Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk

jarti-gala

Bronz 5 Üye
arkadaşlar kabukda sorun vardı biliyorsunuz. cem abi devitle güneş banyosu önermişti iki gündür yaptım çok iyi geldi kabuklarını döktü büyük oranda. yalnz bu gün bağındaki en ön plaka kalkmş ama atamamş şöyle bi dokunayım dedim altı bembeyaz. saydam olan plağın altı yani. sanki derinden soyulmş gibi elime alıp dikkatli baktım bastrdım biraz yerine kaynarmı bilemiyorum tabi ama napıcaz? hala kuru alanda.bi nevi açık yara gibi sanki? acil yardıma ihtyacım var. çünkü suya koyup koymamak konusundada karasız kaldım. ayrıca dokununca çişini yaptı çok panikledi.

Cvp: kabuk

Deviti surdukten sonra fircaladiniz mi fircaladiysaniz sertce mi ?
Bu havada gunese cikartmamalisiniz basina bir lamba koyum yada kuru lana engel yapip oraya koyun

Fotograf ekler misiniz lutfen

yok güneşde değil yalnş yazmışım lambanın altında kuru alanda bak fotoğraf koyamycam şu anda kapalı gözüküyo çünkü ama şöle görünüyo
mailto:/forum/konu-kara-kaplumbaga-kabugu.html

linki açtığında plakalı kabuk ve beyaz yerler görüceksin bak. ordaki gibi beyaz

Fotoğraf ekleyebilirseniz daha iyi olur.
Gördüğünüz sanırım dökülen ya da aldığınız plakanın altındaki kemik.

Eger gercekten oyleyse ki boyle bir durumu daha onceden gormedim ama kabugu cok zorlamis olmasiniz ciksin diye sadece devit surerseniz onun dogal yoldan atmasini kolaylastirirsiniz bu daha iyi

dediğini anladım. plakaya dokunma o şekilde kalsın. altındaki yeni plaka daha gelişimini tamamlamamış. sökersen kanar. sadece baticon sürüp kurumasını bekle 5 dakika kadar sonra akvaryuma koy. akvaryum yeni temizlemiştin mikrop kapmaz. sadece bir kez baticon yeterli. alttaki plaka oluştukça desen ortaya çıkar tekrar. mineral ve agil yemin varsa normal düzende vermeye devam et. yoksa alırsın.

Alisarp' Alıntı:
Eger gercekten oyleyse ki boyle bir durumu daha onceden gormedim ama kabugu cok zorlamis olmasiniz ciksin diye sadece devit surerseniz onun dogal yoldan atmasini kolaylastirirsiniz bu daha iyi

daha önce gördüm ben ama nası tedavi edildi bilmiyorum. bu arada fotoğraf koyamıyorum çünkü çay kaşığının yarısı kadar düşün kavlamştı ben dokununca beyaz dokuyu gördüm. tekrar kapamaya çalıştım. 

cem' Alıntı:
dediğini anladım. plakaya dokunma o şekilde kalsın. altındaki yeni plaka daha gelişimini tamamlamamış. sökersen kanar. sadece baticon sürüp kurumasını bekle 5 dakika kadar sonra akvaryuma koy. akvaryum yeni temizlemiştin mikrop kapmaz. sadece bir kez baticon yeterli. alttaki plaka oluştukça desen ortaya çıkar tekrar. mineral ve agil yemin varsa normal düzende vermeye devam et. yoksa alırsın.

senden cevap alana kadar koymamıştım suya iyi etmişim. tamam ben bi baticon süreyim saol abi.

Geri