Betulsah
Yeni Üye
Birinci görselde ki kaplumbağamın adı Tyler erkek ve 3-4 aylık diye biliyorum dördüncü görseldeki arisa dişi ve 9-10 aylık diye tahmin ediyorum arisa deri değiştirdi ve kabuğu sert ikiside aynı koşullarda bakmama rağmen kaplumbağalarımı kontrol etmeye geldiğimde Tyler 1 görseldeki şekildeydi elime aldım arka kabuğunda yumuşama ve şekil değiştirme olduğunu gördüm bundan 1 hafta önce deri değiştirdi rengi normalde koyu yeşildi 2 günde rengi açıldı kabuğunda beyazlatma filan yok iştahı yerinde dışkısı olması gerektiği gibi gayet hareketli hiperaktif kaplumbağam kabuğunu böyle görünce endişe sardı beni diğer kaplumbağam arisa karides yiyor yumurta armut muz gibi meyve yemekleri yiyor Tyler sadece Karides yiyor haşlanmış yumurta ve diğer meyveleri yemiyor ısıtıcı vardı kaplumbağalar altına girdiği için su üstüne çıkmış ısıtıcı çalışınca patlamış bende geçici olarak radyatörün üzerine koydum ısı sabit maalesef kuru alan yok güneş ışığı alamadığı için yumuşamış olabilir ama hepsi bir anda gerçekleşince normal gelmedi bana erkek kaplumbağamın eski halini 3 görselde bakabilirsiniz