Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk yumuşaması mı

XxEmrexX

Bronz 3 Üye
Katılım
28 Tem 2010
Mesajlar
75
benim 2 tane su kaplumbağam var biri 4cm diğer 3cm kabukları bna yumuşak geldi acaba kabuk yumuşaması mı var yoksa küçük oldukları içinmi kabukları yumuşak.cevaplarınızı bekliyorum...teşekkürler.
 
Küçük kaplumbagaların kuyruk civarında bir yumuşaklık oluyor ama bunun dışında bir yumuşaklık varsa kabuk yumuşamasıdır.
 
Küçüklerin zaten kabuklari yumusak olur. Fakat asiri yumusakligi kabuga hafif bastirip kabugunda asiri çökmesinden anlarsin. Siz mürekkep baligi kemigi verin hergün büyüdükce sertlesir kabugu.
 
Kabuk yumuşamasının en iyi ilacı güneştir arkadaşım 1 saat güneşlendir hergün yeterli olur birde yemlerine vitamin karıştırırsan desteklemiş olursun.Minikken kabuk bakımı çok önemlidir deformasyon riskini en aza indirir büyüdükce.
 
hergün güneşlendiriorm zaten:) bilgi için teşekkürler:)
bide mürekkep balığı kemiğini nerde bulabilirm.pet shop ta varmıdır?
 
Alin bir uvb lambasi kaplumbaganin keyfine birakin ne kadar istiyorsa okadar güneslensin. Neden güneslenmesine zorluyorsunuz ki hayvani. UVB lamba kullanmiyorsanizda akvaryumu musait bir hale çevirip balkonda bakin. Geceleri asiri soguk olmuyor. Olsa bile en az 18 derece onada dayanirlar boyu 10 cmi geçmis kaplumbagalar tabi. Küçükler her zaman içeride bakilmalidir. Onlarin bagisiklik sistemleri tam hazir olmadigi için fazla dayanmayabilirler.
 
Geri
Üst