Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk yumuşaması

Betulsah

Yeni Üye
1000017043.jpg
1000017045.jpg

Birinci görselde ki kaplumbağamın adı Tyler erkek ve 3-4 aylık diye biliyorum dördüncü görseldeki arisa dişi ve 9-10 aylık diye tahmin ediyorum arisa deri değiştirdi ve kabuğu sert ikiside aynı koşullarda bakmama rağmen kaplumbağalarımı kontrol etmeye geldiğimde Tyler 1 görseldeki şekildeydi elime aldım arka kabuğunda yumuşama ve şekil değiştirme olduğunu gördüm bundan 1 hafta önce deri değiştirdi rengi normalde koyu yeşildi 2 günde rengi açıldı kabuğunda beyazlatma filan yok iştahı yerinde dışkısı olması gerektiği gibi gayet hareketli hiperaktif kaplumbağam kabuğunu böyle görünce endişe sardı beni diğer kaplumbağam arisa karides yiyor yumurta armut muz gibi meyve yemekleri yiyor Tyler sadece Karides yiyor haşlanmış yumurta ve diğer meyveleri yemiyor ısıtıcı vardı kaplumbağalar altına girdiği için su üstüne çıkmış ısıtıcı çalışınca patlamış bende geçici olarak radyatörün üzerine koydum ısı sabit maalesef kuru alan yok güneş ışığı alamadığı için yumuşamış olabilir ama hepsi bir anda gerçekleşince normal gelmedi bana erkek kaplumbağamın eski halini 3 görselde bakabilirsiniz
1000016969.jpg
fikirlerinizi bekliyorum
1000016965.jpg

Ekli dosyayı görüntüle 10482Ekli dosyayı görüntüle 10483
Birinci görselde ki kaplumbağamın adı Tyler erkek ve 3-4 aylık diye biliyorum dördüncü görseldeki arisa dişi ve 9-10 aylık diye tahmin ediyorum arisa deri değiştirdi ve kabuğu sert ikiside aynı koşullarda bakmama rağmen kaplumbağalarımı kontrol etmeye geldiğimde Tyler 1 görseldeki şekildeydi elime aldım arka kabuğunda yumuşama ve şekil değiştirme olduğunu gördüm bundan 1 hafta önce deri değiştirdi rengi normalde koyu yeşildi 2 günde rengi açıldı kabuğunda beyazlatma filan yok iştahı yerinde dışkısı olması gerektiği gibi gayet hareketli hiperaktif kaplumbağam kabuğunu böyle görünce endişe sardı beni diğer kaplumbağam arisa karides yiyor yumurta armut muz gibi meyve yemekleri yiyor Tyler sadece Karides yiyor haşlanmış yumurta ve diğer meyveleri yemiyor ısıtıcı vardı kaplumbağalar altına girdiği için su üstüne çıkmış ısıtıcı çalışınca patlamış bende geçici olarak radyatörün üzerine koydum ısı sabit maalesef kuru alan yok güneş ışığı alamadığı için yumuşamış olabilir ama hepsi bir anda gerçekleşince normal gelmedi bana erkek kaplumbağamın eski halini 3 görselde bakabilirsiniz Ekli dosyayı görüntüle 10485fikirlerinizi bekliyorum Ekli dosyayı görüntüle 10484
yavru kaplumbağaların arka tarafı yumuşak olur büyüdükce serleşir sorun yok yani,ama siz yumuşak yere ellemeyin şekli bozulmasın

Merhabalar ,

Kabuğun ön tarafı arka tarafından daha yumuşak değilse kabuk yumuşaması yoktur.

Hayvanlar henüz küçük olduğu için protein ağırlıklı beslenmeleri gerekiyor.

Meyve ve sebze vermeyin.

Stick yemde tropical axolotl, jbl rugil yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Kuru alan , su ıtısıcı , ısıtma lambası elzem malzemelerdir.

Su sıcaklığı 28 derece , kuru alan sıcaklığı ise yarım saatlik ölçümde 32 derece olmalıdır.

Isıtma lambası için bu konuyu inceleyin:

Kuru alan için bu konuyu inceleyin:

Genel kaplumbağa bakımı için bu konuyu inceleyin:

• Beğen
Tepkiler: cem
Bu arada günde düzenli olarak hep aynı saatlerde karides veriyorum
yavru kaplumbağaların arka tarafı yumuşak olur büyüdükce serleşir sorun yok yani,ama siz yumuşak yere ellemeyin şekli bozulmasına

yavru kaplumbağaların arka tarafı yumuşak olur büyüdükce serleşir sorun yok yani,ama siz yumuşak yere ellemeyin şekli bozulmasın
Arkası yumuşak olduğunu bilmiyordum bu kaç ay böyle devam edecek

Merhabalar ,

Kabuğun ön tarafı arka tarafından daha yumuşak değilse kabuk yumuşaması yoktur.

Hayvanlar henüz küçük olduğu için protein ağırlıklı beslenmeleri gerekiyor.

Meyve ve sebze vermeyin.

Stick yemde tropical axolotl, jbl rugil yada omega one juvenile turtle sticks yemlerinden birini alın.

Gammarusta sera raffy I, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Kuru alan , su ıtısıcı , ısıtma lambası elzem malzemelerdir.

Su sıcaklığı 28 derece , kuru alan sıcaklığı ise yarım saatlik ölçümde 32 derece olmalıdır.

Isıtma lambası için bu konuyu inceleyin:

Kuru alan için bu konuyu inceleyin:

Genel kaplumbağa bakımı için bu konuyu inceleyin:
Teşekkür ederim yeni yeni düzen kurduğum için hepsi bir anda olmuyor maalesef ikisinin ön kabuğu sert dişi olan kaplumbağam bir kaç ay daha büyük olduğu için kabuğu sert erkek kaplumbağamda kabuğunun ön kısmı sert arka kabuğu sonradan yumuşama oldu sandım yani önceden hiç dikkatimi çekmedi ben yem olarak karides veriyorum haftada bir haşlanmış yumurtanın beyazını veriyorum günde iki kere ve hep aynı saatlerde karides veriyorum yem rehberini değiştirmem gerek sanırım haftada 2 kere kabuklarını nazikçe fırçalıyorum filtrem var ama kullanmıyorum günlük sularını değiştiriyorum kirli suda barındırmıyorum şu anda ısıtıcı ısı lambası filan olmadığı için plastik kaptalar su ısısı genellikle 29-27 arası oluyor kuru alan olmadığı için arada çıkarıyorum temiz bir zeminde gezmelerine özen gösteriyorum maksat hareketlilik olsun kemikleri gelişsin

Foruma hoşgeldiniz.

Kabuk boyları kaç cm?

Kabuklarında bir sorun gözükmüyor. Kabukları temiz gereksiz yere fırçalamayın bu hayvanları strese sokar.

Ara geçişli fazla akvaryum masrafına gerek yok direk 100 litre yada üstü akvaryum alın. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum olur. Buna göre su ısıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası ve filtre alacaksınız.

Kuru alansız olmaz. Sağlıklı gelişim için boyca uzun yüzebilecekleri alan; akciğer gelişimi için derinlik lazım.

Metabolizmalarının canlı olması içinde su ısıtıcı ve ısıtma lambası lazım.

Kış aylarındayız hayvanlar üşütürse bu akciğer enfeksiyonuna çevirir.

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Foruma hoşgeldiniz.

Kabuk boyları kaç cm?

Kabuklarında bir sorun gözükmüyor. Kabukları temiz gereksiz yere fırçalamayın bu hayvanları strese sokar.

Ara geçişli fazla akvaryum masrafına gerek yok direk 100 litre yada üstü akvaryum alın. 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum olur. Buna göre su ısıtıcı, kuru alan, ısıtma lambası ve filtre alacaksınız.

Kuru alansız olmaz. Sağlıklı gelişim için boyca uzun yüzebilecekleri alan; akciğer gelişimi için derinlik lazım.

Metabolizmalarının canlı olması içinde su ısıtıcı ve ısıtma lambası lazım.

Kış aylarındayız hayvanlar üşütürse bu akciğer enfeksiyonuna çevirir.

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Kabuk boyları dişi olan kaplumbağanın kabuğu tam 7 cm erkek olan kaplumbağanın kabuğu tam 6 cm ikisi de aldığım yerde pek iyi bakılmamıştı erkek kaplumbağa akciğer enfeksiyonuna yakalanmıştı kabuk altı pembelik hapşurma zor nefes alma burun akıntısı gibi sorunlar yaşıyordu ilk geldiğinde stresten yemek bile yemiyordu karides verdim yemedi bitkisel yemleri pek tercih etmiyorum ama onun için iki farklı bitkisel yem aldım birkaç kere bitkisel yemle beslemeye başladım sonra karidese alıştırdım birbirlerine yeni alışıyorlar diye ayrı ayrı beslemeye devam ettim dişi olan ondan büyük olduğu için hızlı yemek yiyordu aç kalmasın diye ayrı ayrı beslemeye devam ettim son 2 haftadır birbirlerini alıştırdım ve beraber yem yiyorlar karidesi İlk başta başka bir yerden aldım kalitesiz olunca başka bir yerden sipariş ettim https://ty.gl/6zixgg38pie9 buradan aldığım Karides gayet kaliteliydi bunu tercih ediyorum kaç aydır fırçalama işine gelirsek bizimkiler tam tersine fırçalama işini seviyor pek yormuyorum çünkü 50'ye 80 bir akvaryumum var önceden onu kullanıyordum ısıtıcı ile ilgili sorun yaşadığım için şu anda radyatörün üzerinde ve sabit ısıda 29-27 arası yeni ısı lambası sipariş ettim önceden sipariş etmiştim ama sorun yaşadım gelmedi

Kabuk boyları dişi olan kaplumbağanın kabuğu tam 7 cm erkek olan kaplumbağanın kabuğu tam 6 cm ikisi de aldığım yerde pek iyi bakılmamıştı erkek kaplumbağa akciğer enfeksiyonuna yakalanmıştı kabuk altı pembelik hapşurma zor nefes alma burun akıntısı gibi sorunlar yaşıyordu ilk geldiğinde stresten yemek bile yemiyordu karides verdim yemedi bitkisel yemleri pek tercih etmiyorum ama onun için iki farklı bitkisel yem aldım birkaç kere bitkisel yemle beslemeye başladım sonra karidese alıştırdım birbirlerine yeni alışıyorlar diye ayrı ayrı beslemeye devam ettim dişi olan ondan büyük olduğu için hızlı yemek yiyordu aç kalmasın diye ayrı ayrı beslemeye devam ettim son 2 haftadır birbirlerini alıştırdım ve beraber yem yiyorlar karidesi İlk başta başka bir yerden aldım kalitesiz olunca başka bir yerden sipariş ettim https://ty.gl/6zixgg38pie9 buradan aldığım Karides gayet kaliteliydi bunu tercih ediyorum kaç aydır fırçalama işine gelirsek bizimkiler tam tersine fırçalama işte seviyor pek yoruyorum çünkü 50'ye 80 bir akvaryumum var önceden onu kullanıyordum ısıtıcı ile ilgili sorun yaşadığım için şu anda radyatörün üzerinde ve sabit ısıda 29-27 arası yeni ısı lambası sipariş ettim önceden sipariş etmiştim ama sorun yaşadım gelmedi ( Decdeal 25W Halojen Isı Lambası Uva Uvb Lambası Isıtıcı Işık ) senin sipariş ettiğim ısı lambası bu

Hayvanlar yaşlarına göre ufak kalmışlar bu kabuk kalınlığından belli oluyor. Yine de sistem eksiklikleri tamamlanırsa boy uzamaları kaldığı yerden devam eder.

İlk resimdeki hayvanda üstbağada gensel hata var. Nazar boncuğu gibi duruyor.

Diğer hayvanda plaka katman yoğunluğu fazla bu hayvanda o kadar yok. Isıtma lambası ısıtma yanında kabuğu kurutup plakaları gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Lambayı kurduktan sonra 2 ay içinde 2. Hayvan plaka atmazsa devit uygulaması yapalım. Haber verirsiniz.

O akvaryum olur. Ona uygun su ısıtıcı ve filtre alacaksınız. Tam ölçüsü nedir?

6 cm kabuk boyunu geçtiklerine göre stick yemde omega one juvenile turtle sticks, tetra reptomin,

Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Gammarusta sera raffy I, tetra, tropical ve dajana markaların gammarusu kalitelidir.

8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğün veriyoruz. Şu an sabah akşam devam edin. Stick yemi kafa hacimlerinin yarısı kadar gammarusu ufağa 6-7 büyüğe 8-9 tane verin. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

Hayvanlar yaşlarına göre ufak kalmışlar bu kabuk kalınlığından belli oluyor. Yine de sistem eksiklikleri tamamlanırsa boy uzamaları kaldığı yerden devam eder.

İlk resimdeki hayvanda üstbağada gensel hata var. Nazar boncuğu gibi duruyor.

Diğer hayvanda plaka katman yoğunluğu fazla bu hayvanda o kadar yok. Isıtma lambası ısıtma yanında kabuğu kurutup plakaları gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Lambayı kurduktan sonra 2 ay içinde 2. Hayvan plaka atmazsa devit uygulaması yapalım. Haber verirsiniz.

O akvaryum olur. Ona uygun su ısıtıcı ve filtre alacaksınız. Tam ölçüsü nedir?

6 cm kabuk boyunu geçtiklerine göre stick yemde omega one juvenile turtle sticks, tetra reptomin,

Mineral yemde sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Gammarusta sera raffy I, tetra, tropical ve dajana markaların gammarusu kalitelidir.

8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğün veriyoruz. Şu an sabah akşam devam edin. Stick yemi kafa hacimlerinin yarısı kadar gammarusu ufağa 6-7 büyüğe 8-9 tane verin. Sabah stick yemi akşam gammarusu veriniçin teşekkür

Öneriniz için teşekkür ederim yemleri en yakın zamanla alacağım akvaryum eni 50 cm boy 80 cm kaplumbağa akvaryumları gibi değil sıradan akvaryum ama bunu geçici olarak aldım sonra büyüteceğim ısı lambası aldım ürünün açıklamasında ( Özellikleri: Soğuk havalarda sürüngenlerinize sıcaklık sağlar. Sürüngenler için temel UVB ve UVA ışınları sağlar. Metabolik kemik hastalığını önlemeye veya tersine çevirmeye yardımcı olur. 360° dönebilen klips ışığı, kolay kurulum ve kullanım için pratik. Gün boyu aktif olan sürüngenler için en uygun seçim. Özellikler: Güç: 25W Güç Fişi: 220V-240V 50HZ Işık Kaynağı: UVA, UVB Malzeme: Seramik (Lamba), Paslanmaz Çelik (Tüp) Lamba Boyutu: 5*5*5cm / 2 * 2 * 2in Ürün Ağırlığı: 290g / 10.2oz Not: Lütfen ışığı sürüngene çok yaklaştırmayın. ) yazıyor eğer bu olmazsa daha iyisini alabilirim akvaryumun bir tarafı kuru bir tarafı su olduğu için mini akvaryum ısıtıcısı aldım tabiki ürünleri zamanla değiştireceğim ben normalde Kahramanmaraşta yaşıyorum depremden sonra İstanbul'a taşındım işin taşınma sürecini düşündüğüm için 80-50 cm akvaryum aldım kapluşlarımın gelişimi ilerledikçe en iyisini alırım kuru alan için yapay çim ve kaplumbağaların tırmanabileceği taş aldım şu anlık bu kadar sorum olacak satılan vitaminleri önerir misiniz? devit uygulaması nedir? 😅
1000017139.jpg
1000017104.jpg

Öneriniz için teşekkür ederim yemleri en yakın zamanla alacağım akvaryum eni 50 cm boy 80 cm kaplumbağa akvaryumları gibi değil sıradan akvaryum ama bunu geçici olarak aldım sonra büyüteceğim ısı lambası aldım ürünün açıklamasında ( Özellikleri: Soğuk havalarda sürüngenlerinize sıcaklık sağlar. Sürüngenler için temel UVB ve UVA ışınları sağlar. Metabolik kemik hastalığını önlemeye veya tersine çevirmeye yardımcı olur. 360° dönebilen klips ışığı, kolay kurulum ve kullanım için pratik. Gün boyu aktif olan sürüngenler için en uygun seçim. Özellikler: Güç: 25W Güç Fişi: 220V-240V 50HZ Işık Kaynağı: UVA, UVB Malzeme: Seramik (Lamba), Paslanmaz Çelik (Tüp) Lamba Boyutu: 5*5*5cm / 2 * 2 * 2in Ürün Ağırlığı: 290g / 10.2oz Not: Lütfen ışığı sürüngene çok yaklaştırmayın. ) yazıyor eğer bu olmazsa daha iyisini alabilirim akvaryumun bir tarafı kuru bir tarafı su olduğu için mini akvaryum ısıtıcısı aldım tabiki ürünleri zamanla değiştireceğim ben normalde Kahramanmaraşta yaşıyorum depremden sonra İstanbul'a taşındım işin taşınma sürecini düşündüğüm için 80-50 cm akvaryum aldım kapluşlarımın gelişimi ilerledikçe en iyisini alırım kuru alan için yapay çim ve kaplumbağaların tırmanabileceği taş aldım şu anlık bu kadar sorum olacak satılan vitaminleri önerir misiniz? devit uygulaması nedir? 😅Ekli dosyayı görüntüle 10521Ekli dosyayı görüntüle 10522
Bende bu iki yem var siz yem önerisinde bulundunuz ama tam anlamadım erkek kaplumbağam 6 cm dişi kaplumbağa 7 cm benim için yem rehberi oluşturur musunuz başka hangi yemler almalıyım nasıl beslemeliyim tam bilmiyorum

Vitamin damlaya gerek yok. Mineral yem olarak sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Devit D vitamini bunu kabukta yoğun plaka olması durumunda atma süresini kısaltmak için kabukta da kullanırız. Yalnız bir miktar emilimi olacağı için belli bir süre uygularız. D vitamininin azı kadar fazlası da zararlıdır.

Devit plakaları yumuşatır ısıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Uv ampule şu an gerek yok ısıtma ampulü yeterli.

1 kereliğine omega one juvenile turtle sticks yemi alın.

Açık yem kullanmıyoruz. Bu bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

Temiz olduğuna eminseniz kullanın yoksa jelatini açılmamış kutuda alın. Küçük olan 8 cm kabuk boyuna gelince ki bu günde tek öğüne düşme başlangıcıdır. Gammarus yerine tropical river shrimps yada tropical blood worms yemlerinden birini alın.

Çim yerine pvc paspas daha sağlıklı olur. Üçgen yada altıgen şekilli olanlarındanalacaksınız. Çimler direk petrol artığı ve çimi yeme durumları var.

Vitamin damlaya gerek yok. Mineral yem olarak sera carnivor yada tropical biorept W yemi alın.

Devit D vitamini bunu kabukta yoğun plaka olması durumunda atma süresini kısaltmak için kabukta da kullanırız. Yalnız bir miktar emilimi olacağı için belli bir süre uygularız. D vitamininin azı kadar fazlası da zararlıdır.

Devit plakaları yumuşatır ısıtma lambası kurutup gerdirerek açılıp atılmasını sağlar.

Uv ampule şu an gerek yok ısıtma ampulü yeterli.

1 kereliğine omega one juvenile turtle sticks yemi alın.

Açık yem kullanmıyoruz. Bu bayat yada parazit yumurtası taşıyabilir.

Temiz olduğuna eminseniz kullanın yoksa jelatini açılmamış kutuda alın. Küçük olan 8 cm kabuk boyuna gelince ki bu günde tek öğüne düşme başlangıcıdır. Gammarus yerine tropical river shrimps yada tropical blood worms yemlerinden birini alın.

Çim yerine pvc paspas daha sağlıklı olur. Üçgen yada altıgen şekilli olanlarındanalacaksınız. Çimler direk petrol artığı ve çimi yeme durumları var.
Dediklerinizi dikkate alacağım bu önerdiğiniz yemleri günlük mü kullanmam mı gerek yani hepsinden azar azar mı bunları kullanınca karides gerek kalacak mı? Ben yem konusunun bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum açıkçası satıcı sadece karides dedi ve geçti bende ona uydum ha birde erkek kaplumbağamın şu 2 günde kabuk büyümesi gözüme çarptı ilk konuda arka kabuğunun yumuşak olduğunu ve şekil değiştirdiğini söylemiştim şu anda biraz yumuşak ama şekilli normal gözüküyor şu anda mümkün olduğunca kabuğuna dokunmamaya dikkat ediyorum

Her öğün farklı bir marka vereceksiniz. Yemleri karıştırmayın seçerler.

Büyüme potasına girdiklerinde normalden hızlı büyürler.

Her yem gerekli olan ihtiyaçlarını karşılar. Eskiden çeşit önerimiz fazla idi ama yem fiyatlarının yüksekliği, bazı yemlerin piyasadan çıkması sebebiyle sıkıntılı dönemler yaşıyoruz.

Geri