Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk yumuşaması

edush10

Yeni Üye
kaplumbağama gentagut tedavisi uyguluyordum ve 3 günlüğüne evde yoktum o sırada arkadaşıma emanet etmiştim. bugün şimdi hayvanı aldım gentagutu sürmek için kabuğundan tuttum kaldırdım hayvanın kabuğu çok yumuşaktı neden oluyor bu yumuşama kaplumbağam ölecek mi korkuyorum önüne yem atmıştım şuanda gözleri sıkıntılı olduğu için yemi yemiyor belki göremiyor ama suda yüzüyor kabuğu hakkında yapabilceğim birşey varmı daha önce kabul sertleştirici almıştım petshoptan onu kullanmalı mıyım.

Kabuk sertleştiriciyi iade edin. Onun faydası yok.

Hayvanın önden ve tepeden komple birer resmini çekip atın bakayım

bu şekilde hafif beyazlıkları var elimle tutup gentagut sürerken yumusaklığı farkettim

Ekli dosyalar

• IMG-20240823-WA0012.jpg
    IMG-20240823-WA0012.jpg
    82.9 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20240823-WA0013.jpg
    IMG-20240823-WA0013.jpg
    74.9 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20240823-WA0015.jpg
    IMG-20240823-WA0015.jpg
    97.1 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG-20240823-WA0014.jpg
    IMG-20240823-WA0014.jpg
    91.1 KB · Görüntüleme: 21
Devite gerek yok. Deep fix reptivit vitamin damla alın. Bundaki D vitamini yeterli gelir. İlk hafta 2 günde bir sonraki 3 hafta 3 günde bir 1 damla ağzına damlatın.

Gentaguttan gözlerine sabah akşam ikişer damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin.

şuanda gentaguta başlayalı 1 haftayı geçiyor hala düzelme yok gözlerinde bu tedavi ne kadar sürüyor acaba kabuk için vitamini var onu uygulayacağım yalnız anlayamadığım bir hareketi var sürekli yapıyor bunu kafasını havaya kaldırıyor bakıyormuş gibi boynunu uzatıyor bunun anlamı ne

Kabuk için vitamin dediğiniz şey eğer kabuk sertleştiriciyse onu kullanmayın çöpe atın direkt. Cem Bey'in söylediği vitamin damlayı sipariş edin.

Gentagutun hayvanın gözlerinin içine işlediğinden emin olun.

Hayvan söylediğiniz hareketi yaparken ağzını açıyor mu?

Lamba altında boynunu uzatmışsa ısıdan maksimum faydalanmak için. Bu şekilde durup bir süre sonra ağzını açmışsa sıcaklanmıştır kendini serinletmeye çalışıyordur. Bazı hayvanlar sıcaktan bunaldığında mayıştığı için yer değiştirmek yerine böyle yapar.

Şayet her nefes alıp verirken başını ileri atıp ağzını açıyorsa bu ileri derece akciğer enfeksiyonu olduğunu gösterir. Bunda hayvan suya inmek istemez, halsizlik ve iştah kesilmesi görülür.

3. Sebepse kuru alanda kafayı havaya kaldırıp çevreyi kolaçan ederek tehdit algıladığında suya kaçması, yalnız bunda ağız açmaz.

hayvanım bugün ölmüş maalesef.. onu hayatta tutmayı beceremedim bir şişe gentagut Multi vitamin gammarus hiçbiri iyi gelmedi ileri derecede akciğer enfeksiyonu olmuş demekki son zamanlarda çok yapıyordu.

Başınız sağ olsun.

Geri