Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk

sevvalssen

Bronz 5 Üye
hayırlırlı akşamlar , öncellikle eski hesabımı unuttuğum için burdan yeni hesap açtım . Bugün ben işteyken akvaryumu temizlemesi için anneme rica ettim ama kendisi suziyide temizlemiş ama çok yanlıs şekilde, cem bey kalkan plakları cımbızla hafif çıkarıyorduk ve suzinin kabuğunda yer yer beyazlıklar oluşmuştu ve annem onları cımbızla temizlemeye kalkmış ama işten gelince gördüğüm görüntülü dakikalarca sinirden ağladım. Suzi suya girmiyorve belli ki cani cok acıyor ne yapmam lazım .Annem suziyi çok sever nasıl böylr dikkatsiz davrandi aklim almıyor . Kabuk altını bile yapmış içim çok acıyor ne yapmam lazım

Ekli dosyalar

• 20230715_210724.jpg
    20230715_210724.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 32
  • 20230715_210737.jpg
    20230715_210737.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 29
  • 20230715_210008.jpg
    20230715_210008.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 30
  • 20230715_210732.jpg
    20230715_210732.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 30
  • 20230715_211639.jpg
    20230715_211639.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 31
lütfen erken dönüş yapar mısınız çok çaresiz hissediyorum kendimi şuan

Baticon varsa kabuğuna sürün. 30dk kuru yerde bekletin. Sonra kalanı peceteyle hafifce silip akvaryuma alın.

Bu gece 1 kere sürün. Baticon yoksa yarın alın. Kullanımı hakkında admin bakınca daha detaylı bilgilendirir.

Birde akvaryum suyunu hep temiz tutun açık yaradan enfeksiyon kapabilir. Akvaryum ölçüleri nedir? Su hacmi kaç Litre?

Birde akvaryum suyunu hep temiz tutun açık yaradan enfeksiyon kapabilir. Akvaryum ölçüleri nedir? Su hacmi kaç Litre?
baticon yok malesef ve su hacmibi ölçülerini bilmiyorum ama 8 litreye yakın su koyuyorum onu biliyotum sadece ve akvaryumu büyüteceğiz zaten inşallah

8litre su çok az o hayvan icin. Suyun yarısını hergün değiştirin. Akvaryum fotoğrafi atar mısınız?

Suyun az olmasi cabuk kirlenmesine neden olur. ayrica bu hayvanlarin genis yuzme alanina ve buyuk su hacmine ihtiyacı var. Sizin kaplumbağa icin en az 50 60 litre su olmasi gerekiyor.

Suyun az olmasi cabuk kirlenmesine neden olur. ayrica bu hayvanlarin genis yuzme alanina ve buyuk su hacmine ihtiyacı var. Sizin kaplumbağa icin en az 50 60 litre su olmasi gerekiyor.
şuan çekemem suziyi uyandırmamak için ama yarın işe gitmeden çekerim umarım , evet çok küçük kalıyor akvaryum fakat sınav senem olduğu için pek akvaryum işiyle ilgilenemedim ve o zamanlar geçici niyetle bir akvaryum sipariş etmiştim o da dar çıktı biraz ama bundan iyidir, biraz da bu yeni akvaryumla idere edeceğiz mecbur çünkü yeni akvaryum için birikim yapmam lazım

F29AD717-6F70-4062-A961-B040F0559058.jpeg
C23A06B7-EFF5-44DB-9D30-3FA4609767F2.jpeg
Canikomun altında ve kabuğunda böyle lekerler oluştu bi kaç gündür mantar mı başka bir şeye bi haberci emin olamadım ne yapmam gerekli.

Ekli dosyayı görüntüle 5584Ekli dosyayı görüntüle 5585Canikomun altında ve kabuğunda böyle lekerler oluştu bi kaç gündür mantar mı başka bir şeye bi haberci emin olamadım ne yapmam gerekli.
Hayvanın ağzındaki nedir? Su dışında yem vermiyoruz. Su olmadan yutamazlar. Kabugunda bir sorun gözüknmüyor. Kabuk sağlığı için geniş yüzme alanı, kalsiyum ve d3 vitaminine ihtiyacı var. 6Cm kabuk boyundan sonra D3 ve kalsiyum verebilirsiniz. D3 kaplumbaga vitamininde var kalsiyum icin kalsiyum tozu alın yada kalamar kemiği. Isıtma lambası varmı? Yoksa mantar oluşabilir.

Hayvanın ağzındaki nedir? Su dışında yem vermiyoruz. Su olmadan yutamazlar. Kabugunda bir sorun gözüknmüyor. Kabuk sağlığı için geniş yüzme alanı, kalsiyum ve d3 vitaminine ihtiyacı var. 6Cm kabuk boyundan sonra D3 ve kalsiyum verebilirsiniz. D3 kaplumbaga vitamininde var kalsiyum icin kalsiyum tozu alın yada kalamar kemiği. Isıtma lambası varmı? Yoksa mantar oluşabilir.
Ağzındaki yem yemesi için değil akvaryumda ki mağaradan çıkması içindi çıkarttığımda ağzında kaldı 7 cm kabuk boyu vitamine başlamam için öneriniz var mıdır henüz yüzebileceği kadar alan var akvaryumda ısıtma lambam yok ısıtıcım var suya mavi damla ve kabuk setleştirici atıyorum her temizlemede yani her hafta teşekkürler

Baticon yada kantaron yağını 3 gün boyunca her gün bir kez uygulayıp 30 dakika kuru yerde bekletin.

Açılan plakalar yoklanabilir ama zorlanmamalı. Sıkı tutunanlar söküldüğünde henüz sertleşmemiş olan alt bölge kanayabilir.

Pigmentli dokuda hasar yok. Bir hafta 10 güne toparlayıp eski haline döner.

Metilen mavisi alın. Contra-ichthyo, deep fix dezopur yada deep fix dezofix'ten biri olur. İlk hafta 3 günde bir sonraki hafta haftada bir, 1 damla damlatın.

Geri