Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Yumuşaması

erdiaydn

Bronz 1 Üye
Benim 2 tane kaplumbağam var. Maalesef daha yeni farkettim ikisininde kabuğu yumuşamış.Neler yapabilirim?Acaba ilaçsız doğal bir tedavi yöntemi var mı?

Bide 2. olarak, sadece 1 kaplumbağamın gözleri kapalı hiç açmıyor asla, buna ne çözüm önerirsiniz?

Cvp: kabuk yumuşaması

Öncelikli olarak bakım şartlarınız, ekipman, yem ve kullandığınız vitaminleri yazarsanız yanlışı bulup size yardımcı olabiliriz.

kaplumbağalarınız küçükse kuyruğun üzerindeki yumuşaklık normaldir fakat yumuşaklık daha başka yerlerde ise sakıncalı bir durum.gözleri açılmayan kaplumbağanızında akciğer enfeksiyonu kapmış olma riski var.en kısa zamanda akvaryumunuz ve ekipmanlarınız ile ilgili bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım

kaplumbağa bahçesinde bakıyorum. yemleri: sanyu turtle stıck ve karides. ama yemiyorlar . normal de kuyruk bölgesi yumuşak değildi ama bugün dikkat ettim yumuşamış.Daha önce sertti

İlk olarak bu konu hastalıklar bölümünde tartışılmalı diye düşünüyorum. Moderatörler taşırsa sevinirim. Ben taşıyamıyorum.

Ardından forumdaki bakım başlığına bir bakın.

Ondan sonra forumda d3 ve uv lamba şeklinde arama yapın.

Size gerekli olan tüm bilgiler forumda mevcut.

Bırakın beslemeyin!Bu şartlarda yaşayamaz o minikler! Ya adam gibi bakın ya bakmayın bu kadar basit!

o kapta besliyorsanız tedaviye başlamanızada gerek yok çünkü o kaplar hijyen bakımından çok zayıf.en kısa zamanda bir akvaryum alın ve tedaviye başlayın

Cvp: Kabuk Yumuşaması

bende almayı düşünüyordum. bana neler lazım hepsini yazabilirmisiniz? 2 adet kaplumbağam var 4 cm boylarında

Akvaryum,ısıtıcı,filtre, uv lamba,vitaminleri -direnç için- -bir de mavi su damlası var vitamin ondan alırsanız direnci arttırır hem suya hemde mamaya konuyor-...

Kabuğu için kabuk koruyucu kullanmalısın.Hafta 1-2 defa kaplumbağaların üzerine 1-2 damla damlatılıyor ve pamukla sürülüyor.Ama gözüne gelmesin.Bu sayede kabuk sorunu ortadan kalkar,kalkmasa bile dah iyileşir.

Gözü içinde; mailto:/forum/Konu-goz-hastaliklari.html
buradan bakabilirsiniz.Neler olacığı ve kullanımı yazıyor :smile:

Kabuk koruyucuların hiç bir yararı olmuyor bence..

kaplumbağaların resmini atıcam şimdi lütfen birisi ilgilensin... çok rica ediyorum

ben bide öncelikle şeyi sorcam. biyerde okumuştum kabuk yumuşaması çözümü için "yumurtayı haşlayıp suyun içinde birgün bekletin diyordu. sonrada kaplumbağanın suyuna aktarın" diyodu. sizce bir sorun olurmu?

birde şeyi sorcam Terramycin mi yoksa Gentagut mu daha faydalı hemen gidip alıcam çok seviyorum kaplumbağalarımı çok güzel ve özel hayvanlar benim için....

bir yumurtayı suda haşlayın birgün bekletin sonra yumurtanın suyunu kaplumbağalarının suyuna dökün sorun çözülmüş olur:smile:

Lütfen bilgi sahibi olmadan ve kulaktan dolma laflarla yorumlarda bulunmayın. Kabuk koruyucu denen şey sahte bir ilaçtır ve kaplumbalara yarardan çok zarar verir. Kesinlikle uzak durun ve satmaya kalkan kişiye de kuşkuyla bakın!

Forumda biraz gezinti yaparak tam olarak nelere ihtiyacınız olacağını göreceksiniz. Ana başlık olarak akvaryum, ısıtıcı, filtre, UVA/UVB aydınlatma sistemi, kuru alan, kuru alan için ısıtıcı aydınlatma ışığı. Bu ekipmanlarla birlikte bir akvaryum ortamı kurmadığınız sürece kaplumbağalarınız ölüme mahkumdur.

Forumu biraz karıştırın ve gerekli ekipmanlar ile ilgili bilgi sahibi olun. Ve en kısa sürede bu ekipmanları temin edin. Aksi takdirde kaplumbağalarınızı çok kısa süre içinde kaybedeceksiniz. Unutmayın; onlar birer can taşıyor.

yumurta suyunun akvaryumu kirletmekten başka faydası yoktur. kabuk yumuşamasını önleyecek ürünler.
-eczaneden alınacak devit vitamin (haftada bir, bir yeme bir damla olarak verilir.) (uzun ömürlü kullanılmaz)
-jbl calcil yem; sera mineral yem (içeriğinde kalsiyumda vardır.)
-uvb ampul (bu ampul yaptığı ışınımla hayvanın kendi içinde D3 vitamin sentezi yaparak kabuk gelişimine doğal yollu katkı sağlar.)
-mürekkep balığı kemiği (bu toz şekline getirilerek ıslak yeme bulanarak verilir.)
-karides / gammarus bunlar içeriğindeki kitin maddesiyle başta kıkırdak doku olmak üzere kemiğe faydalıdır.

omer1332' Alıntı:
bir yumurtayı suda haşlayın birgün bekletin sonra yumurtanın suyunu kaplumbağalarının suyuna dökün sorun çözülmüş olur:smile:

Öneride bulunulan konu çok eski ve pasif durumda. Tarihlere dikkat lütfen.

Geri