Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk

Yasemin_Karakuş

Bronz 5 Üye
Kabuklarının katmanlaştığını ama kabuk atamadığını gördüm bakarsanız kenarları beyaz öyle olunca elimle kaldırayım tamamen içi beyazlamasın dedim ama kızarıklıklar gördüm kabuğuna nasıl bi bakım yapmalıyım nolmuş yemesi iştahı yerinde

Ekli dosyalar

• IMG_20240514_175541.jpg
    IMG_20240514_175541.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 17
Kabuklarının katmanlaştığını ama kabuk atamadığını gördüm bakarsanız kenarları beyaz öyle olunca elimle kaldırayım tamamen içi beyazlamasın dedim ama kızarıklıklar gördüm kabuğuna nasıl bi bakım yapmalıyım nolmuş yemesi iştahı yerinde
Kabuğu kalkınca altında ince beyaz katman çıktı temizlsem halen soyuluyor ama zarar vermek istemiyorum

Alt kısım daha oluşumunu tamamlayıp sertleşmeden sökmüşsünüz bu da kanama yapmış. O bölgeyi silip baticon sürün. Kuru yerde yarım saat bekletin. 1 kez uygulama yeterli. 2 haftaya toparlar.

Açılıp çıkacak gibileri yoklayın. Sıkı tutan yerleri bırakın. Açılan kısmı kırabilirseniz o şekilde ayırın. Sağlam taraf daha sonra açılıp atılır.

Selam, sanki darbe yemiş ya da düşüp yaralanmış gibi gözüküyor

Geri