovers mr turtlekabuk sertlestirici damla
2-tor axsol
3-zade vital d vitmaini ( degerleri devit 3 ile ayni haftada 1 kere veriyom bundan sadece insanlar icin olandan)
yem olarak
1-sera raffy p
2- kurutulmus karides (su anlik elimde bitti sizden ricam bir de yem icin oneri yapmaniz sabah karides aksam raffy p gibi hangisini ne zaman vereyim yani )
buyuk olan kaplumbaga 6-7 aylik
kucuk olan 4-5 aylik
eger isterseniz kabuk boylarini olcebilirim buyuk olan kabuk degistirdi ve epey sertlesti
kucuk olan degistirme asamsinda ust kisimlari degistirdi simdi altlari degistiryor
emin olamadim kabuk yumusamasi mi degilmi diye
bu arada uvb lambabi siparis ettim
bu lamba uyumlumu ?
25/50/75W UVA + UVB 3.0 sürüngen lamba ampulü kaplumbaÄa Basking UV ampuller isıtma lambası Amphibians kertenkele sıcaklık kontrol cihazı - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
www.aliexpress.com
simdiden tesekkurler
bu arada son zamanlarda guneslendirmek icin kaba falan cikardigimda elime alinca ikiside hirliyor sanirim onlara zarar vereceigimi dusunuyorlar :C
Moderatör tarafında düzenlendi: